Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
16. 9. 2015,
10.53

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luke Shaw Manchester United Hector Moreno Graham Poll poškodba

Sreda, 16. 9. 2015, 10.53

2 leti, 8 mesecev

Po grozljivi poškodbi: Mehičanu je žal, nesrečni Anglež pa obljublja, da se bo vrnil močnejši (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Manchester United se po enoletnem premoru ne bo rad spominjal vrnitve v ligo prvakov. Ne samo da je v Eindhovnu ostal praznih rok, na grozljiv način je za dolgo časa izgubil tudi Luka Shawa.

Rdeči vragi so po enoletnem premoru težko čakali ponoven nastop v ligi prvakov, ki pa se je že po nekaj minutah spremenil v pravo nočno moro. Že v 24. minuti je namreč vsem na igrišču in na štadionu zastal dih, saj je prodor hitrega angleškega reprezentanta poskušal zaustaviti Mehičan Hector Moreno, ki je pri tem branilcu Manchester Uniteda zlomil desno nogo. (posnetek grozljive poškodbe)

Sodnik Nicola Rizzoli, ki velja za enega najboljših na svetu, Mehičanu ni pokazal ničesar in le presenečeno gledal, ko so Shawu na obraz natikali kisikovo masko. Moreno je pri tem sicer zadel tudi žogo, a ob štartu z obema nogama je kot tank odnesel tudi nesrečnega Angleža, ki mu je le nogometna nogavica pomagala, da prelomljena desna nogo (prelom golenice in mečnice) ni še bolj nebogljeno bingljala, kot je.

Mehičan ve, kako je

"Vem, kako je, ko se ti zgodi kaj takega. Vem, kako težko je. Počutim se zelo slabo, zelo mi je žal," se je takoj po tekmi za SBS6 pokesal Mehičan, ki je podobno poškodbo dobil na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji 2014 na tekmi proti Nizozemski. "Upam, da se čim prej pozdraviš, se vidimo na igrišču. Vse dobro," je pozneje nekaj misli zapisal še na Twitterju.

"Vrnil se bom močnejši"

Dvajsetletni branilec, ki je za člansko angleško reprezentanco zbral že šest nastopov, se je kmalu po tem, ko so ga na nosilih odpeljali v zdravniške prostore, vsem zahvalil za lepe želje. "Hvala vsem za lepa sporočila. Moje okrevanje se začenja v tem trenutku. Vrnil se bom še močnejši," kljub hud poškodbi pozitivno razmišlja Shaw.

Angleža so v Eindhovnu takoj po poškodbi operirali, zdaj pa ga težka pot nazaj na igrišča. Zdravniki pravijo, da je za take poškodbe potrebnega vsaj pol leta počitka.

Manchester United je v Eindhovnu po začetnem šoku celo povedel prek Memphisa Depayja, a v nadaljevanju zapravil nešteto priložnosti, domačini pa so prek Morena, igralca, ki je poškodoval Shawa, in Luciana Narsingha na koncu celo zmagali z 2:1.

Ne spreglejte