Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2024,
11.50

Osveženo pred

3 dni, 4 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Natisni članek

Andre Sousa Benjamin Tetteh Sheyi Ojo 1. SNL Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor

Petek, 6. 9. 2024, 11.50

3 dni, 4 ure

Nogometna tržnica, 6. september

Sheyi Ojo, Benjamin Tetteh in Andre Sousa so novi člani Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,57
Marko Šuler NK Maribor | Mariborčani so pred iztekom prestopnega roka pripeljali tri novince. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Mariborčani so pred iztekom prestopnega roka pripeljali tri novince.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Iz NK Maribor so sporočili, da so se pred koncem prestopnega roka okrepili s trojico Sheyi Ojo, Benjamin Tetteh in André Sousa za občutno spremenjeno podobo moštva, kar pa še ne pomeni dokončnega sestavljanja mariborskega mozaika, so zapisali pri štajerskem klubu.

NK Maribor Andraž Žinić
Sportal Primorje in Koper z novo močjo, slovo dvojca od Maribora, Mata v Avstralijo

"Kot je bilo napovedano, je bil namen v načrtni širitvi kadra, z okrepitvami na želenih igralnih položajih. Storili smo, kar smo si želeli, in poskrbeli tudi za nadgradnjo. Pripeljali smo nekaj igralcev, ki bi bili v nekdanjih okvirjih nerealni oziroma nedosegljivi. Vsi trije novi nogometaši pomenijo dodano vrednost. Ojo in Teteh v ofenzivnem delu, Sousa, ki ima za seboj bogate izkušnje iz Portugalske, v obrambni vrsti. Tetteha bomo sicer morali še počakati, saj nekaj časa ni bil v pogonu, a verjamem, da bo tudi on v nadaljevanju sezone prispeval svoj delež. Sestavljamo ekipo, za katero menimo, da lahko uresniči zastavljene cilje v boju za naslov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca ter bo pripravljena za nov korak v evropskem tekmovanju prihodnje leto," je za uradno spletno stran kluba pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Sheyi Ojo, produkt akademije Liverpoola, je bil član tega kluba do leta 2022. Vmes je bil 27-letni krilni napadalec z angleškim in nigerijskim potnim listom med bojem za mesto v ekipi moštva z Anfield Roada, kjer je skupaj zbral 13 nastopov, na različnih posojah (Rangers, Fulham, Wolverhampton, Millwaall, Reims), nato prestopil v Cardiff City, po vmesni posoji v belgijski Kortrijk pa prihaja v Ljudski vrt kot prost igralec. Podpisal je dveletno pogodbo, so zapisali na uradni spletni strani kluba.

Sheyi Ojo | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Občasni ganski reprezentant Benjamin Tetteh bo v vijoličastem do konca sezone na posoji iz Metza. 27-letni napadalec je največ časa preživel pri Sparti iz Prage, za katero je na 75 tekmah vknjižil 19 golov.

 Benjamin Tetteh je v Maribor posojen iz Metza. | Foto: Guliverimage Benjamin Tetteh je v Maribor posojen iz Metza. Foto: Guliverimage

Ob dveh ofenzivnih igralcih pa so Mariborčani z Andreem Souso dobili tudi novo moč v obrambi. 26-letni Portugalec se najboljše znajde v vlogi levega bočnega branilca. Nazadnje je igral za Nacional z Madeire. Podpisal je pogodbo do konca sezone 2024/25 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

 
NK Maribor : NK Olimpija 1. SNL Viole
Sportal Kazni po derbiju: Mariborčani brez gledalcev na tribunah Viol
Svit Sešlar
Sportal Celje ujelo veliko okrepitev, Riera pozdravil starega znanca!
Nafta - Domžale 1. snl
Sportal Nafta napolnila mrežo Olimpiji iz Dolge vasi
Anton Žlogar
Sportal Žlogar se poslavlja od Mure

Ne spreglejte