Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 2. 2016,
16.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Danko Lazović Nik Kapun Marko Nikolić Nejc Vidmar NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 25. 2. 2016, 16.19

7 let, 12 mesecev

Olimpija bolje organizirana kot v času Pušnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Vem, katerih bo prvih enajst proti Kopru," je namignil trener Olimpije Marko Nikolić. Postave ni zaupal, ampak je pohitel na četrtkov trening, na katerem so nastopili vsi najboljši.

V tipičnem zimskem vremenu, ko so se deževne kaplje občasno menjale s snežinkami, občasno pa so bili prisotni še sunki vetra, so se nogometaši Olimpije v četrtek pripravljali na začetek spomladanskega dela. Strateg zmajev je na njem računal na vseh pet zimskih novincev. Glede na pozen prihod je težko verjeti, da bi v nedeljo proti Kopru nastopila izkušena srbska legionarja Miroslav Radović in Danko Lazović, a ni izključena niti ta možnost.

"Trenerji ne poznamo izgovorov. Res je, nekateri igralci so se nam pridružili občutno prepozno, a zaradi tega ne jokamo," sporoča trener Marko Nikolić. V torek so ga zmedli napisi na klubski strani nedeljskega tekmeca. Koprčani so se spraševali, ali se Olimpiji pred tekmo s Koprom tresejo hlače. 36-letni Srb jim odgovarja, da ne.

"S tem so nam storili uslugo, saj so nas dodatno motivirali," razmišlja le o nedeljski tekmi, ki bo zanj prva, ki jo bo vodil v Prvi ligi Telekom Slovenije. Koprčane je dobro spoznal, čeprav so v prestopnem roku povsem spremenili kadrovsko sestavo.

Radović dočakal prijatelja

"Ogledal sem si posnetke njegovih zadnjih tekem, odigranih na Malti. Koper je neprijetna ekipa. Ima veliko tujcev na konkretni ravni, tako da je vreden spoštovanja," je poudaril, če bodo te vrstice brali tudi Koprčani, da nekdanje kanarčke, zdaj pa kozle (podoba na novem klubskem grbu), spoštuje, nikakor pa se jih ne boji.

Podobno razmišljajo tudi igralci. Radović na treningu ni skrival zadovoljstva, saj se je Olimpiji pridružil njegov rojak in prijatelj Lazović. Kako velika konkurenca vlada v ekipi, dokazujejo besede Nika Kapuna. "Tako velike konkurence v zvezni vrsti še ni bilo. Na to sem pripravljen, končna beseda bo trenerjeva. Spomladi moram biti še nevarnejši za gol," si je cilj zadal Ljubljančan, ki brani barve mlade izbrane vrste.

Jeseni je klub vodil Marijan Pušnik in Olimpiji zagotovil naslov jesenskega prvaka, zaradi slabšega izkupička v zadnjih krogih, ko se je prednost zmajev stopila na le tri točke, pa ga je nasledil Nikolić. Kakšna je razlika skozi prizmo igralca? "Zdaj smo bolj organizirani in točno vemo, kaj moramo početi v vseh delih igre. Spoštujemo osnovne principe," je razliko o vodenju Olimpije s strani Pušnika in Nikolića predstavil Kapun.

V sredo ga je šokirala novica o operaciji donedavnega kapetana in soigralca Andraža Šporarja, ki je pri Baslu že končal sezono. "Želim mu hitro okrevanje. Podobne težave je imel že pri Olimpiji, a niso točno vedeli, kaj je narobe."

Olimpija je bila s Šporarjem najboljša v 1. SNL. Zdaj se trudi, da bi tako ostalo do konca sezone, ko bo vajeti v svojih rokah držal srbski strateg, Šporarjeve zadetke pa bodo skušali nadomestiti zimski novinci. Na kako dobri poti so, bo jasno v nedeljo, ko se bodo v Stožicah ustavili samozavestni Koprčani.

NK Olimpija v četrtek (fotozgodba):

Ne spreglejte