Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 4. 2018,
16.14

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,15

Natisni članek

Tianjin Quanjian UEFA liga prvakov Barcelona Andres Iniesta

Četrtek, 12. 4. 2018, 16.14

1 leto

Andres Iniesta

Nemoralna ponudba za Iniesto, ki zapušča Barcelono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,15
Andres Iniesta | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski nogometni zvezdnik Andres Iniesta je po presenetljivem porazu v Rimu (0:3), s katerim je Barcelona sklenila evropsko sezono v četrtfinalu lige prvakov, naznanil, da je morda odigral zadnjo tekmo v priljubljenem tekmovanju. Po poročanju Radia Catalunya se bo po koncu sezone preselil na Kitajsko in sklenil zelo donosno pogodbo s klubom Tianjin Qaunjian.

Barcelona bi lahko v kratkem izgubila enega izmed simbolov zlate dobe katalonskega kluba, v kateri je kraljevala s prepoznavno igro kratkih podaj, tiki-tako. O tem, da se kapetan Barcelone Andres Iniesta spogleduje z odhodom in da bi lahko v bližnji prihodnosti zamenjal klubsko okolje, se je v preteklosti že večkrat razpredalo.

Na Kitajskem bo na leto prejemal 37 milijonov evrov

Največje uspehe v dresu Barcelone je dosegal skupaj z Lionelom Messijem. | Foto: Reuters Največje uspehe v dresu Barcelone je dosegal skupaj z Lionelom Messijem. Foto: Reuters Po visokem porazu v Rimu, s katerim je zvezdniška zasedba Barcelone presenetljivo pokleknila v četrtfinalu lige prvakov, je z izjavo, da je morda že odigral zadnjo evropsko tekmo za Barcelono, dal slutiti, da se bliža dan odhoda. Iniesta bo letos dopolnil 34 let, telesna pripravljenost mu ne dovoljuje več igranja na vrhunski ravni v tako zgoščenem ritmu, kot ga ponuja igranje pri katalonskem velikanu, Barcelona pa je s prihodom Philippeja Coutinha naznanila, da bi se lahko v zvezni vrsti na položaju, ki je bil namenjen Iniesti, kmalu znašel Brazilec.

Po poročanju radijske postaje Radio Catalunya je že padla odločitev, kje bo nadaljeval kariero. Iniesta naj bi že sklenil triletni dogovor s kitajskim prvoligaškim klubom Tianjin Quanjian, po katerem naj bi v enem letu zaslužil kar 37 milijonov evrov. Zanimivo je, da so se prejšnji mesec že pojavljale govorice o tem, da bo Iniesta nadaljeval kariero pri Tianjinu, a jih je vodstvo kluba označilo za neresnične, tistim, ki jih sprožajo, pa celo zagrozilo s tožbami. Mesec dni pozneje ni nič drugače. Tokrat je novico objavil Radio Catalunya.

Iniesta je vso kariero prebil v Barceloni. Prvič je dres oblekel leta 2002. Odigral je 688 tekem in dosegel 56 zadetkov. Velike uspehe je dosegel tudi s špansko reprezentanco, s katero je osvojil tri velika tekmovanja.

Andres Iniesta je v finalu SP 2010 s Španijo premagal Nizozemsko. | Foto: Reuters Andres Iniesta je v finalu SP 2010 s Španijo premagal Nizozemsko. Foto: Reuters

Enkrat je postal svetovni prvak (2010), ko je v finalu prispeval odločilni zadetek za zmago, dvakrat pa je bil najboljši na evropskem prvenstvu.

Pridružil se bo Patu in Witslu

Tianjin Quanjian je lani v kitajskem prvenstvu osvojil tretje mesto. Trener je nekdanji portugalski zvezdnik Paulo Sousa, ki je v Evropi treniral tudi Leicester City, Basel in Fiorentino, v igralskem kadru pa največjo slavo uživajo nekdanji čudežni brazilski deček Alexandre Pato, belgijski reprezentant Axel Witsel ter Francoz Anthony Modeste, ki nastopa v Aziji kot posojen napadalec Kölna.

Ne spreglejte