Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 8. 2018,
5.54

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

teniški globus WTA Polona Hercog Dalila Jakupović OP ZDA

Torek, 28. 8. 2018, 5.54

5 let, 8 mesecev

OP ZDA (WTA), 1. dan

Estonka pripravila veliko senzacijo, obe naši igralki že izpadli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Dalila Jakupović | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V ženskem delu teniškega turnirja OP ZDA se že prvi dan od tekmovanja poslavljata Slovenki Dalila Jakupović in Polona Hercog. V prvem krogu je Dalila v dveh nizih izgubila proti Švicarki Jil Belen Teichmann, Hercogova pa je morala premoč priznati Američanki Liu Claire. V prvem krogu je izpadla tudi prva igralka sveta, Romunka Simona Halep.

Dalila Jakupović, ki je ravno ta teden dosegla rekordno uvrstitev na lestvici WTA (91. mesto), je sploh prvič zaigrala na OP ZDA, že v prvem krogu pa morala priznati premoč Švicarki Jil Belen Teichmann. Slovenka je nasprotnici, ki je na lestvici WTA uvrščena nižje, priznala premoč s 3:6 in 0:6. Jakupovićeva bo v New Yorku igrala tudi v konkurenci ženskih dvojic.

Simona Halep se je že poslovila. | Foto: Guliverimage/Getty Images Simona Halep se je že poslovila. Foto: Guliverimage/Getty Images

Za veliko senzacijo je prvi dan turnirja poskrbela Estonka Kaia Kanepi, potem ko je v uvodnem krogu izločila prvo nosilko in prvo igralko sveta Simono Halep. Dvoboj se je končal po dveh nizih. Estonka, ki je trenutno 44. igralka na svetu, je Romunki prepustila vsega šest iger, dvoboj pa se je končal z izidom 6:2 in 6:4. Halepova se je tako že drugič zapored na OP ZDA poslovila v prvem krogu. Lani jo je v uvodnem krogu premagala Rusinja Marija Šarapova.

"Na dober dan lahko vsaka zmaga"

"Ko želim, lahko igram zelo agresivno, zato se je (Simona Halep, op. p.) veliko branila," je povedala Kanepijeva, ki meni, da so danes igralke precej bolj izenačene. "Mislim, da ni igralke, ki bi lahko vodila igro. Na dober dan lahko vsaka zmaga in ravno to sem si mislila. Vedela sem, da Simona lahko igra zelo dobro, ampak tudi jaz lahko igram zelo dober tenis."

Patty Schnyder
Sportal Senzacija na OP ZDA, 39-letnica bo igrala na glavnem turnirju

Polona Hercog je že devetič igrala na OP ZDA. | Foto: Twitter - Voranc Polona Hercog je že devetič igrala na OP ZDA. Foto: Twitter - Voranc

Polona Hercog morala priznati premoč najstnici

Naša najizkušenejša igralka Polona Hercog v ponedeljek prav tako ni imela svojega dne. Od nje je bila po treh nizih boljša Liu Claire, trenutno 158. igralka na svetu. Prvi niz je po podaljšani igri dobila Claire, drugi niz je bila prepričljivo boljša Polona Hercog, potem ko je oddala le eno igro. Tretji niz je znova dobila 18-letnica ter se zasluženo veselila zmage in napredovanja v drugi krog. Končni izid dvoboja je bil 7:6 (4), 1:6, 6:4.

Serena Williams | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Napredovali tudi sestri Williams

V nadaljnje tekmovanje sta se uvrstili tudi ob sestri Williams. Serena Williams je z igrišča odpihnila Poljakinjo Magdo Linette. Končni izid je bil  6:4 in 6:0. Nekaj več dela je imela njena starejša sestra Venus Williams. Ta je za zmago proti Rusinji Svetlani Kuznetsovi potrebovala tri nize 6:3, 5:7, 6:3.

Ne spreglejte