Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chievo

Četrtek, 9. 5. 2013, 11.25

8 let

Nik Plavšič: dokazuje se pri Chievu, s Cesarjem in Jokićem nima stikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nik Plavšič je v zimskem prestopnem roku iz Domžal odšel h Chievu v Verono, kjer se je hitro znašel. Postal je član kadetske ekipe Chieva, spregovoril pa je tudi o razlikah v kakovosti tekmovanja.

Nik Plavšič je šel po poti Luke Krajnca, Eneja Jeleniča, Dejana Lazarevića, Maksa Barišiča, Reneja Krhina, Vida Belca in preostalih igralcev, ki so se odločili, da bodo kariero gradili v italijanskih mladinskih selekcijah. Prve nogometne korake je storil pri šestih letih. Igral je za ljubljanski Interblock in Domžale. Skavti Chieva so ga opazili na reprezentančnih tekmah proti Hrvaški in Kanadi. Čeprav so slovenski nogometaši obe tekmi izgubili, je Plavšič vseeno pritegnil zanimanje. "Opazovali so me na nekaj reprezentančnih in klubskih tekmah ter stopili v stik z agentom. Po prestopu sem se znašel odlično. Takoj so me sprejeli in mi pomagali pri jeziku in preostalih stvareh za prilagajanje," je uvodoma dejal Nik, ki izpite za šolo opravlja prek spleta.

Ob prihodu v Chievo ni takoj zaigral za kadetsko ekipo Chieva, ki je med boljšimi v svoji konkurenci. Prvi gol pa je dosegel proti Vareseju. "Za preboj v ekipo sem potreboval kar nekaj časa, saj je moja registracija prišla šele v drugem delu sezone. Ampak bilo ga je dovolj, da se izkažem," je razkril 17-letni vezist in spregovoril tudi o razlikah med slovenskimi mladinskimi selekcijami. "Razlika je neverjetno velika. Že dejstvo, da tekmujejo z ekipami, kot so Milan, Inter, Atalanta, Padova ... Primerjava s tem sploh ni potrebna," ugotavlja nogometaš, čigar vzornik je Zinedine Zidane.

Njegove ambicije so vezane predvsem na preboj v primavero, torej mladinsko ekipo Chieva. "Ne morem reči, da sem ključni igralec v svoji ekipi, ker so vsi igralci vrhunski, vsak je pomemben. Bomo pa videli, kako bo v primaveri prihodnje leto. Upam, da se bom prebil v mladinsko ekipo, kar je zame ključno. Nato pa seveda ambicije s člani," je povedal.

V prvi ekipi Chieva, ki igra v seriji A, že nekaj sezon igrata Boštjan Cesar in Bojan Jokić, ki v poletnem prestopnem roku lahko zamenjata klub. Zanimanje za oba obstaja, s slovenskima reprezentantoma pa se je Nik tudi že srečal. "Približno trikrat smo se srečali in pogovarjali. To je bilo po treningu s člani. Sicer pa nimamo nobenih stikov, saj imajo svoj nogometni center na drugi strani mesta," je še dejal Plavšič.

Ne spreglejte