Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
28. 8. 2018,
11.31

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković teniški globus ATP

Torek, 28. 8. 2018, 11.31

5 let, 8 mesecev

OP ZDA, Boris Becker in Novak Đoković

Novak Đoković redno vabi na treninge Borisa Beckerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39
Boris Becker, Novak Đoković, Gebhard Gritsch | Novak Đoković še vedno rad sliši mnenje Borisa Beckerja. | Foto Guliver/Getty Images

Novak Đoković še vedno rad sliši mnenje Borisa Beckerja.

Foto: Guliver/Getty Images

Boris Becker je pred dnevi znova spregovoril o razmerju z Novakom Đokovićem in ali bo sploh še kdaj prevzel trenersko delo. Zanimivo je, da legendarni Nemec kot glavnega favorita za zmago na OP ZDA ne vidi Novaka Đokovića, svojega nekdanjega varovanca.

Boris Becker je te dni v New Yorku, kjer za eno izmed športnih televizij dela kot strokovni komentator. Becker je, čeprav Novak ni njegov glavni favorit, vedel, da se bo Srb prej ali slej vrnil po poškodbi.

"Ko ste enkrat šampion, ste šampion za vse čase. On ima zmagovalno mentaliteto. Očitno je, da je potreboval nekaj več časa. Vesel sem, da se je znova združil s 'staro ekipo'. Dobro vem, koliko mu pomenijo, saj od Marijana in drugih dobiva podporo. Dejstvo je, da se je Novak Đoković vrnil in da od njega lahko pričakujemo le najbolje," je v uvodu povedal najmlajši zmagovalec Wimbledona.

Sportal Zaradi težav s srcem predal dvoboj in se nato zlomil #video

"Ne, mislim, da je moja trenerska kariera končana." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Ne, mislim, da je moja trenerska kariera končana." Foto: Guliverimage/Getty Images "Želi slišati moje mnenje"

Pozneje so ga vprašali, ali bi še enkrat stopil v trenerske čevlje in znova treniral Novaka Đokovića, potem ko je z njim uspešno sodeloval od leta 2013 do 2016.

"Ne, mislim, da je moja trenerska kariera končana. Skupaj sva veliko naredila in na to sem ponosen. Poleg vsega sva ostala dobra prijatelja. Trudiva se, da se čim več slišiva in se pogovarjava o tenisu. Če sva skupaj na turnirju, me Novak redno kliče in me prosi, da pridem na njegov trening. Želi slišati moje mnenje … Kakorkoli že, je zdaj v pravih rokah. Ima 31 let in dobro ve, kaj je dobro zanj in kaj potrebuje. Trenutno mu je dobro in ne skrbi me zanj. Tudi meni je zdaj prijetno. Sem na čelu nemškega tenisa in komentiram."

"Moram povedati, da je zame glavni favorit Rafael Nadal." | Foto: Reuters "Moram povedati, da je zame glavni favorit Rafael Nadal." Foto: Reuters

Na prvo mesto postavlja Rafaela Nadala

Po dolgem času bo na OP ZDA zaigrala tako imenovana velika četverica (Roger Federer, Novak Đoković, Rafel Nadal in Andy Murray). In kdo je zanj glavi favorit? "Moram povedati, da je zame glavni favorit Rafael Nadal. Za seboj ima neverjetno sezono in je prvi igralec sveta. Novak je takoj za njim. Kar mu je uspelo v Wimbledonu, je neverjetno. Spet ima svojo igro in zmaguje na velikih dvobojih. Mislim, da je pripravljen, je razkril Becker, ki na tretje mesto postavlja Rogerja Federerja.

Roger Federer je imel dolg odmor in vprašanje je, kako lahko pri svojih 37 letih igra dvoboje na pet nizov. Vsi vemo, kako ga navijači v New Yorku obožujejo. Imajo specifičen odnos in ni redkost, da zmaguje ravno zaradi njihove podpore. Vsi ga imajo radi, kar je neverjetno," je še za srbski Blic povedal 50-letni Nemec.

Aljaž Bedene
Sportal Aljaž Bedene je po dobrih treh urah že spakiral kovčke, Nadal napredoval
Dalila Jakupović
Sportal Estonka pripravila veliko senzacijo, obe naši igralki že izpadli
Ne spreglejte