Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 8. 2023,
8.28

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

brazilska nogometna reprezentanca Diniz Neymar

Sobota, 19. 8. 2023, 8.28

8 mesecev, 2 tedna

Neymar še ni rekel zadnje v brazilskem dresu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Neymar Hrvaška : Brazilija Katar 2022 | Neymar je lani z Brazilijo izpadel v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Hrvaški. | Foto Reuters

Neymar je lani z Brazilijo izpadel v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Hrvaški.

Foto: Reuters

Brazilski nogometni selektor Fernando Diniz je vpoklical zvezdnika Neymarja in Viniciusa Juniorja, da vodita napad selecaa na prvih tekmah južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2026. Selektor pa v brazilsko selekcijo ni vpoklical Lucasa Paqueto, ki se sooča s preiskavo vpletenosti v športne stave v Veliki Britaniji, je poročala AFP.

Neymar
Sportal Zdaj je tudi uradno. "Sem v Savdski Arabiji in sem član Al Hilala."

Petkratni prvaki Brazilci, ki jih je na lanskem SP v četrtfinalu izločila Hrvaška, bodo svojo kvalifikacijsko akcijo začeli proti Boliviji 8. septembra v Belemu na severu Brazilije, nato pa bodo 12. septembra v Limi igrali s Perujem. To je prva reprezentančna akcija za 49-letnega Brazilca Diniza, ki je prevzel vodenje od Titeja po porazni seriji selecaa v Katarju.

Obstajali so dvomi, ali se bo 31-letni zvezdniški napadalec Neymar odzval vabilu po velikem razočaranju nad lanskim razpletom prvenstva, prav tako pa je bil v zadnjem času precej zaposlen s selitvijo iz Paris Saint-Germaina v savdskoarabski Al-Hilal.

"Pred kratkim sem govoril z njim in bil je popolnoma pripravljen in vesel te priložnosti," je Diniz povedal na novinarski konferenci v Riu de Janeiru. "Težko je najti igralca, ki bi mu bil enak. Je zelo redek talent."

Diniz, ki je tudi trener Fluminenseja iz Ria de Janeira, bo opravljal obe nalogi, dokler Italijan Carlo Ancelotti junija 2024 ne bo končal pogodbe z Real Madridom in prevzel krmilo brazilske reprezentance, je povedal predsednik brazilske nogometne federacije (CBF) Ednaldo Rodrigues.

Ne spreglejte