Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

7 let, 12 mesecev

Olimpija "pomagala" Mariboru, da se ji je približal (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije je vodilna Olimpija doživela spodrsljaj s Celjani, ki so iz Stožic odnesli točko. Tako Maribor za zeleno-belimi zaostaja le še štiri točke.

Čeprav je bilo priložnosti ogromno, tudi zadetih okvirjev vrat, se ne celjska ne ljubljanska mreža nista zatresli. Najbolj se je verjetno za glavo držal Miha Zajc, ki je zgrešil prazno mrežo. Olimpija je seveda načrtovala zmago, s katero bi prednost pred drugim Mariborom znova dvignila na šest točk. Tako pa so Štajerci zaostanek znižali na štiri.

Krka je pred domačim občinstvom gostila Koprčane, ki leta 2016 še niso osvojili točke. Primorski prvoligaš je padel na zadnje mesto, Novomeščani pa so letos že dokazali, da znajo zmagovati na Portovalu, saj so premagali Domžalčane. Tokrat je bila zgodba obrnjena, saj je za Koper v 74. minuti vstopil v igro Fabian Lokaj in v 77. že zatresel mrežo in odločil tekmo.

Bajde popeljal Maribor do zmage

V Velenju se je Maribor v preteklosti že opekel. Tokrat z gostovanja pri Rudarju vijolice odnašajo zanesljivo zmago 3:0. Res pa je, da je Maribor uro igral z nogometašem več, Rudar pa je tekmo končal celo z dvema izključenima igralcema. Mariborčanom, ki so vsaj do nedelje razpolovili zaostanek za vodilno Olimpijo, sta točke zagotovila Gregor Bajde, zadel je dvakrat, in Amir Dervišević. Vsekakor sta bili hvalevredni predstavi obeh vratarjev Jasmina Handanovića in Mateja Radana.

Uvodno dejanje kroga je bilo v Zavrču, kjer so tretjeuvrščene Domžale z golom Antonia Manceja na začetku prišle do prvih treh spomladanskih točk, medtem ko Zavrčani na prvo zmago v letošnjem letu še čakajo. V prvih treh krogih drugega dela sezone so osvojili dve točki.

Ne spreglejte