Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2017,
14.31

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

1

Natisni članek

Arjen Robben Bayern PSG Carlo Ancelotti Marco Verratti Kylian Mbappe Kylian Mbappe UEFA liga prvakov

Četrtek, 28. 9. 2017, 14.31

1 leto

Nizozemski zvezdnik se je komaj zadržal, a težava je drugje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

1

PSG | Foto Reuters

Foto: Reuters

PSG je v drugem krogu lige prvakov pred domačimi gledalci rezultatsko gladko (3:0) premagal Bayern in pokazal, da v tej sezoni misli še kako resno. Navijači bavarskega ponosa tega niso navajeni, zato so trenerja Carla Ancelottija po tekmi že pribijali na križ. Pa imajo prav?

Parižani so hitro povedli prek Danija Alvesa, ko je s hitrim prodorom nemško obrambo na pol prerezal izjemni Neymar. Šok je bil očiten, a se nemški stroj ni dal in imel svoje priložnosti. Veliko je poskušal, a je bil domači vratar Alphonse Areola vselej na mestu. Parižani so do konca še dvakrat zadeli prek hitrih protinapadov in na koncu na prvi pogled zlahka zmagali.

Pri Bayernu so po tekmi seveda zazvonili zvonovi, ki so pozivali k linču Carla Ancelottija in mu pod nos molili izbiro igralcev. Na klopi je "pozabil" tri zvezdnike, ki jih po mnenju mnogih ne bi noben drug. Na klopi so ostali Franck Ribery, Mats Hummels in Arjen Robben, ki je priložnost za igro dobil v drugem delu.

Kdo je glavni krivec za visok poraz Bayerna?

  • Zvezdniški PSG.
    12,18 %
    47 glasov
  • Igralci Bayerna sami.
    73,06 %
    282 glasov
  • Carlo Ancelotti in njegova postavitev.
    14,77 %
    57 glasov
Oddanih 386 glasov

Ancelotti ni delal panike: Nismo igrali slabo

Carlo Ancelotti je prepričan, da Arjen Robben in Franck Ribery ne bi bila najboljša izbira za lovljenje hitronogih Parižanov. | Foto: Reuters Carlo Ancelotti je prepričan, da Arjen Robben in Franck Ribery ne bi bila najboljša izbira za lovljenje hitronogih Parižanov. Foto: Reuters "Ne strinjam se z vami, da sem izbral napačne igralce. Veliko sem razmišljaj o tem, koga poslati na zelenico. Vem, da bom deležen velikih kritik, a s tem nimam težav. Po mojem mnenju so igrali vsi tisti, ki bi morali," se je po tekmi branil Ancelotti in s prstom pokazal na odličnega tekmeca.

"Nismo imeli moči, da bi preprečili njihove protinapade. Vso tekmo so igrali tako, da so prežali na naše napake in protinapade. Škoda, ker nismo znali tega preprečiti, na koncu koncev pa mislim, da nismo igrali tako slabo. V prvem polčasu smo imeli vse pod nadzorom, imeli posest žoge in si priigrali nekaj zelo lepih priložnosti. Z malce sreče in več zbranosti bi lahko tekmo celo dobili," je nadaljeval italijanski strokovnjak.

Robben bo naslednjič raje tiho

Z njim se po tekmi seveda ni strinjal Arjen Robben, ki se je komaj zadržal. "Ne bom komentiral izbire trenerja. Vsaka beseda bi bila preveč. Na tej ravni ni lepo izgubljati, a moramo držati skupaj, najmanj, kar si želimo, je v ekipo vnesti dodatno slabo voljo," je bil po tekmi vidno razočaran nizozemski zvezdnik, ki je pred tekmo opozarjal PSG, da denar ne dosega zadetkov. Hm, na koncu se je zgodilo ravno to.

Arjen Robben je v tej sezoni že pokazal, da lahko še vedno igra na najvišji ravni. Po tekmi je čutil, da se mu je zgodilo krivica. | Foto: Getty Images Arjen Robben je v tej sezoni že pokazal, da lahko še vedno igra na najvišji ravni. Po tekmi je čutil, da se mu je zgodilo krivica. Foto: Getty Images

Italijan odgovoril Nizozemcu: To je moje delo

"Vem, Robben, Ribery, Hummels, to so vsi fantastični igralci. A vsako tekmo imam na klopi odlične igralce. To je življenje v vrhunskem klubu, moja naloga pa je, da v danem trenutku izberem najboljše," je na očitke odgovoril Ancelotti.

Verratti hvali odličnega Mbappeja

Vsi so po tekmi govorili o tem, kako slab je Bayern, le malo pa se jih je vprašalo, ali ni težava v tem, da je PSG predober. Za to ima vso pravico. V poletju je v ekipo vložil 400 milijonov evrov, kar se mora nekje poznati. Zdi se, da je bil ravno francoski najstnik tisti, ki je še manjkal, da se je pariška ekipa spremenila v ubijalski stroj.

Pustite Bayern, v Evropi ni ekipe, ki bi lahko povsem uspešno zajezila plaz, ki nastane, ko se v dir spusti trojček Cavani-Neymar-Mbappe. | Foto: Reuters Pustite Bayern, v Evropi ni ekipe, ki bi lahko povsem uspešno zajezila plaz, ki nastane, ko se v dir spusti trojček Cavani-Neymar-Mbappe. Foto: Reuters

Kylian Mbappe je proti Bayernu igral izjemno in bil glavni razlog, da se je tekma končala s tako gladko zmago domačih. "Srečni smo lahko, da ga imamo. Vedno se podredi ekipi in ne gleda le nase. To je zelo pomembno in to ga dela tako posebnega," je 18-letnega soigralca pohvalil Marco Verratti, ki se zaveda, da ta zmaga ne pomeni pravi nič.

"Nič še nismo osvojili. Zmaga je lepa in dobra popotnica za naprej, a treba bo v tem ritmu tudi nadaljevali," je dodal odlični pariški vezist.

Mbappe je kot burja švigal mimo nemške obrambe:

Ne spreglejte