Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 3. 2016,
19.34

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nogomet Srečko Katanec

Ponedeljek, 21. 3. 2016, 19.34

6 mesecev, 1 teden

Nogometaši v novih dresih, kapetan ni niti pomislil, da bi odšel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novi dresi SLO nogometne reprezentance | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Nogometna reprezentanca bo na prvo akcijo v letu 2016, prijateljsko se bo pomerila z Makedonijo in Severno Irsko, odšla odeta v nove drese. "Dokler bom zdrav, bom na voljo," sporoča Boštjan Cesar.

Selektor Srečko Katanec je prvič letos zbral nogometne reprezentante. Ekipa, ki se bo predstavila v novih dresih, je prevetrena, pomlajena. Ni nekaterih znanih in ustaljenih obrazov. Zaradi lastnih odločitev manjkajo Samir Handanović, Zlatan Ljubijankić, Nejc Pečnik, Branko Ilić in Mišo Brečko. 

Selektor je za prijateljska obračuna z Makedonijo – tekma bo v sredo ob 18.00 v Kopru – in Severno Irsko (ponedeljek, Belfast) poklical pet novincev. To so Blaž Vrhovec (Celje), Miha Zajc (Olimpija), Enej Jelenič (Livorno), Aljaž Struna (Palermo) in Matic Črnic (Domžale).

Novi dresi SLO nogometne reprezentance | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek Novi dresi SLO nogometne reprezentance | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek Novi dresi SLO nogometne reprezentance | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

"Dokler bom zdrav, bom na voljo"

"Niti pomislil nisem, da ne bi igral za reprezentanco. Dokler bom zdrav, ji bom na voljo. Žal mi je za te, ki so odšli. Nisem jih prepričeval, to je njihova odločitev. Pošteno je, da za reprezentanco igrajo le tisti, ki si tega želijo," je v Kopru dejal kapetan Boštjan Cesar.

Novi dresi SLO nogometne reprezentance | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Ekipa, v kateri je prvi med enakimi, je zdrava. Vsi reprezentanti so že opravili en trening. Vzdušje je dobro, na predstavitvi dresa so bili vsi igralci, pričakovano je bil med najbolj obleganimi vratar madridskega Atletica Jan Oblak.

Luka Koper je kot prizorišče "rojstva" novega dresa delovala tudi nekoliko simbolno - začetek nove zgodbe in okno v svet.

Ne spreglejte