Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
26. 1. 2015,
18.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petar Stojanović NK Maribor NK Maribor Hannover

Ponedeljek, 26. 1. 2015, 18.44

6 let, 6 mesecev

Odmeven prestop tik pred zdajci padel v vodo, Mariborčani brez komentarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mladi nogometni as Petar Stojanović ostaja v Mariboru. Prestop v vrste nemškega prvoligaša Hannovra je tik pred zdajci padel v vodo.

Petar Stojanović je najbolj zaželen nogometaš Maribora v letošnjem zimskem prestopnem roku. Pri sebi bi ga radi videli številni klubi. Najprej je bil blizu selitve v Turčijo, bil naj bi visoko na seznamu tamkajšnjega Bešiktaša, a iz odhoda v Istanbul ni bilo nič.

Še veliko bližje odmevnemu prestopu je bil v teh dneh komajda 19-letni bočni branilec, ki se najbolje znajde na desni strani. Prestop v Hannover, v katerem se je govorilo v zadnjih dneh, je bil tik pred koncem.

Danes bi moral odmeven prestop dočakati uradno potrditev, Stojanović je pripotoval v Nemčijo in uspešno prestal zdravniške preglede, a potem se je zgodilo to, kar se v nogometu dogaja pogosto.

Tik pred sklenitvijo posla je ta propadel, kar so v uradni izjavi za javnost, ki so jo objavili na klubski spletni strani, potrdili tudi pri na Hannovru. "Z Mariborom nismo našli skupnega jezika, zato nismo sklenili dogovora," je priznal športni direktor kluba, ki je po prvi polovici sezone na osmem mestu prve nemške lige, Dirk Dufner.

"Žal mi je, da se je to zgodilo, saj je Petar Stojanović po športni plati več kot zadovoljil naša pričakovanja," je dodal in izrazil razočaranje nad takšnim razpletom.

Pri Mariboru niso komentirali prej in ne komentirajo zdaj

Pri Mariboru, pri katerem v zadnjih dneh na temo odmevnega prestopa niso spregovorili niti besede, so tudi zdaj ostali brez komentarja.

Stojanović, ki je trenutno še vedno v Nemčiji, se bo kmalu vrnil nazaj v Slovenijo in se priključil ekipi, ki se pripravlja na nadaljevanje sezone.

Zakaj ni bilo prestopa, ni natanko znano, a jasno je, da se kluba v tem poslu verjetno nista uskladila glede finančnih zadev. Po neuradnih podatkih naj bi bili pri Hannovru za Stojanovića, ki je lani debitiral tudi v članski reprezentanci Slovenije, pripravljeni odšteti le 1,5 milijona evrov, kar je bilo za Zlatka Zahovića in sodelavce premalo.

Se lahko do konca tedna še kaj spremeni?

Glede na vse, kar se je v zadnjih tednih dogajalo okoli enega najobetavnejših slovenskih nogometašev, tega, da bo Maribor tudi v nadaljevanju sezone lahko računal na njegove usluge, z gotovostjo ne moremo trditi, a če bo tako, bo trener Ante Šimundža prav gotovo zadovoljen.

Toda kdo ve, kaj vse se bo še dogajalo do nedelje zvečer, ko bo po večini najmočnejših evropskih držav konec januarske nogometne tržnice.

Ne spreglejte