Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
6. 5. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje

Sobota, 6. 5. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Zgodovinska tekma v Radomljah

Plemenito dejanje nogometnega kluba, ki se poslavlja od lige

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Radomlje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes bo za radomeljski nogomet zgodovinski dan. Na štadionu Nogometnega kluba Radomlje, ki so ga ustanovili leta 1972, bodo prvič gostili prvoligaški nogomet. Tekma proti Celju, ki se bo v Športnem parku Radomlje začela ob 16. uri, bo imela tudi poseben, dobrodelen namen.

V drugi prvoligaški sezoni - prvič so med slovensko nogometno klubsko elito igrali v sezoni 2014/15 - so Radomlje tako kot v prvi domače tekme igrale kot gostje na štadionu v Domžalah.

Zaradi del na štadionu v Domžalah so morali pri Radomljah za zadnje tri domače tekme v prvenstveni sezoni, v kateri so v dozdajšnjih 31 prvenstvenih krogih osvojili le enajst točk in le enkrat zmagali, najti novo domovanje. Na njihovo veliko veselje jim je Nogometna zveza Slovenije dovolila, da tekme igrajo na svojem štadionu v Radomljah.


Preberite še:


Objekt, ki sprejme 500 gledalcev, bo tako danes, ko bo v 32. prvenstvenem krogu gost Radomelj petouvrščeno Celje, doživel prvoligaški krst.

Po 45 letih obstoja kluba in 67 prvoligaških tekmah bo majhno naselje z nekaj več kot 1.700 prebivalci prvič gostilo prvoligaško nogometno tekmo.

Akcija za pomoč mlademu navijaču

Tokrat rezultat ne bo v ospredju, saj Radomlje nimajo več nobenih možnosti za obstanek v ligi. Radomlje so pred dvema krogoma po porazu proti Gorici izgubile tudi teoretične možnosti za obstanek med prvoligaši.

Vabilo NK Radomlje na današnjo tekmo | Foto: NK Radomlje Vabilo NK Radomlje na današnjo tekmo Foto: NK Radomlje

Bo pa zato toliko pomembneje to, kar se bo dogajalo ob igrišču, in sicer zbiranje denarja za 21-letnega navijača Radomelj Matica Kržana, ki ga je življenje letos postavilo na veliko preizkušnjo.

Kako lahko pomagate mlademu navijaču?

Matic Kržan potrebuje pomoč. | Foto: NK Radomlje Matic Kržan potrebuje pomoč. Foto: NK Radomlje Matic Kržan, za katerega bodo v Radomljah danes zbirali denar, je 21-letni zvesti navijač NK Radomlje, ki je januarja letos izgubil nogo, medtem ko je nekomu nesebično pomagal.

Skupaj s prijateljem se je ustavil v krožišču, da bi pomagal udeležencem v prometni nesreči, ko je vanj z veliko hitrostjo trčilo tretje vozilo in srčnega mladeniča hudo poškodovalo.

Zdaj pomoč potrebuje Matic in pri NK Radomlje so se odločili, da mu bodo z zbiranjem denarja vsaj delno olajšali tegobe, ki so ga doletele.

"Ker se zavedamo pomena solidarnosti, hvaležnosti in spoštovanja do vseh, ki na kakršenkoli način prispevajo k uresničevanju zgodbe radomeljskega nogometa, bomo celoten sobotni dogodek obarvali z dobrodelno noto.

Tako bomo z zbiranjem prispevkov na pomoč priskočili našemu zvestemu, zglednemu in mlademu navijaču.

Odprt je tudi račun, kamor lahko nakažete sredstva za Matica," so med drugim ob vabilu na tekmo, na kateri bodo zbirali denar, zapisali pri NK Radomlje.

Če ne boste obiskali tekme v Radomljah, lahko pomagate tudi z nakazilom sredstev za Matica, in sicer na račun:

IBAN: SI56 0230 1026 0113 905
Karitas Homec, Gostičeva 2, 1235 Radomlje
S pripisom: ZA MATICA

Ne spreglejte