Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
11. 9. 2015,
21.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija Miha Zajc Aleksander Šeliga Dejan Djermanović

Petek, 11. 9. 2015, 21.22

8 let

Ob omembi lestvice se je trener Olimpije glasno nasmejal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marijan Pušnik je z Olimpijo tudi po reprezentančnem premoru končal tam, kjer je ostal. Na zmagoviti cesti, ki vodi do naslova prvaka.

O naslovu, na katerega navijači Olimpije čakajo že 20 let, Ljubljančani ne govorijo, zato tokrat njihovega trenerja o tem niti nismo spraševali, a po šesti zaporedni prvenstveni zmagi, njegovi nogometaši so s 3:1 zmagali v gosteh pri Krki, je bil seveda zadovoljen.

"Bilo je težko, saj smo bili v obdobju reprezentančnega premora brez številnih nogometašev, ki so bili v mladi in mladinski reprezentanci, zato sem zmage zelo vesel," so bile prve besede Marijana Pušnika po zmagi proti Novomeščanom, ki so, če verjamete ali ne, Olimpijo v zadnjih šestih medsebojnih prvenstvenih tekmah premagali kar petkrat.

Menjave so spet prinesle zmago

"Krka je pričakovano igrala zelo obrambno in na protinapade, tako nam je tudi zabila gol. Vseskozi smo bili boljši in na koncu zasluženo zmagali. Pohvalil bi vse moštvo. Od vratarja Aleksandra Šelige, ki nas je v prvem polčasu rešil z izjemno obrambo, do vseh treh menjav, ki so dvignile ritem naše igre. Ricardo Alves Coelho Da Silva je podal, Miha Zajc je zabil dva gola, Dejan Djermanović je prinesel agresivnost. Vseskozi se dogaja, da nam menjave prinašajo gole. Tudi danes je bilo tako. Čestitke fantom, samo tako naprej," se je razgovoril Korošec na klopi Ljubljančanov. "Nič, gremo iz tekme v tekmo. Derbija v Novi Gorici, ki nas čaka v prihodnjem prvenstvenem krogu, se že veselimo," je dodal.

Pri Olimpiji ni začetne enajsterice

Od menjav se je izkazal predvsem Miha Zajc, ki je na igrišče prišel ob polčasu in zabil dva gola. Mladi vezist skoraj vsakič, ko vstopi s klopi, nekaj prinese. Prej so bile to podaje, zdaj je začel z zadetki. Se bo počasi preselil v začetno enajsterico?

"Sam vseskozi poudarjam, da pri Olimpiji ni začetne enajsterice. Ne vem, kakšna je razlika med tistimi, ki so začeli tekmo, in tistimi, ki so vstopili. Zmagala je Olimpija," je kratko odgovoril Pušnik, ki se po golu Žige Kastravca, ki je v 83. minuti znižal vodstvo Olimpije na 1:2, ni ustrašil tistega, na kar je pomislil marsikateri privrženec Ljubljančanov.

Ni se bal ponovitve Basla

Ponovitve nedavnega baselskega scenarija, ko je Slovenija Srečka Katanca v zadnjih desetih minutah tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 zapravila vodstvo z 2:0 in ostala praznih rok. "Ne, saj vedno razmišljam pozitivno. Bolj kot o tem sem razmišljal o tem, ali bomo zabili še en gol, in smo ga. Mislim, da je v Sloveniji preveč negativnega razmišljanja. Sam ne spadam v to kategorijo. Na tekmah me ni strah ničesar. Bojim se samo bolezni in slabega zdravja," je razložil 45-letni trener.

Lestvico bo gledal po koncu sezone

Na vprašanje, ali bo do sobote zvečer, ko se bosta v derbiju 9. kroga prvenstva udarila Gorica in Maribor – tekme v Novi Gorici si ne bo ogledal v živo, na njej bo njegov pomočnik Oliver Bogatinov –, gledal na prvenstveno razpredelnico, na kateri je Olimpija trenutno vodilna, se je le glasno nasmejal.

"Zdaj ste me pa res nasmejali. Ne bom. Gledal jo bom, ko bo konec prvenstva," je za konec povedal Pušnik, ki ga z Olimpijo pred naslednjim prvenstvenim krogom v torek čaka še tekma 2. kroga pokalnega tekmovanja v Ivančni Gorici, kjer naj bi prvič nastopila brazilski napadalec Mariotto in argentinski krilni napadalec Lucas Ontivero, ki sta v klub prišla pred začetkom sezone, a v Novem mestu še nista imela pravice nastopa. Čez nekaj dni naj bi ga imela.

Ne spreglejte