Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
21. 1. 2014,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Camp Nou Sandro Rosell

Torek, 21. 1. 2014, 9.28

8 let

Odločitev padla: Barcelona želi prenoviti Camp Nou za 600 milijonov evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prenova kultnega štadiona Camp Nou ali gradnja novega doma Barcelone? Vodstvo katalonskega nogometnega velikana je po tehtnem razmisleku naklonjeno obnovi. Predlog bo romal na referendum.

Kultni štadion Camp Nou bo pozornost plenil tudi v prihodnje. Če bo na referendumu – napovedan je za 5. in 6. april – sprejet predlog klubskega vodstva, bo znameniti štadion čez nekaj let deležen temeljite prenove. V obdobju, ko moderni in razkošni štadioni po svetu rastejo skoraj tako hitro kot gobe po dežju, ostajata navijačem Barcelone le kisel nasmeh in razlog za nezadovoljstvo.

Potrpežljivosti je vedno manj, kritik in zahtev po prenovi objekta pa vedno več. Pogrešajo predvsem streho nad glavo, ki zdaj varuje le majhen del mogočnih tribun, klubsko vodstvo pa bi skupaj z modernizacijo objekta pridobilo možnost uporabe dodatnih prostorov, potrebnih za razširitev aktivnosti in ponudb, ki postajajo sestavni del sodobnega pogleda na nogometni posel.

Če bodo volivci na referendumu podprli idejo, bodo gradbeni stroji na Camp Nouu zabrneli maja 2017, prenova pa bi trajala štiri leta, vse do februarja 2021. Za obnovo bi bilo porabljeno kar 600 milijonov evrov, gradbena dela pa bi potekala le v času, ko bi tekmovanja počivala, tako da bi Barcelona tudi med prenovo tekmece še naprej gostila na Camp Nouu.

Rosell: Camp Nou je ikona Barcelone

Prvotna ideja, da bi gradili nov štadion na območju Avenida Diagonal, cena gradnje pa bi znašala vrtoglavih 1,2 milijarde evrov, je za klubsko vodstvo nesprejemljiva. Bila naj bi predraga in premočno udarila po klubski blagajni. "To je bila zahtevna odločitev. Obe možnosti sta zelo atraktivni, odločili pa smo se, da raje ostanemo v predelu Les Corts. Camp Nou je del našega kolektivnega spomina, je največji štadion v Evropi in ikona mesta Barcelone," je po dolgem sestanku klubskega vodstva povedal predsednik Barcelone Sandro Rosell.

Zanimivo je, da je na naslov Barcelone v zadnjem času prispelo nekaj drznih ponudb za prvega asa Lionela Messija, čigar odkupna klavzula znaša 250 milijonov evrov. Tako bi španski prvak s prodajo Argentinca pridobil skoraj polovico sredstev, potrebnih za rojstvo prenovljenega, veliko bolj udobnega štadiona.

Ne spreglejte