Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
2. 6. 2016,
13.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović

Četrtek, 2. 6. 2016, 13.53

6 let, 7 mesecev

Nemški četrtoligaš si želi švedskega zvezdnika

Nora ponudba Nemcev: Ibrahimoviću ponujajo naziv kralja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

Zlatan Ibrahimović je po izteku pogodbe s PSG še vedno prost nogometaš, zato ne čudi, da na njegov naslov iz dneva v dan prihajajo številne ponudbe. Nekatere izmed njih so tudi nore, tako kot je ta, ki jo je dobil z naslova nemškega četrtoligaša Rot-Weiss Oberhausna.

Odkar je zapustil PSG, Zlatana Ibrahimovića iz dneva v dan povezujejo s številnimi klubi. Še vedno so mnogi prepričani, da se bo preselil k svojemu prijatelju Joseju Mourinhu v Manchester United, čeprav tega, kako se je odločil (ime novega kluba naj bi namreč že vedel), še ni delil z javnostjo.

Na ponedeljkovi prijateljski tekmi med Švedsko in Slovenijo v Mälmoju (tam je storil prve nogometne korake), na kateri ni igral, je dejal, da se bo prej ko slej vrnil tja. S tem je razburkal domišljijo Švedov, sploh zato ker je pred tem izjavil, da bo javnost zelo presenečena nad tem, kje bo igral v prihodnosti. A medtem je že sporočil, da je švedska liga, vsaj za zdaj, preslaba zanj.


Dokler ga bo zabavalo, imena novega kluba ne bo razkril

"Zabavam se ob vseh namigovanjih, ki se pojavljajo v javnosti. Dokler se bom zabaval, imena novega kluba ne bom razkril. Ko bom imel takšnih in drugačnih govoric dovolj, vam bom povedal, kje bom igral v prihodnji sezoni," je ob tem povedal 34-letni švedski zvezdnik.

Ena izmed zadnjih ponudb, ki jih je dobil, ga je prav gotovo dodobra nasmejala. Nemški četrtoligaš Rot-Weiss Oberhausen je namreč, ker seveda nima dovolj denarja, da bi lahko poskrbel za njegovo bajno plačo, Ibrahimoviću ponudil marsikaj drugega.

Švedskega zvezdnika je ponudba Nemcev prav gotovo dodobra nasmejala. | Foto: Švedskega zvezdnika je ponudba Nemcev prav gotovo dodobra nasmejala.
Postal bi kralj, imel bi svoje pivo in koncertno dvorano …

Če bi se kapetan in najboljši strelec Švedske, s katero ga čaka nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, odločil za prihod v to mesto z nekaj več kot 200 tisoč prebivalci, bi ga doletelo nekaj, česar, pa čeprav se mu je zgodilo že marsikaj, do zdaj še nikoli ni doživel.

Nemci obljubljajo, da bi mesto spremenili v monarhijo, slovitemu nogometašu pa dodelili naziv njenega kralja. Ob tem bi lokalno pivo poimenovali po njem, poklonili bi mu tudi mestno koncertno hišo, na štadionu Oberhausna bi namesto značilnih nemških klobasic ponujali le švedsko hrano, tribune štadiona bi prenovil priznani švedski opremljevalec s pohištvom Ikea in še in še.

Dvomimo, da se bo nekdanji as Ajaxa, Juventusa, Interja, Milana, Barcelone in PSG, za katerega je v prejšnji sezoni v vseh tekmovanjih zabil kar 50 golov, odločil za odhod na severozahod Nemčije, ga pa ponudba Oberhausna, ki so jo Nemci objavili tudi na spletu, verjetno zabava.

 

Ponudba Rot-Weiss Oberhausna:

Ne spreglejte