Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 6. 2014,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Chelsea Jose Mourinho Stožice

Sreda, 11. 6. 2014, 12.08

8 let

Olimpija potrdila: Chelsea in tri tisoč angleških navijačev v Stožicah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Navijačem smo po slabi sezoni želeli prirediti spektakel, ki jih je Ljubljana lačna," sporoča Olimpija. Gostovanje zvezdniškega Chelseaja je potrjeno, izbranci Joseja Mourinha pridejo 27. julija.

Vodstvo zeleno-belih se je dogovorilo za prijateljsko tekmo z angleškim klubom, ki spada med evropsko elito. Ima Portugalca Joseja Mourinha, enega najbolj opevanih trenerjev na svetu, ki nikogar ne pušča ravnodušnega, in ima kopico zvezdnikov, s katerimi dosega imenitne rezultate. Kar 14 jih je odpotovalo na svetovno prvenstvo v Braziliji, kjer bo skušalo svojim reprezentancam pomagati do čim boljših rezultatov.

Po koncu prvenstva si bodo vzeli krajši premor, nato pa začeli poletne priprave. Mourinho je napovedal, da bo v sezoni 2014/15 lovil prva mesta v vseh tekmovanjih. Prepričan je, da bodo njegovi izbranci pokazali še več kot v sezoni 2013/14. Takrat je v domačem prvenstvu osvojil tretje mesto, v ligi prvakov pa se je prebil do polfinala, kjer ga je izločil Atletico Madrid.

Del tega, kako dobro so pripravljeni igralci Chelseaja, bodo lahko konec julija na največjem nogometnem objektu v Sloveniji spremljali tudi domači ljubitelji nogometa.

"Navijačem smo po rezultatsko slabi sezoni želeli prirediti nogometni spektakel, ki jih je Ljubljana lačna. Dogovarjali smo se že dlje časa, saj gre za izjemen organizacijski in logistični zalogaj. Začetek prodaje vstopnic je predviden v roku 14 dni," sporoča Olimpija, ki se v sezoni 2014/15 ne bo spogledovala z evropskimi nastopi. Zaradi skromne uvrstitve v prvenstvu in izpada v polfinalu pokalnega tekmovanja si ni prislužila evropske vstopnice. Vseeno pa bo del evropskega prestiža začutila 27. julija, ko bo v Stožicah v prijateljski tekmi gostila Mourinhovo četo.

Da bodo tribune polne, bodo poskrbeli že angleški gostje, saj naj bi modre na delu spremljalo več tisoč privržencev Chelseaja. "V tem primeru ne gre le za športni spektakel, pač pa tudi za dogodek, ki bo mestu Ljubljana prinesel ogromen multiplikativni učinek na promocijskem, turističnem in poslovnem področju. Tekma bo v prestolnico zvabila veliko število tujih turistov, navijačev iz drugih slovenskih krajev, bo pa tudi priložnost za poslovna srečanja, ki jih nogometni spektakli po Evropi in svetu vedno gostijo. Chelsea naj bi spremljalo vsaj tri tisoč navijačev iz Anglije, kar predstavlja veliko priložnost za ljubljanski turizem," poudarja ljubljanski klub, ki se zaveda velike obveznosti ter želje po vrhunsko izpeljanem projektu, saj na tej tekmi ne bo zastopal le barv Olimpije, pač pa tudi Ljubljano in Slovenijo.

Ne spreglejte