Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
13.43

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayer Leverkusen Kevin Kampl Roger Schmidt Christoph Kramer Lionel Messi Lionel Messi Barcelona

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 13.43

4 leta, 4 mesece

Noro naključje, ki je povezalo Kevina Kampla in njegovega dobrega prijatelja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant Kevin Kampl bo v torek gostoval pri Barceloni. V Katalonijo se je odpravil dobre volje. V soboto je dosegel prvenec v dresu Bayerja, ki mu ustreza poškodba Lionela Messija.

Lekarnarji iz Leverkusna so v soboto osvojili Bremen. V zahtevnem srečanju so odpravili Werder s 3:0, med strelce pa se je vpisal tudi Kevin Kampl. Čeprav je bil rezervist, ga to ni zmotilo, saj je z izjemnim udarcem z razdalje atraktivno zatresel mrežo gostiteljev in se prvič, odkar se dokazuje v najmočnejšem nemškem klubskem razredu, veselil zadetka v bundesligi.

"Presrečen sem. Ko je soigralec Kramer proti Mainzu zadel okvir vrat, je naš trener dejal, da je bolje včasih z razdalje udariti malce manj močno, a z več občutka. Tega napotka nisem pozabil in kot vidite, se je izkazalo, da ima trener vedno prav," je bil po poročanju nemškega časnika Rheinische Post dobre volje po tekmi v Bremnu.

Po strelskem prvencu je odšel domov s posebnim spominkom, žogo, s katero je spektakularno zatresel mrežo Werderja. Pohvalil je trenerja Rogerja Schmidta, s katerim je uspešno sodeloval že v Salzburgu. Strateg ga ni postavil v udarno enajsterico, ampak ga po 60 minutah poslal v igro kot zamenjavo za Karima Bellarabija. To je bil del vnaprej pripravljenega načrta o nekaterih menjavah, s katerimi je želel osvežiti enajsterico, utrujeno po napornem ritmu neprestanih srečanj na različnih frontah.

Barcelona ima brez Messija še vedno polno vrhunskih igralcev

Po čarobni sobotni tekmi pa za 24-letnega slovenskega asa, rojenega v Nemčiji, prihaja nova poslastica. Z Bayerjem bo gostoval pri evropskem prvaku Barceloni, ki je eden največjih, če ne morda kar prvi kandidat za osvojitev prestižnega naslova. Apetit nemških navijačev, ki se veselijo gostovanja na kultnem objektu Camp Nou, se je po soboti močno povečal.

Bayer je z zmago v Bremnu dokazal, da je že prebolel boleč poraz na derbiju v Dortmundu, Barcelona pa je nepričakovano ostala brez najboljšega igralca. Argentinec Lionel Messi si je poškodoval koleno in bo z igrišča odsoten vsaj sedem tednov. To je velik udarec za katalonski nogometni ponos, ki je v zadnjem tednu vodilno mesto na razpredelnici španskega prvenstva prepustil tekmecem.

"Barcelona lahko tudi brez njega računa na ogromno vrhunskih igralcev. To bo za nas zelo težak preizkus," je po drugi strani Lars Bender prepričan, da Bayerja zaradi odsotnosti prvega strelca Barcelone v torek ne čaka nič lažje delo.

Barcelona potrebuje točke v ligi prvakov, saj je v uvodnem krogu na gostovanju v Rimu osvojila le eno. Želi biti prva v skupini in si zagotoviti ugodno izhodišče za izločilni del, na lestvici pa gleda v hrbet ravno Bayerju, ki je v prvem nastopu brez večjih težav doma nadigral beloruskega prvaka. "O takšni tekmi sanja vsak nogometaš. Ne ponudi se vsakemu priložnost, da zaigra na Camp Nouu proti morda najboljšemu klubu na svetu. Vemo, kako močan tekmec je Barcelona, a mu želimo vsiliti svoj slog igre in zaigrati tako, kot znamo," je veliki katalonsko-nemški spopad napovedal Kampl, ki bo čez dva tedna dopolnil 25 let. Ravno 9. oktobra, ko se bo Slovenija v kvalifikacijah za EP 2016 v Ljubljani udarila z Litvo.

Zvezdnik Bayerja zaradi rumenih kartonov ne bo smel pomagati Katančevi četi, bo pa goreč navijač v Stožicah. Kako bodo zadovoljni privrženci Bayerja z njegovo predstavo na tribunah Camp Noua?

Ne spreglejte