Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
10.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Luc Castaignos Bas Dost Sporting Lizbona Islam Slimani

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 10.35

6 let, 6 mesecev

Dost in Castaignos na Portugalskem

Nizozemski dnevi pri Sportingu, ki želi zaslužiti 40 milijonov evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Islam Slimani Alžirija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Portugalski velikan Sporting pred začetkom skupinskega dela lige prvakov noče ničesar prepustiti naključju. Ker je velika verjetnost, da bo ostal brez alžirskega napadalca Islama Slimanija, je v svoje vrste zvabil dva Nizozemca. Iz Wolfsburga je prišel napadalec Bas Dost, iz Eintrachta pa Luc Castaignos.

Zeleno-beli iz Lizbone so sklenili pogodbo s 27-letnim napadalcem Basom Dostom, ki bi lahko zapolnil vrzel po odhodu Islama Slimanija. Alžirskega reprezentanta snubi angleški prvak Leicester City. Pogovori med kluboma potekajo, portugalski klub pa je lisicam sporočil, da ga lahko kupijo za 40 milijonov evrov. Leicester, ki se pripravlja na zgodovinski nastop v ligi prvakov, še razmišlja o tem, ali bi segel tako globoko v žep. Zanimivo je, da ima alžirska reprezentanca vzdevek Puščavska lisica.

Sporting je konkurenco v napadu okrepil še z enim nizozemskim igralcem. Na Portugalsko se je preselil tudi 23-letni Luc Castaignos, ki je podobno kot Dost nabiral izkušnje v nemški bundesligi. Branil je barve Eintrachta iz Frankfurta.

Gomez previsoka ovira za Dosta

Dost je v zadnjih štirih sezonah za volkove odigral 85 prvenstvenih tekem in dosegel 36 zadetkov. Statistika bi bila še boljša, če ga ne bi pestile številne zdravstvene težave, zaradi katerih je izpustil priložnost, da bi si pridobil večjo veljavo v dresu nizozemske izbrane vrste. Sporting je za prihod Dosta plačal osem milijonov evrov.

Nizozemec Bas Dost je v nemškem prvenstvu dosegel 36 zadetkov. | Foto: Reuters Nizozemec Bas Dost je v nemškem prvenstvu dosegel 36 zadetkov. Foto: Reuters

Dost je to poletje zapustil Wolfsburg, saj je ocenil, da si bo ob poletnem novincu Mariu Gomezu težko zagotovil priložnost za nastop. Volkovi so se okrepili tudi s Špancem Borjo Mayoralom, ki jim ga je posodil madridski Real, zanimajo pa se tudi za nakup Korejca Heung Min Sona, za zdaj člana Tottenhama.

Ne spreglejte