Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 2. 2008,
8.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 8.09

8 let, 5 mesecev

Nova tribuna za prvo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Areni Petrol in okolici se v nedeljo obeta mali nogometni praznik. Celjani kljub zdesetkani zasedbi pričakujejo prvo zmago.

Ne le, da celjski prvoligaš proti Nafti pričakuje začetek spomladanskega dela PrveLige Telekom Slovenije, ampak bodo v ''knežjem'' mestu praznovali tudi otvoritev nove, severne tribune.

Popotnica nogometašev MIK CM Celja pred nedeljskim obračunom z Lendavčani ni najbolj obetavna. Na zadnjih šestih medsebojnih tekem so remizirali na dveh, preostale štiri pa izgubili. Toda nogometnega Celja to ne navdaja s pretiranim pesimizmom – prej obratno: vedra nestrpnost ob pričakovanju nadaljevanja prvenstva, ki jo spremlja dograditev štadiona Arena Petrol, vliva ''grofom'' vero v uspešen začetek spomladanskega dela prvenstva.

Stopiti skupaj

"Nafta je eden naših najbolj neugodnih nasprotnikov. Statistika z Lendavčani nam nikakor ne gre v prid. Toda na to se ne oziramo preveč in verjamem, da smo jih sposobni premagati. Le stopiti moramo skupaj," je, podobno kot soigralci, optimistično razpoložen vodilni strelec MIK CM Celja v jesenskem delu prvenstva Nejc Pečnik, ki med zimskim premorom, kljub nekaterim drugačnim napovedim ni zapustil kluba.

Nenavadno odločno pred nedeljskim obračunom deluje tudi strateg ''rumeno-modrih'' Pavel Pinni: "Doma za nas vselej šteje le ugoden rezultat. In to je zmaga."

Četverica poškodovanih

Poškodbe so do ''grofov'' neprizanesljive že na samem začetku tega dela prvenstva. Za nedeljsko tekmo je ''nezmožna'' kar četverica nogometašev. Ob kapetanu Marku Križniku in Blažu Pucu (za nastop slednjega sicer še obstajajo možnosti) ne bosta mogla nastopiti tudi Brazilec Daltro in Miroslav Radulovič. Gre za nogometaša od katerih v knežjem mestu v nadaljevanju sezone pričakujejo veliko. "Odsotnost Daltra se bo vsekakor poznala, toda tudi Dvorančič in Petričevič znata zadeti," je enomesečno odsotnost hitronogega Brazilca v celjskem dresu pokomenitral Pečnik, ki se ''vrača'' v moštvo po odsluženi kazni.

Na drugi strani Celjani tokrat nimajo ''kartoniranih'' nogometašev. Poleg Pečnika bo na igrišče po daljši odsotnosti zaradi domnevnega ekscesa na tekmi v Kopru ponovno stopil tudi Simon Sešlar.

Ob tem dodajmo, da bodo v celjskem prvoligašu ob otovoritvi severne tribune za nedeljsko tekmo razdelili brezplačnih 1000 vstopnic za ta predel štadiona, novo pridobitev pa bo po zadnjem sodnikovem žvižgu spremljal tudi krajši družabni program.

Ne spreglejte