Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 8. 2022,
14.19

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

7

Natisni članek

Vall Janković NK Radomlje Domen Mrežar Ilija Stolica Arnaud Kalimuendo poletni prestopni rok NK Olimpija NK Olimpija Ivan Prtajin nogometna tržnica

Petek, 12. 8. 2022, 14.19

1 leto, 8 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 12. AVGUST

Pestro pri Olimpiji: Hrvat odšel v Nemčijo, Janković sklenil pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

7

Ivan Prtajin | Ivan Prtajin je v 1. SNL za Olimpijo zbral 19 nastopov in dosegel štiri zadetke. V tej sezoni se ni vpisal med strelce. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ivan Prtajin je v 1. SNL za Olimpijo zbral 19 nastopov in dosegel štiri zadetke. V tej sezoni se ni vpisal med strelce.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Dogajanje na poletni nogometni tržnici je zelo vroče. Vodilni slovenski prvoligaški klub Olimpija je ostal brez hrvaškega napadalca Ivana Prtajina, prvo profesionalno pogodbo pa je sklenil 18-letni Vall Janković. Radomlje so okrepile konkurenco na položaju vratarja, mladi Francoz Arnaud Kalimuendo se je iz PSG preselil k Rennesu, beograjski Partizan pa je po neuspehu v kvalifikacijah za evropsko ligo odpustil Ilijo Stolico, ki je v preteklosti za kratek čas vodil tudi Olimpijo.

Sportal Srb okrepil Juventus, Icardi lahko zapusti PSG

Trener Olimpije Albert Riera v nadaljevanju sezone ne bo računal na hrvaškega napadalca Ivana Prtajina. 26-letni Hrvat, ki se v tej sezoni ni vpisal med strelce, je sklenil dogovor z nemškim tretjeligašem Wehen Wiesbaden. "Ivanu se želimo zahvaliti za vse, kar je storil v našem klubu in mu zaželeti obilo sreče v nadaljevanju kariere," so zapisali pri zeleno-belih, ki so v uvodnih štirih krogih 1. SNL osvojili maksimalnih 12 točk in še vedno niso prejeli zadetka.

Prtajin, ki je v članski karieri zaigral za splitski Hajduk, Dugopolje, nizozemsko Rodo in švicarski Schaffhausen, je prišel v Ljubljano v začetku koledarskega leta, za Olimpijo pa je dosegel štiri zadetke. Zmaji se bodo v ponedeljek v 5. krogu v Stožicah pomerili z Gorico.

V zmajevem gnezdu bo nadaljeval kariero 18-letni Vall Janković, ki je z zeleno-belimi podpisal prvo profesionalno pogodbo. Levi branilec, ki je prve nogometne korake naredil pri petih letih v NK Brinje Grosuplje, je pri zeleno-belih zadnji dve sezoni. "Vesel, ponosen in srečen sem, da sem del Olimpije," je ob podpisu pogodbe povedal mladi nogometaš, sicer vnuk ljubljanskega župana Zorana Jankovića, velikega navijača zmajev. 

Vall je eno sezono igral za Olimpijne kadete, lani za mladince, za katere lahko nastopa tudi v te sezoni. Trener Albert Riera ga je v tej sezoni priključil članski ekipi, tako da je bil nogometaš, ki nosi številko 26, na nekaj tekmah že na širšem spisku stratega iz Španije.

Boromisa
Sportal Olimpija vendarle dobila športnega direktorja

Zapustil PSG in okrepil Rennes

Francoski nogometni prvoligaš Rennes, ki je lani v Evropi dvakrat premagal Muro, ima novega mladega napadalca. PSG je zapustil 20-letni Arnaud Kalimuendo in z Rennesom podpisal petletno pogodbo. Parižani bodo prejeli 20 milijonov evrov.

Kalimuendo je mladi reprezentant Francije, v zadnjih sezonah pa zaradi premočne konkurence ni prejel priložnosti za nastop v zvezdniški ekipi na Parku princev, ampak je nabiral izkušnje kot posojen igralec Lilla in Lensa. V prejšnji sezoni je v francoskem prvenstvu dosegel 12 zadetkov. V dresu Rennesa, ki je izgubil uvodno tekmo sezone proti Lorientu, bi lahko v soboto debitiral na gostovanju pri Monacu.

Radomlje imajo novega vratarja

Slovenski nogometni prvoligaš Radomlje je sklenil dogovor s 26-letnim vratarjem Domnom Mrežarjem. "Najprej bi se zahvalil za zaupanje in priložnost, ki mi jo je klub ponudil. Vesel sem, da sem se pridružil ekipi, ki je izredno kakovostna in igra lep ter atraktiven nogomet. Igralci in trenerji so me zelo lepo sprejeli, zato se ni bilo težko vklopiti v ekipo. Prizadevam si, da bom z vsemi svojimi močmi ekipi pomagal do uresničitve zastavljenih ciljev," je za klub povedal Zagorjan, ki je nazadnje igral za SAK iz Celovca, v preteklosti pa je branil tudi barve Rudarja iz Velenja, Zagorja ter Šmartnega.

Radomlje so po štirih krogih Prve lige Telemach s po dvema zmagama in neodločenima izidoma na tretjem mestu, v soboto pa jih čaka gostovanje v Kopru.

Stolica ni več trener Partizana

Ilija Stolica je pred leti vodil tudi ljubljansko Olimpijo. | Foto: STA , Ilija Stolica je pred leti vodil tudi ljubljansko Olimpijo. Foto: STA , Srbski nogometni strokovnjak Ilija Stolica, nekdanji trener Olimpije, podobno kot v Ljubljani tudi v Beogradu na klopi Partizana ni zdržal dlje časa, poročila srbskih medijev povzema Tanjug. Uprava kluba ga je odstavila po izpadu iz evropske lige, v tretjem krogu kvalifikacij je Beograjčane izločil ciprski AEK iz Larnake. Doma je zmagal z 2:1, četrtkova povratna tekma pa se je končala z izidom 2:2. Po njej so se dogajale nemile scene, navijači so verbalno napadali igralce in upravo.

Stolica, ki je na trenerskem mestu na začetku zamenjal Aleksandra Stanojevića, je na šestih tekmah zabeležil le eno zmago, v prvem krogu srbske lige je bil boljši od Javora. Partizan v domačem prvenstvu za vodilno Crveno zvezdo zaostaja že sedem točk.

Partizan se bo tako kot slovenski prvak Maribor zdaj boril za vstop v konferenčno ligo, njihov tekmec v četrtem krogu kvalifikacij bo Hamrun Spartans z Malte.

Ne spreglejte