Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2013,
22.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Koper NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 20. 7. 2013, 22.02

7 let, 12 mesecev

Olimpija je bila boljša, prvenec Kamerunca, Koper iztržil remi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Koper in ljubljanske Olimpije so se v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Koprsko-ljubljanski obračun se je končal brez zmagovalca. Olimpija je bila v prvem polčasu boljši tekmec in je zasluženo vodila, Koper pa je izenačil po praktično prvi resni akciji na tekmi. Ljubljančani so tako na dveh tekmah zbrali točko, Koper pa je tik pod vodilnim Mariborom s štirimi točkami.

V tekmo so bolje vstopili gosti. Prvi je v šesti minuti zagrozil Nik Omladič, a je strel z roba kazenskega prostora Igor Nenezić odbil v kot. V 18. minuti je Gabriel Eteme pritekel sam pred vrata domačih, potem pa začetniško streljal in omogočil koprskemu vratarju novo obrambo.

Zadetek za goste je prispeval isti igralec, ko je izkoristil lepo globinsko podajo nekdanjega igralca Kopra Davorja Bagarića. Eteme se je poigral s koprsko obrambo, potem pa rutinirano mimo nemočnega koprskega vratarja poslal žogo v mrežo. Prvi pravi strel proti vratom Olimpije so domači sprožili v 42. minuti. Domen Črnigoj je z 18 metrov močno streljal v levi zgornji kot, a je ljubljanski čuvaj mreže strel obranil.

Tudi v drugem polčasu so bili gosti iz Ljubljane boljši tekmec. V 49. minuti je Andraž Šporar stekel sam proti domačim vratom, potem pa neoviran že znotraj kazenskega prostora sprožil visoko preko gola. Edino priložnost so domači unovčili v 54. minuti. Goran Galešić, ki je bil najbolj razpoloženi "kanarček" v polju, je hitro izvedel kot, do tedaj neopazni Mitja Lotrič pa je iz neposredne bližine kaznoval nepozorno ljubljansko obrambo.

V nadaljevanju so bili spet aktivnejši gosti. Zajko Zeba je v 60. in 68. minuti iz ugodnih položajev meril mimo domačih vrat. Sedem minut pozneje je Bagarić lepo zaposlil Omladiča, po njegovem strelu iz neposredne bližine pa se je z izjemno obrambo izkazal Nenezić. Tudi v 79. minuti je bil koprski vratar v glavni vlogi. Enis Đurković je močno streljal z roba kazenskega prostora, Nenezić pa je s parado za fotografe žogo izbil v kot. Po kotu in gneči v kazenskem prostoru domačih so zaradi igranja Mateja Mavrič-Rožiča z roko gosti zahtevali najstrožjo kazen, sodnik pa se zanjo ni odločil.

Koprčani bodo v 3. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Krko.

Ne spreglejte