Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
28. 8. 2018,
10.11

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,84

2

Natisni članek

Denis Shapovalov teniški globus ATP OP ZDA

Torek, 28. 8. 2018, 10.11

5 let, 8 mesecev

OP ZDA, predaja 18-letnika

Zaradi težav s srcem predal dvoboj in se nato zlomil #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,84

2

Prvi dan OP ZDA smo videli žalostno predajo 18-letnika, ki je imel med dvobojem težave s srcem. Felix Auger-Aliassime se je po predaji dvoboja zlomil in zjokal od razočaranja. Za zelo dobrosrčnega igralca se je izkazal njegov nasprotnik in dober prijatelj Denis Shapovalov.

Gledalci so lahko na igrišču Grandstand v prvem krogu videli pravo malo dramo, potem ko je moral Felix Auger-Aliassime predati dvoboj zaradi precej resnega razloga.

Denis Shapovalov se je izkazal za zelo poštenega igralca. | Foto: Guliverimage/Getty Images Denis Shapovalov se je izkazal za zelo poštenega igralca. Foto: Guliverimage/Getty Images

Aljaž Bedene
Sportal Aljaž Bedene je po dobrih treh urah že spakiral kovčke, Nadal napredoval

Videti je bilo precej resno

Ljubitelji tenisa so v prvih dveh nizih lahko gledali lep tenis. Prvi niz je z izidom 7:5 dobil Shapovalov, v drugem je Auger-Aliassime udaril nazaj in niz prav tako dobil s 7:5. Za tem je zahteval zdravniško pomoč. Stiskalo ga je namreč v srcu in ob tem je težko dihal. Vse skupaj je bilo videti precej resno, saj je ležal na tleh. Želel je že predati dvoboj, a ga je Shapovalov, ki je tudi njegov dober prijatelj, spodbujal, naj nadaljuje.

"Poskušaj dati vse od sebe, poskušaj nadaljevati," mu je prigovarjal Shapovalov. Auger-Aliassime je poskušal, a pri rezultatu 4:1 ugotovil, da je bolje zanj, da odneha. Počutil se je slabo, srce pa mu je še vedno razbijalo. Najstnik je ob predaji zajokal, Shapovalov pa mu je na mreži dejal: "Odigral si odličen dvoboj."

Felix Auger-Aliassime je imel že pred tem težave s srcem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Felix Auger-Aliassime je imel že pred tem težave s srcem. Foto: Guliverimage/Getty Images Kaj mu je Shapovalov še rekel na mreži?

Felix Auger-Aliassime se je ob odhodu z igrišča opravičil gledalcem, težko je bilo tudi njegovemu rojaku. "Zelo težko ga je gledati takšnega. Na mreži sem mu rekel, da se bosta oba vrnila na ta turnir in da bosta odigrala še veliko tovrstnih dvobojev."

Za mladega Felixa to niso bile prve težave s srcem. Njegova zdravniška poročila kažejo, da je imel težave s srcem, še preden so mu diagnosticirali tahikardijo (pojav, pri katerem je srčni utrip hitrejši od normalnega).

Po letu 2006 je bil to dvoboj najmlajših nasprotnikov, ki pa se je žal končal predčasno. Denisa Shapovalova v naslednjem krogu čaka Andreas Seppi.

Dalila Jakupović
Sportal Estonka pripravila veliko senzacijo, obe naši igralki že izpadli
Ne spreglejte