Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
10. 6. 2015,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marijan Pušnik Olimpija Ranko Stojić

Sreda, 10. 6. 2015, 10.30

6 let, 6 mesecev

Novi trener Olimpije: Ne zamerite mi, a slabše ne more biti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi trener ljubljanske Olimpije Marijan Pušnik je na svoji predstavitvi poudaril, da ne bo dajal nikakršnih obljub, obljubil je samo trdo delo in veliko pretečenega znoja.

V zgodnji sredinih urah je prišla vest, da je Olimpija našla naslednika za Darka Karapetrovića. To je postal nekdanji trener Celja, Maribora in Rudarja Marijan Pušnik, ki je bil ob predstavitvi seveda nasmejan, a z jasnimi cilji.

"Sam bom zelo kratek. Ničesar ne bom obljubljal, obljubim samo, da bomo delali trdo. Pogajanja so bila zelo kratka, saj je Olimpija velik klub, morda ne ravno v tem trenutku in ob teh pogojih. Želim si, da nam bi klub, vi mediji in občina zagotovili pogoje za mirno delo. To je seveda temelj, da bodo fantje lahko pokazali, kaj znajo. Ob tej priložnosti bi seveda tudi prosil, da me tisti samooklicani agentje ne kličejo in ne svetujejo, koga kupiti in koga ne. Kar se bo dogajalo v tej smeri, se bo samo znotraj kluba. To kar napišite in, upam, da s tem preprečite kakšen klic na to temo, to energijo pa raje privarčujemo za delo na igrišču. Pomoči in nasvetov ne potrebujemo, delali bomo profesionalno," je svoj pogled na trenuten položaj kluba predstavil novopečeni trener Ljubljančanov, ki je z Olimpijo podpisal dvoletno pogodbo.

Zahteval bo red in disciplino

Sledil je nagovor nogometašem, med katerim pa ni bilo napadalca Andraža Šporarja, ki je na zasluženem dopustu. "Od zdaj bom zahteval veliko več reda in discipline. Tukaj nočem metati slabe luči na svoje predhodnike. Tega nisem nikoli počel in tudi ne bom. Vseeno je to področje, na katerem je mogoče zadeve popraviti. Obljubljam vam znoj in kri. Delali boste trdo in profesionalno. To je to, kar imam povedati," je podal jasno sporočil tudi svojim novim varovancem.

Zakaj Olimpija?

Pušnik je zadnji dve sezoni uspešno deloval na Japonskem, tudi pred novo sezono je imel lepo ponudbo iz tujine. "V tujini se lepo zasluži, a bil sem brez družine in to ni preprosto. Na koncu sta odločila ime Olimpija in seveda njen ambiciozni načrt, predstavil mi ga je predsednik Mandarić, športni direktor. In seveda izziv. Ne zamerite mi, a slabše ne more biti. Lahko gremo samo gor, dol nikakor," je odločen 54-letni strokovnjak.

Ni veliko manjkalo, da bi jih nogometaši slišali še pred ustoličenjem

Ta je še poudaril, da bo od ekipe zahteval veliko teka, trdo obrambo. Brez tega v modernem nogometu pač ne gre. "Čeprav sem deloval v tujini, sem ves čas spremljal slovenski nogomet, ogledal sem si vse največje derbije, zato kar dobro poznam razmere. V klubu ne bom prenašal namišljenih zvezd, ne bom pustil, da se zastopniki igralcev vmešavajo v politiko kluba. Najprej bodo morali igralci pokazati svoje odlike na treningu in seveda na igrišču."

"Danes smo se na primer dogovorili, da se pride pred dvorano 15 minut pred deseto, polovico ekipe je prišla pet do desetih. Ni veliko manjkalo, da bi bil glasen že takoj na začetku. Ko bodo fantje nosili na sebi grb Olimpije, bom od njih zahteval red, ne rečem, da bom kdaj z njimi tudi sam spil kakšno pivo. A če pa ujamem kakšnega na pivu, ko tega ne bo smel, ali pa vidim koga hoditi na okoli z dvignjenim nosom, ne bo dobro. Naj se izkaže na terenu, potem mu bom še sam pomagal držati nos," je slikovito nadaljeval Pušnik.

Vsi bi šli na dopust, a tudi na Kodeljevem je lepo

Koliko časa bo preteklo, da bo klub spet tam, kjer Olimpija mora biti? "Ne bom rekel, dajte mi 100 dni kot kakšnemu politiku. Če mislite, da bomo že od vsega začetka igrali svetovni nogomet, ga ne bomo, to že zdaj povem. Seveda se bomo trudili, da se temu približamo, to bo moj cilj. Saj poznate moj način dela. Igrali bomo pokrivanje po vsem igrišču in napadalni nogomet, mogoče kdaj tudi consko obrambno. Položaj je tak, da bomo zagotovo lovili nekaj krogov. Mladi reprezentanti so trenutno povsem izčrpani,, saj se jim je sezona končala šele v ponedeljek, zato jim bom dal nekaj dopusta. Nočem jih ubiti, to bi bilo najlažje. Ostali bomo in trdo delali. Verjemite mi, da bi tudi sam šel na dopust, a je tudi na Kodeljevem lepo," se je pošalil Pušnik.

Maribor je v veliki prednosti

Seveda vse, ki jim srce bije za Olimpijo, zanima, kdaj se bo lahko uradno spustila v boj z Mariborom. A Pušnik je vse skupaj hitro umiril.

"Naša težava ni Maribor, najprej bo treba premagati še koga drugega. Dejstvo je, da je Maribor v veliki prednosti, igra ligo prvakov, a na tekmi bo še vedno dvoboj ekip, ki imata na igrišču 11 mož in se bojujeta za zmago. Ne vem, kaj naj rečem, kakšne bombastične izjave od mene ne boste dobili. Vem, da mediji morajo biti, mora biti rivalstvo. Tudi sam bi si želel polne Stožice in Ljudski vrt, za povrhu bi morala biti še dobra tekma, da bi vi imeli o čem pisati. Predolgo sem v tem poslu, da bi nekaj rekel, potem bi oni rekli nazaj. Tega se ne grem. Sovražnikov si ne želim, vsi delamo za slovenski nogomet. Ta pa potrebuje dobro Olimpijo," se ni zmedel Dravograjčan.

Na provokacijo Zahovića: Brez komentarja

Seveda ni hotel komentirati niti provokacije športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki je pred dnevi dejal, da Olimpija nima kaj iskati v naslednji sezoni in da bodo njihovi največji rivali za naslov Domžalčani in Koprčani. Pri tem je skočil na noge Stojić, Pušniku vzel besedo in dejal, da je to Olimpija, ne Maribor, in da tega ne nameravajo komentirati.

"Sam bom ubogal direktorja, delal bom tako, kot bodo rekli. A moja deviza sta trdo delo in medsebojno spoštovanje. Nikoli ne bom ničesar rekel proti nobenemu klubu. Seveda, ko bo kakšen derbi, bom dejal, da jih bomo premagali, a da bi izjavljal cukrčke, ki bi jih novinarji pobirali in o njih pisali, tega od mene žal ne boste slišali," je še sklenil Pušnik.

Ne spreglejte