Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 1. 2020,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,96

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Jose Mourinho Zlatan Ibrahimović David Beckham Neymar Nikoleta Lozanova Mike Dean Antonio Mohamed Ivan Šunjić Roman Abramovič

Ponedeljek, 6. 1. 2020, 20.00

4 leta, 3 mesece

Izbor z družabnih omrežij

Okajeni Neymar, srečni Abramovič in seksi Bolgarka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,96

Čeprav je bilo na nogometnih zelenicah okoli novega leta bolj kot ne mirno, smo vseeno našli nekaj zanimivih prigod, ki so tako ali drugeče odmevale po spletu. Tukaj je vaš ponedeljkov izbor z družabnih omrežij.

Mourinho priznal napako, a ...

Našo rubriko začnimo kar s kontroverznim trenerjem Josejem Mourinhem, ki je s svojo novo predrznostjo številne navdušil, drugim pa se seveda še bolj zameril. Na obračunu Tottenhama in Southamptona je, najbrž tudi jezen zaradi rezultata, svetniki so namreč vodili z 1:0, odkorakal do trenerja domače ekipe in mu za nekaj sekund gledal pod prste.

Mediji po tekmi pisali, da je vohunil za taktiko, po porazu pa je Portugalec v svojem slogu priznal, da je bil le nesramen in da je zasluženo dobil rumeni karton.

"Zaradi nesramnosti sem zasluženo prejel rumeni karton, res pa je, da sem bil nesramen do idiota. Imam razlog za to početje, a dejstvo je, da sem bil nesramen, zato je kazen zaslužena," je po tekmi dejal Mourinho, ki ni želel razkriti podrobnosti pogovora. 

Kako bi Joseja Mourinha opisali z eno besedo?

  • Najboljši vseh časov.
    13,81 %
    133 glasov
  • Idiot.
    77,47 %
    746 glasov
  • Prvi odgovor ni ena beseda.
    8,72 %
    84 glasov
Oddanih 963 glasov

Mike Dean, nikoli se ne spremeni

Ostajamo na tekmi med zgoraj omenjenima tekmecema. A naslednji posnetek je s samega začetka, ko sta se ekipi še fotografirali in rokovali, na igrišču pa se je znašel tudi predstavnik enega od sponzorjev Southamptona. Možakar v sivem plašču se je naprej rokoval s kapetanoma, desnico pa je stisnil tudi glavnemu sodniku Miku Deanu, ta je po rokovanju začudeno pogledal in svojega pomočnika, meni nič tebi nič, vprašal: "Kdo za vraga je pa to?"

Če ga ne bi poznali, bi dejali, da gre za neotesanost, a Dean velja za mitološko bitje med angleškimi sodniki in mu je že zaradi tega pol oproščeno. Ne samo, da so sodi na tekmah v premier league, v prostem času je goreč navijač ekipe tretjeligaške angleške ekipe Tranmere, ki pa ji ne gre preveč dobro. Trenutno je na dobri poti, da se po hitrem postopku vrne v četrto ligo.

Ko se Dean spremeni v navijača:

Burleska v Saudski Arabiji, nogometaš zrušil sodnika

Al Hilal je v 10. krogi saudskega prvenstva s kar 7:0 razbil Al Adalah. Junak srečanja je bil s tremi zadetki nekdanji napadalec Lyona Bafetimbi Gomis, vseeno pa se je po tekmi govorilo o gostujočem branilcu Assu Mandawu Syu. Ta je v 68. krenil v protinapad, ob tem pa zrušil slovaškega sodnika Ivana Kružilaka, da je obležal na tleh in začel klicati na pomoč. Da se je vse skupaj še bolj segrelo, se Senegalec po trku ni ustavil, napad je nadaljeval, kot da se ni nič zgodilo, ter si s tem nakopal dodaten bes domačih igralcev.

Izpolnil obljubo in se razjokal

Nogometaši Monterreyja so osvojili naslov mehiškega prvaka, potem ko so po streljanju enajstmetrovk ugnali ekipo Club America. Po veliki zmagi se je trener novih mehiških prvakov Antonio Mohamed zlomil in se razjokal. Ne zaradi slavja, temveč zato, ker je izpolnil obljubo, ki jo je dal sinu Faridu, velikemu navijaču mehiške zasedbe, ki je umrl leta 2006. Nesreča se je zgodila v času nogometnega svetovnega prvenstva v Nemčiji, zaradi nje pa bi brez noge skoraj ostal tudi oče Antonio.

"V trenutku se ti lahko spremeni življenje. To se je danes zgodilo. Bolečino v srcu poskušam sprostiti, jo preusmeriti v pozitivno energijo," je dejal Mohamed in razkril, da je že vse od nesreče v hudi depresiji in razmišlja o upokojitvi. "Vsi smo že doživeli kaj hudega, a pomembno je, da uživamo v življenju in gledamo na stvari pozitivno," je še dodal Turek, kot ga ljubkovalno kličejo v Argentini.

Velika neumnost Hrvata

V angleškem pokalu FA, najstarejšem tekmovanju na svetu, nikoli ni dolgčas, nič drugače ni bilo pretekli konec tedna. Za prav poseben pripetljaj je poskrbel hrvaški nogometaš v dresu Birminghama, Ivan Šunjić. Nekdanji član Dinama, ki je v Zenici rojenega vezista Angležem prodal za kar osem milijonov evrov, je v igro vstopil v 58. minuti, že 98 sekund pozneje pa prejel rdeči karton.

Neumnost Hrvata modrih na koncu ni stala napredovanja, Birminghamu je z igralcem manj z zadetkom v 90. minuti to zagotovil francoski napadalec Jeremie Bela.

Noro, bolj skoraj ni mogoče zgrešiti

Pred dnevi je po družabnih omrežjih začela krožiti fotografija Davida Beckhama, ki jo je leta 1998 objavila britanska revija Four Four Two (442). Ta se je pred več kot 20 leti poigrala in na svoj način predvidela, kako bodo leta 2020 videti nogometni zvezdniki. V oči bode ravno napoved za nekdanjega zvezdnika Manchester Uniteda in angleške izbrane vrste, ki so ga ''narisali" dodobra plešastega in brez enega zoba. Realnost je malce drugačna, lahko bi rekli, da se skoraj ne bi mogli bolj zmotiti. Motiti se je človeško, pravijo.

Kaj reči?

  • Ne vem, od kje vam, da niso zadeli. Ista sta.
    61,00 %
    147 glasov
  • Ni ravno mojstrovina, a treba je priznati, da sta si čez oči res podobna.
    19,09 %
    46 glasov
  • Jočem na glas, ali me slišite?
    19,92 %
    48 glasov
Oddanih 241 glasov

Ruski mogotec za las ušel smrti

Nekdanji nogometaš Chelseaja Pat Nevin je v intervju škotske različice radia BBC razkril, da je pred leti skoraj ubil lastnika svoje nekdanje ekipe Romana Abramoviča. Ta je se na škotskem otoku Arran vozil s kolesom, ko je upokojeni škotski nogometaš skoraj trčil v nič hudega slutečega Rusa. 

"Bilo je pred tekmi leti. Vozil sem po severni strani otoka kot vsakič, ko sem tam na počitnicah. Pri ostrem ovinku tik pred prihodom v Lochranzo sem naletel na možakarja na kolesu in se mu izognil v zadnjem trenutku. Če bi ga zadel, bi ga zagotovo ubil. Kolesar ni bil nihče drug kot Roman Abramovič. Kakšna zgodba bi to bila, če bi ubil Abramoviča ... Še danes ne ve, da sem bil jaz tisti, ki je vozil," je dejal Nevin.

Ljubitelji Chelseaja se Nevina dobro spominjajo, saj je med letoma 1983 in 1988 odigral blizu 200 nastopov in dosegel 36 golov. Pred vrnitvijo v domovino pa je igral tudi za Everton.

Navijači Malmöja "odžagali" Ibrahimovića

Skrb zbujajoče novice pa prihajajo iz Švedske. Navijače njihovega nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića je očitno močno razjezila novica, da je Ibrakadabra postal solastnik prvoligaša Hammarby iz Stockholma, rivala nogometnega kluba Malmö, kjer je kontroverzni Šved bosansko-hrvaških korenin začel svojo nogometno kariero.

Vandali so se v znak nestrinjanja z omenjeno potezo spravili na njegov kip v neposredni bližini stadiona v Malmöju. Več kot 2,5 metra visoki in več kot 500-kilogramski kip je bil sicer že večkrat tarča vandalizma, a tokrat so šli storilci še korak dlje.

Kip, ki ga je švedska nogometna zveza postavila oktobra lani, so kar odžagali. Okrog glave so mu ovili črno majico, na tla pa zapisali ukaz "Odstranite ga" in dali jasno vedeti, kaj si mislijo o njem.

Osemintridesetletni Ibrakadabra je pred kratkim obljubil polletno zvestobo italijanskemu prvoligašu AC Milan, nazadnje pa je igral pri Los Angeles Galaxy v ZDA.

Bolgarova izbranka pokazala skoraj vse

Med božično-novoletnimi prazniki si je večina nogometašev polnila baterije v najrazličnejših toplih krajih. Izjema ni niti vratar Levskija iz Sofije Nikolaj Mihajlov, ki je v Vietnamu počitnikoval s svojo izbranko Nikoleto Lozanovo. O tej se v Bolgariji piše vsak dan, za to pa skrbi kar sama, saj na Instagramu, kjer ji sledi že skoraj milijonov oboževalcev, redno objavlja seksi fotografije. Ena od žgečkljivih prihaja tudi z zadnjih počitnic, ko se Nikoleta fotografira brez nedrčka, oprsje pa ji je z roko zakriva najnovejši izbranec.

Nikoleta je bila v preteklosti poročena z nekdanjim nogometašem Man City Valerijem Bojinovim, nekdanja Playboyjeva zajčica pa naj bi bila kriva tudi za konec zveze med bolgarskim teniškim igralcem Grigorjem Dimitrovim in Marijo Šarapovo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

A post shared by NIKOLETA LOZANOVA (@nikoleta_lozanova) on

Je to obramba leta bolgarskega vratarja?

  • Vsekakor. Če bi v klubu tako branil, ne bi bil več v Bolgariji.
    36,94 %
    58 glasov
  • Kaj pa drugega, možakar brani, ko bi bilo bolje, da ne bi.
    8,92 %
    14 glasov
  • Kaj se čudite, me prav zanima, če bi jo vi kazali naokoli.
    5,10 %
    8 glasov
  • Dobro je ujel žogi in to brez rokavic. Bravo.
    49,04 %
    77 glasov
Oddanih 157 glasov

Še preostale Nikoletine fotografije na IG:

Neymar si je spet dal duška

Neymar pravi: ko so počitnice, so počitnice. Zvezdnik PSG je s svojim prijateljem profesionalnim deskarjem Gabrielom Medino dopustoval v svoji domovini in se, kot kaže posnetek, dodobra sprostil. 

Brazilec je vidno opit taval po peščeni plaži, ko sta ga ogovorili družbe željni dekleti. Neymar bi bil za akcijo, a ga je Medina hitro odvlekel stran in ga rešil morebitnih nevšečnosti. Ne bi bilo prvič, da bi se Neymar znašel v kakšnih težavah.

Zvezdnik PSG je namreč zanje pravi magnet, pred nedavnim ga je neko dekle obtožilo spolnega nadlegovanja, na koncu pa se je izkazalo, da gre za izmišljotino.

 

Ne spreglejte