Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
25. 7. 2018,
9.56

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

2

Natisni članek

FIFA SP 2018 Hrvaška Miroslav Ćiro Blažević Zlatko Dalić

Sreda, 25. 7. 2018, 9.56

5 let, 8 mesecev

Ni še konec: hrvaška navijaška norišnica v BiH, a ključno vprašanje ostaja odprto

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

2

Livno sprejem | Foto Reuters

Foto: Reuters

Livno, domači kraj hrvaškega nogometnega selektorja Zlatka Dalića, je preplavilo kar 50 tisoč športnih navdušencev, ki v ritmih Thompsonove glasbe in ob šaljivih dovtipih Ćira Blaževića še niso dočakali dokončnega odgovora o prihodnosti dirigenta srebrne ognjene vrste.

Dobrih deset tisoč prebivalcev naj bi štelo Livno, kraj v jugozahodnem delu Bosne in Hercegovine, v katerem sicer prevladuje hrvaško prebivalstvo. Toda v torek zvečer se je po ocenah hrvaških in bosanskih medijev zbralo med 40 in 50 tisoč ljudi. Razlog? V domači kraj se je dober teden po spektakularnem in maratonskem sprejemu v Zagrebu vrnil Zlatko Dalić, 51-letni selektor hrvaške nogometne reprezentance, ki se je na svetovnem prvenstvu v Rusiji prebila vse do finala in šele na zadnji stopnici priznala premoč Franciji.

Zlatko Dalić
Sportal Dalić: Lahko bi vodil Real Madrid ali Barcelono

"Dva Bosanca, dva uspeha"

"Sem velik domoljub, ki je ugotovil, da mu država propada. Vrsto let računam, koliko dni mi je še preostalo, prepričan o tem, da bom ostal brez domovine. Nato pa se pojavi Dalić! Prinesel je enotnost in domoljubni naboj. Bodite ponosni nanj," je vročekrvno občinstvo razvnel Miroslav Blažević, legendarni Ćiro, ki je pred 20 leti kot selektor Hrvaško popeljal do brona na svetovnem prvenstvu. Tudi on prihaja iz Bosne, natančneje iz Travnika. "Ni čudno, da sta dva Bosanca osvojila drugo in tretje mesto," je v svojem slogu dejal Blažević in dodal, da je domoljubni naboj največji prav v BiH. "Potrebovali smo Dalića," je še dodal.

Fotogalerija
1 / 7

"Nismo svetovni prvaki, toda ..."

Še za večje navdušenje pa sta na sprejemu poskrbela hrvaški pevec Thompson, katerega prisotnost na sprejemih hrvaških junakov že dober teden dviguje nemalo prahu, in osrednji junak - Zlatko Dalić. Zaradi njega so se sprejemu odpovedali številni povabljeni hrvaški reprezentanti, saj so želeli, da je ta večer v ospredju selektor. "Hvala za vse te občutke sreče in ponosa. Nikoli nisem pozabil, od kod prihajam. Simbolično, po 35 letih se vračam kot drugi na svetu," je zbrano občinstvo, ki ga je prekinjalo z vzkliki in domoljubnimi napevi, nagovoril srebrni Zlatko in dodal: "Res je, nismo svetovni prvaki. A fantje so se potrudili po najboljših močeh. Z igro in pogumom so osvojili vaša srca."

Potrebuje mir, pa bo ostal selektor

V zraku pa še vedno ostaja vprašanje, ali bo Dalić, katerega trenerske delnice so skokovito poskočile, tudi v prihodnje vodil reprezentanco naših sosedov. Beseda o tem je tekla tudi ob robu sprejema v BiH. Podpora nogometašev in javnosti seveda ni sporna. Tudi pri krovni nogometni zvezi so poslali jasne signale. Kaj pa osrednji akter? Čeprav je sprva zaradi razmer v hrvaškem nogometu in nato tudi zaradi želje po umiku na vrhuncu razmišljal o slovesu, je zdaj, kot vse kaže, pripravljen ostati. Toda … "Imam en pogoj. Želim svoj mir. Želim delati tako, kot moram. Želim podporo," je hrvaškim medijem povedal Dalić.

Zlatko Dalić
Sportal Ćiro podpira slovo Dalića in pošilja sporočilo hrvaški zvezi: Vsi morajo oditi

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.
Ne spreglejte