Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
15.34

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Kazuyoshi Miura Kazujoši Miura

Četrtek, 11. 1. 2018, 15.34

6 let, 3 mesece

Kazujoši Miura

Neverjetno, najstarejši nogometaš na svetu bo igral še vsaj eno leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Kazujoši Miura | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

S 55 goli drugi najboljši strelec v zgodovini japonske reprezentance Kazujoši Miura, ki bo prihodnji mesec praznoval že 51. rojstni dan, je podaljšal sodelovanje z japonskim drugoligašem Yokahamo FC za še eno sezono. Najstarejši profesionalni nogometaš na svetu pravi, da še vedno napreduje.

Kazujoši Miura se je na članski ravni zdaj že pred več kot 30 leti uveljavil v Braziliji, od koder ga je pot vodila na Japonsko, v Italijo, tudi na Hrvaško, v Avstralijo in potem spet na Japonsko, zadnjih 12 let pa je član japonskega drugoligaša Yokohame FC. Tako bo še vsaj eno leto, saj je danes, mesec in pol pred 51. rojstnim dnevom (praznoval ga bo 26. februarja), podaljšal pogodbo za še eno leto.

"Še vedno igram z vsem srcem. Še vedno imam občutek, da napredujem," je povedal nekdanji napadalec Santosa, Palmeirasa, Genoe, zagrebškega Dinama, Sydneyja in še nekaterih klubov ob enoletnem podaljšanju sodelovanja z Yokohamo FC,

Napadalec, ki je že pred časom postal uradno najstarejši profesionalni nogometaš na svetu, je bil med letoma 1990 in 2000 japonski reprezentant. V tem času je zbral 89 nastopov in zabil kar 55 golov, kar ga uvršča na drugo mesto večne lestvice strelcev Japonske.

V tamkajšnji prvi ligi je zabil 139 golov, kar ga uvršča na šesto mesto lestvice najboljših strelcev v zgodovini tekmovanja, v katerem v zadnjem času igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Zlatan Ljubijankić.

Njegova profesionalna nogometna pot traja že 33 sezon. Na njej se je nabralo veliko lovorik in priznanj. | Foto: Reuters Njegova profesionalna nogometna pot traja že 33 sezon. Na njej se je nabralo veliko lovorik in priznanj. Foto: Reuters

Sodeloval je tudi s Slovenci

Miura, ki je leta 1994 postal prvi japonski nogometaš v prvi italijanski ligi, je od leta 2005 član Yokohame, pri kateri je pred časom sodeloval s slovenskim trenerjem Milošem Rusom, garderobo pa si je delil s slovenskim nogometašem, zdajšnjim članom Celja Rokom Štrausom.

Za Yokohamo je zbral 244 nastopov in zabil 23 golov. V prejšnji sezoni je nastopil na 12 prvenstvenih tekem in se enkrat vpisal med strelce.

Ne spreglejte