Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2024,
21.31

Osveženo pred

4 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Natisni članek

Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Borussia Dortmund Bayer Leverkusen Bayern München RB Leipzig nemško prvenstvo Bundesliga tuja nogometna prvenstva tuja nogometna prvenstva

Nedelja, 22. 9. 2024, 21.31

4 dni, 3 ure

Nemško prvenstvo, 4. krog

Bayern ruši naprej, Bayer se je rešil, Šeško pa ostaja brez zadetka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,35
Bayern München Harry Kane | Harry Kane je zabil za vodstvo s 3:0, na koncu je Bayern zmagal s 5:0. | Foto Reuters

Harry Kane je zabil za vodstvo s 3:0, na koncu je Bayern zmagal s 5:0.

Foto: Reuters

Bayern München, ki je spomladi izgubil nemški primat, je sezono začel silovito: v četrtem krogu je še četrtič zmagal, tokrat proti Werderju s kar 5:0. Ima maksimalnih 12 točk. Precej težje delo je imel aktualni prvak Bayer Leverkusen, ki je do zmage s 4:3 nad Wolfsburgom prišel šele v 93. minuti, ko je zadel Victor Boniface. Benjamin Šeško in soigralci iz Leipziga so se proti St. Pauliju razšli z najmanj priljubljenim rezultatom..

Benjamin Šeško
Sportal Bayern z novincem "igral tenis" in navdušil, Šeško in Kampl le do točke

Bayern München je za prve štiri zmage in 12 točk zabil že 16 golov in prejel le tri. Očitno je Bayern v odlični formi. Po seriji golov proti Kielu (6:1) in v ligi prvakov proti zagrebškemu Dinamu (9:2) je odpihnil še Werder (5:0). V Bremnu so na razprodanem stadionu pred več kot 42.000 gledalci zadeli Michael Olise (23. in 60. minuta), Jamal Musiala (32.), Harry Kane (57.) in Serge Gnabry (65.). Kot da jih je razjezilo, ko so spomladi izgubili dolgoletni nemški primat. Imajo pa seveda tudi novega trenerja, to je Vincent Kompany. V naslednjem krogu jih čaka derbi s prvaki iz Leverkusna.

Prav lekarnarji so na prvi nedeljski tekmi, po preverjenem receptu iz lanske sezone, ko so zabili v izdihljajih tekme, s 4:3 ugnali Wolfsburg. Varovanci Xabija Alonsa in Ralpha Hasenhuttla so pripravili tekmo polno preobratov. Povedli so gostje prek Nordija Mukieleja, ki je v 5. minuti zatresel lastno mrežo. Za prvi preobrat sta poskrbela Florian Wirtz (14.) in Jonathan Tah (32.), a odgovor gostov je bil spet silovit. V 37. minuti je zabil Sebastiaan Bornauw, v sodnikovem podaljšku pa še Mattias Svanberg. Domači so kmalu po prihodu nazaj na zelenico prek Piera Hincapieja ponovno izenačili, srečanje pa je, kot že omenjeno, odločil Victor Boniface.

Goli so ta konec tedna v Nemčiji padali po tekočem traku, šest smo jih videli tudi v Stuttgartu, kjer je domača ekipa s 5:1 nadigrala Borussio iz Dortmunda. Sta pa obe ekipi za zdaj pri vsega sedmih točkah (dve zmagi, remi in poraz).

Šeško bo še počakal na prvi ligaški gol

Benjamin Šeško bo še počakal na prvi gol v novi sezoni bundeslige. | Foto: Guliverimage Benjamin Šeško bo še počakal na prvi gol v novi sezoni bundeslige. Foto: Guliverimage Benjamin Šeško je nedavno dosegel hat-trick za reprezentanco, ta teden pa zabil še v ligi prvakov, ko je premagal Jana Oblaka. Na prvih petih tekmah klubske sezone je dal dva gola, enega še v pokalu. V bundesligi na prvih treh tekmah ni zadel, enako pa se je zgodilo tudi proti povratniku v prvo ligo, St. Pauliju. Šeško je igral do 74. minute, Kevina Kampla pa zaradi poškodbe ni bilo v kadru.

Nemško prvenstvo, 4. krog:

Petek, 20. september:

Sobota, 21. september:

Nedelja, 22. september

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 – Kane (Bayern),
4 – Kramarić (Hoffenheim), Marmoush (Eintracht), Wirtz (Bayer), Demirović (Stuttgart)
3 – Olise (Bayern), Musiala (Bayern), Burkardt (Mainz), Boniface (Bayer), Undav (Stuttgart)
...
1Kampl (Leipzig) ...

Benjamin Šeško
Sportal Junaka Atletica še kako zabolelo, ko je zadel Benjamin Šeško
Benjamin Šeško
Sportal Norišnica v Madridu! Šeško matiral Oblaka, a se je na koncu smejalo Škofjeločanu.
Mikel Arteta
Sportal Angleški velikan se je odločil glede Benjamina Šeška
Ne spreglejte