Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2024,
10.50

Osveženo pred

2 dneva, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 slovenska nogometna reprezentanca Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 4. 7. 2024, 10.50

2 dneva, 14 ur

Oglasil se je Jan Oblak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11
Euro 2024 Slovenija Portugalska Jan Oblak | Jan Oblak je na Euru pokazal odlične predstave. | Foto Reuters

Jan Oblak je na Euru pokazal odlične predstave.

Foto: Reuters

Slovenski nogometaši so izpadu v osmini finala evropskega prvenstva v torek pripotovali v domovino, kjer jih je na Kongresnem trgu pozdravila navdušena množica. Po koncu evropskega prvenstva se je na Instagramu med drugim s posebnim sporočilom oglasil tudi kapetan Jan Oblak.

Slovenski nogometaši so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski. Zatem so bili v ponedeljek v Ljubljani deležni toplega sprejema, nogometaši pa so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.

"V imenu celotne ekipe bi se zahvalil za podporo, ki je bila res neverjetna na vseh tekmah. Vse nam je bilo zelo težko, ampak najtežje, hkrati pa najlažje, je bilo videti na tribunah to veselje in srečo, kljub temu da nismo zmagali. Seveda upam, da se ne bomo naslednjič zbrali čez 24 let, ampak da bo ta zbor na Kongresnem trgu vsaki dve leti," je takrat dejal vratar in kapetan reprezentance Jan Oblak, ki se je v osmini finala izkazal z ubranjeno enajstmetrovko Cristianu Ronaldu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan)

Enaintridesetletni Škofjeločan se je po nekaj prespanih nočeh zdaj oglasil še na Instagramu, kjer se je vnovič zahvalil slovenskim navijačem. "Želel bi si, da bi objavo zahvale napisal šele čez kakšen teden, ampak na žalost je prišel čas, da se poslovimo od Eura. HVALA VSEM ZA NEVERJETNO PODPORO! Ponosen sem na to, da smo svetu pokazali, kako se bori in navija za svojo državo. Verjamem, da je to samo začetek lepe zgodbe slovenskega nogometa," je sporočil član madridskega Atletica, ki so ga pod objavo s komentarji podpore zasuli številni privrženci, ki so bili navdušeni nad njegovimi predstavami na Euru.

Slovenski kapetan je na štirih tekmah z izjemo treh enajstmetrovk proti Portugalski prejel le dva zadetka, ob tem pa se je še posebej izkazal z obrambo strela z bele pike Ronaldu, ki je zatem celo zajokal. Devetintridesetletni Portugalec, ki ga z izbrano vrsto v petek čaka tekma četrtfinala proti Franciji, je v svoji karieri streljal 194 enajstmetrovk, zgrešil pa jih je le 30.

Preberite še:

navijači
Sportal Navijači po Euru: Čakamo na karte za svetovno prvenstvo! #anketa
Slovenija Portugalska
Sportal Slovenska junaka Eura Vanja Drkušić in Žan Karničnik več kot navdušila
Merih Demiral
Sportal Turki razžalostili Avstrijce, Nizozemci gladko prek Romunov
Ne spreglejte