Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2021,
7.46

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

bolnišnica Pele

Petek, 1. 10. 2021, 7.46

2 leti, 6 mesecev

legendarni brazilski nogometaš okreva po odstranitvi tumorja

Pele zapustil bolnišnico, zdaj mora na kemoterapijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Pele | ele je po mesecu dni zapustil bolnišnico v Sao Paulu, kamor so ga konec avgusta sprejeli zaradi suma na črevesni tumor in ga 4. septembra operirali.  | Foto Guliverimage

ele je po mesecu dni zapustil bolnišnico v Sao Paulu, kamor so ga konec avgusta sprejeli zaradi suma na črevesni tumor in ga 4. septembra operirali.

Foto: Guliverimage

Legendarni brazilski nogometaš Pele je po mesecu dni zapustil bolnišnico v Sao Paulu, kamor so ga konec avgusta sprejeli zaradi suma na črevesni tumor in ga 4. septembra operirali. Zmagovalec treh mundialov je na Instagramu objavil fotografijo z ženo Marcio Aoki in zaposlenimi v bolnišnici Albert Einstein, kjer je bil na zdravljenju.

"Ko je pot težka, moraš slaviti vsak korak. Res je, da ne morem več skakati, a v zadnjih dneh sem s pestmi udarjal v zrak pogosteje kot običajno. Tako sem vesel, da sem nazaj doma, "je na Instagramu zapisal 80-letnik, ki bo 23. oktobra slavil 81. rojstni dan.

A zdravljenja zanj še ni konec, saj bo moral zaradi "sumljivega" tumorja na kemoterapijo, so potrdili zdravniki bolnišnice Albert Einstein: "Edson Arantes do Nascimento je danes dobil zeleno luč za odhod iz bolnišnice. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, po operaciji tumorja debelega črevesa pa bo prejemal kemoterapijo."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Čeprav v bolniškem poročilu ne omenjajo besede rak, pa morajo na kemoterapijo običajno bolniki s to boleznijo, piše francoska tiskovna agencija AFP. Uradno izvidi biopsije odstranjenega tumorja še niso znani.

Pele
Sportal Pele zapušča bolnišnico

Pred skoraj mesecem dni so Peleju odstranili tumor z debelega črevesa, ki so ga zdravniki odkrili med rutinskim pregledom na kliniki v Sao Paulu. Med okrevanjem je bil zaradi težav z dihanjem tudi na intenzivni negi.

Legendarni Brazilec je imel v zadnjih letih veliko težav z zdravjem, večkrat pa je pristal tudi v bolnišnici; nazadnje leta 2019 zaradi hudega vnetja sečil.

Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970).

 

Ne spreglejte