Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
14.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Albanija Gianni de Biasi Lorik Cana

Sreda, 4. 9. 2013, 14.31

8 let

Novi časi: Albanija želi v Stožicah poln izplen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši in navijači Albanije razmišljajo o nastopu na SP 2014. To bi bila zgodba ... Deset točk in drugo mesto jim daje primerno podlago za optimizem. V Ljubljano se odpravljajo po zmago.

Kam v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 merijo ambicije albanskih gostov, domiselno ponazarjajo besede selektorja, ki je deželo neštetih bunkerjev in ostarelih mercedesov dvignil na noge. ''Gremo po zmago. Septembra želimo osvojiti vseh šest točk. Najprej v Sloveniji, nato še pri Islandiji. Dobro poznamo Slovenijo, pozorno smo spremljali njeno tekmo v Reykjaviku. Je dobra ekipa, a tako kot vsaka ima poleg vrlin tudi nekatere šibke točke. Slednje moramo izkoristiti,'' razmišlja Gianni de Biasi. Sedeminpetdesetletni italijanski strateg je z nenadejano pogostim osvajanjem točk poskrbel, da so rdeče-črni obnoreli navijače. Nogometna evforija je ogromna, v Stožicah naj bi se zbralo veliko privržencev dvoglavih orlov, Albanci pa ne skrivajo (pre)drzne napovedi, da se v Ljubljano odpravljajo po zmago. Po tri točke, s katerimi bi zadržali drugo mesto. Nastopili so torej novi časi, minili pa tisti, ko je Slovenija pred srečanjem z Albanijo veljala za absolutnega favorita. Zdaj bo morala to dokazati na igrišču, tam pa se odlično znajdejo tudi Albanci. To so na lastni koži občutili Norvežani, ki so na dveh letošnjih tekmah z de Biasijevimi izbranci osvojili le točko. In na razpredelnici drugo mesto prepustili prav Albaniji.

V obrambi bodo pogrešali Mavraja

Albanski mediji so kot prednost, ki bi jim lahko zagotovila lažjo pot do novih točk, izpostavili ranljivost Slovenije in Islandije, ki na medsebojnih obračunih nista izkoristili prednosti domačega igrišča. Obe sta doma ostali praznih nog, ker pa se Albanija septembra odpravlja k obema na gostovanja, je prepričana, da lahko osvoji poln izplen pri obeh. Albanci se za gostovanje v Ljubljani pripravljajo v Durresu, za dobro novico je poskrbel kapetan Lorik Cana, ki je že odpravil poškodbo kolena. Za razliko od selektorja, ki napoveduje velike tri točke, je branilec Lazia bolj previden: ''Možni so vsi trije rezultati. Lahko premagamo Slovence, lahko pa nas tudi presenetijo. A zdaj smo bolj samozavestni, igramo vedno boljše, pomembna pa bo tudi podpora navijačev,'' je na začetku priprav na ljubljansko srečanje dejal izkušeni legionar.

Pomoč navijačev je bila zelo dobrodošla na zadnjem gostovanju na Norveškem, ko so vikingi presenetljivo ostali brez točk na domačem dvorišču, Albanci pa na tribunah razveselili številne rojake, ki si služijo kruh v skandinavskih ter zahodnoevropskih državah. Na pripravah je veliko pozornosti posvečeno krstnemu nastopu 21-letnega napadalca Agona Mehmetija. Zavrnil je možnost igranja v članski švedski reprezentanci. Njegovo srce utripa za Albanijo, domovino njegovih staršev. Ker igra na Portugalskem kot posojen igralec Palerma, pozna odlično nekatera slovenska nogometna orožja. V petek bodo imela opravka z nekoliko zdesetkano obrambno vrsto gostov, saj bo manjkal poškodovani Mergim Mavraj. Največji razlog za skrbi, ki pa jih v času evforije v albanskem taboru ni opaziti veliko. V Slovenijo se odpravljajo po tri točke.

Ne spreglejte