Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2024,
20.49

Osveženo pred

3 ure, 19 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44
Thomas Müller Kristjan Arh-Česen Aljaž Casar Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Jaka Čuber Potočnik Borussia Dortmund Bayer Leverkusen RB Leipzig Bayern München nemški pokal

Natisni članek

Sobota, 17. 8. 2024, 20.49

3 ure, 19 minut

Nemški pokal, 1. krog

Odličen začetek Šeška v Nemčiji, slovenski dragulj zadel in podal!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44
RB Leipzig Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je prejšnjo sezono sklenil z izjemnim dosežkom, saj se je vpisal med strelce na sedmih zaporednih prvenstvenih tekmah Leipziga in s tem izenačil klubski rekord Tima Wernerja. Strelski niz je nadaljeval tudi v pokalu! | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je prejšnjo sezono sklenil z izjemnim dosežkom, saj se je vpisal med strelce na sedmih zaporednih prvenstvenih tekmah Leipziga in s tem izenačil klubski rekord Tima Wernerja. Strelski niz je nadaljeval tudi v pokalu!

Foto: Guliverimage

Konec tedna je v Nemčiji v znamenju uvodnega kroga pokalnega tekmovanja, ki se bo razpotegnil do konca meseca. Bayern je pod vodstvom novega trenerja Vincenta Kompanyja s 4:0 premagal drugoligaša Ulm. RB Leipzig je z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom v gosteh s 4:1 ugnal tretjeligaša Essna. Šeško je prispeval zadetek in podajo. Med strelce se je za rdeče bike vpisal že osmič zapored! V nedeljo bosta skušala napredovati Jaka Čuber Potočnik (Köln) in Aljaž Casar (Dynamo Dresden), v ponedeljek pa bo na delu Kristjan Arh Česen (Kickers Offenbach). Pokalni naslov brani Bayer Leverkusen, ki bo zaradi sobotnega superpokala obveznosti v prvem krogu pokala opravil šele 28. avgusta.

Bayer Leverkusen
Sportal Bayer po izvajanju 11-metrovk do superpokalnega naslova

Nemški pokal, 1. krog:

Sobota, 17. avgust:

V Nemčiji že nekaj tednov potekajo nižjeligaška tekmovanja, z uvodnim dejanjem v pokalu pa so prvič na zelenice stopili tudi najboljši nemški klubi, bundesligaši. Bayern München, ki je prejšnjo sezono presenetljivo končal brez lovorike, je v petek zvečer gostoval pri drugoligaškem Ulmu in zmagal s 4:0.

Vincent Kompany bo skušal vrniti Bayern na nemški prestol. | Foto: Reuters Vincent Kompany bo skušal vrniti Bayern na nemški prestol. Foto: Reuters

Bavarski klub po novem vodi Belgijec Vincent Kompany, Bayern pa je v generalki za Ulm med tednom s 3:0 v kombinirani zasedbi nadigral WSG Tirol. Že na začetku tekme je dvakrat zadel zimzeleni Thomas Müller, končni izid 4:0 pa je v sodnikovem dodatku postavil Harry Kane.

Šeško zadel v polno že osmič zapored

Rdeči biki iz Leipziga, pri katerih se dokazujeta dva slovenska legionarja, to sta Benjamin Šeško in Kevin Kampl, so v novo sezono vstopili z visoko zmago na gostovanju pri tretjeligašu Rot-Weiss Essen (4:!). Leipzig je upravičil vlogo favorita na tekmi v Porurju. Oba Slovenca sta začela dvoboj od prve minute. Presenetljivo hitro so povedli gostitelji, domače navijače so spravili na noge že v 2. minuti, a je vodstvo rdeče-belih trajalo le deset minut. Izenačil je Benjamin Šeško.

Benjamin Šeško je za strelski prvenec v sezoni 2024/25 potreboval le 12 minut. | Foto: Reuters Benjamin Šeško je za strelski prvenec v sezoni 2024/25 potreboval le 12 minut. Foto: Reuters

Mladi slovenski napadalec je v 12. minuti je izkoristil imenitno podajo Amadouja Haidare ter po strelu z glave iz bližine zatresel mrežo Essna. S tem je zadel za rdeče bike že na osmi zaporedni tekmi! Prejšnjo sezono je sklenil s sedmimi zaporednimi tekmami v bundesligi, na katerih se je vedno vpisal med strelce. S tem je izenačil klubski rekord Tima Wernerja, zdaj pa je Radečan nadaljeval sanjski niz še v pokalnem tekmovanju in tako zadel za rdeče bike že osmič zapored!

Šeško je v novo sezono vstopil z zadetkom in podajo. | Foto: Guliverimage Šeško je v novo sezono vstopil z zadetkom in podajo. Foto: Guliverimage Leipzig z igro ni blestel, a je v nadaljevanju srečanja le povišal prednost. Še pred koncem prvega polčasa je Belgijec Lois Openda po hitrem protinapadu, asistenco je prispeval Šeško, zadel za 2:1, kaj kmalu za tem, ko je Šeško (na začetku drugega polčasa je podobno kot Openda zapravil kar nekaj zrelih priložnosti) v 83. minuti zapustil igrišče in ga je zamenjal 19-letni norveški novinec Antonio Nusa, se je slednji ekspresno, že po prvem dotiku žoge na tekmi, vpisal med strelce. Končni rezultat je v 88. minuti postavil Nizozemec Xavi Simons. Kampl je odigral vso tekmo.

Evropski podprvak Borussia Dortmund je zlahka preskočil četrtoligaško oviro v Lübecku.

Nedelja prinaša spopad med Sandhausnom in Kölnom, katerega barve brani 19-letni Slovenec Jaka Čuber Potočnik. Kozličkom ne gre dobro v drugi ligi, po dveh nastopih so osvojili le eno točko. Nazadnje so remizirali pri Elversbergu (2:2), nekdanji up zmajev, zaradi katerega sta se Olimpija in Köln podala v sodni boj, ni kandidiral za srečanje. 

Bo Jaka Čuber Potočnik v nedeljo branil barve kozličkov na pokalni tekmi? | Foto: Guliverimage Bo Jaka Čuber Potočnik v nedeljo branil barve kozličkov na pokalni tekmi? Foto: Guliverimage

Dynamo Dresden bo v nedeljo gostil Fortuno Düsseldorf. Rumeno-črni so v zadnjem krogu v tretji ligi doma, čeprav so zaostajali že z 0:2, Hanso Rostock ugnali s 4:2. Nekdanji mladi slovenski reprezentant Aljaž Casar, ki prihaja iz Bakovcev, je za Dynamo odigral vso tekmo. Četrtoligaš Kickers Offenbach bo v ponedeljek pričakal Magdeburg. Igra v regionalni ligi, v skupini jugozahod. Nazadnje je v soboto remiziral s Freibergom 0:0. Kristjan Arh-Česen je igral vso tekmo, njegov rojak Gal Grobelnik pri gostiteljih pa 81 minut.

Bayer Leverkusen, ki v tej sezoni brani dvojno nemško krono, bo zaradi superpokalnega spopada s Stuttgartom (sobota) na delu šele 28. avgusta na vzhodu Nemčije v Jeni. Dan pred tem bo Stuttgart gostoval v Münstru.

Nemški pokal, 1. krog:

Petek, 16. avgust:

Sobota, 17. avgust:

Nedelja, 18. avgust:

Ponedeljek, 19. avgust:

Torek, 27. avgust:

Sreda, 28. avgust:

Robert Lewandowski
Sportal Preobrat Barcelone v režiji Lewandowskega
Slovenija : Armenija slovenska nogometna reprezentanca Jan Mlakar
Sportal Visoka zmaga Mlakarjeve Pise, slovo Črnigoja z Venezio
Ne spreglejte