Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 6. 2021,
20.12

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalska Nemčija EURO 2020

Sobota, 19. 6. 2021, 20.12

2 leti, 10 mesecev

poročilo s tekme Portugalska : Nemčija

Nemci s prepričljivo igro nadigrali branilce naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Euro 2021: Portugalska - Nemčija | Nemci so premagali branilce evropskega naslova Portugalce. | Foto Guliverimage

Nemci so premagali branilce evropskega naslova Portugalce.

Foto: Guliverimage

Nemška nogometna reprezentanca si je hitro opomogla po porazu na uvodu evropskega prvenstva proti Franciji. Na drugi tekmi, v obračunu skupine F z branilci naslova Portugalci, je pokazala odlično predstavo in zmagala s 4:2 (2:1).

Euro 2021: Španija - Poljska
Sportal Svetovni prvaki neprepričljivi, evropski na kolenih, Španci in Poljaki še brez zmage

Nemški navijači so bili v zadnjem času nekoliko razočarani s predstavami svoje reprezentance, a po obračunu s Portugalsko so lahko boljše volje. Njihovi ljubljenci so prvih 60 minut kazali zelo dobro predstavo, ki so jo na koncu kronali z zmago, ki jih je povsem približala napredovanju v osmino finala. Zdaj imajo isto število točk kot Portugalci, za točko zaostajajo za Francozi, Madžarom, s katerimi se bodo pomerili v zadnjem krogu predtekmovanja, pa bežijo za dve.

Tekma se je začela z veliko ofenzivo Nemcev. Portugalski vratar Rui Patricio je moral kar nekajkrat posredovati, čeprav stoodstotne priložnosti ni bilo. So pa Nemci prek Robina Gosensa dosegli gol, ki pa ga je sodnik razveljavil, saj je bil Serge Gnabry pred tem v nedovoljenem položaju.

V času največje nemške premoči pa so dotlej nebogljeni branilci naslova v 15. minuti nepričakovano povedli. Bernardo Silva je začel protinapad, z dolgo podajo zaposlil Dioga Joto, ki je nesebično podal žogo do Cristiana Ronalda, ta pa jo je le potisnil v prazno mrežo.

Euro 2021: Portugalska - Nemčija | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prejeti zadetek je prekinil napade gostiteljev, gosti so za nekaj časa vzpostavili ravnotežje, a to je bilo le zatišje pred novim nemškim viharjem. Ta je prišel po pol ure igre, namen pa dosegel v 35. minuti. Gosens je z volejem z leve strani sprožil udarec (le sam ve, ali je podajal ali streljal), žoga ni letela v okvir vrat, a je zadela Robena Diasa in končala v mreži.

Že štiri minute pozneje so Portugalci doživeli nov šok, dosegli so še en avtogol, žogo je po podaji Joshue Kimmicha v gol preusmeril Raphael Guerreiro.

Gnabry bi ob koncu lahko še povišal vodstvo, toda Patricio je poskrbel, da so nogometaši na odmor odšli z minimalno prednostjo elfa.

Kar ob koncu prvega ni uspelo Gnabryju, je na začetku drugega Kaiju Havertzu. Po fantastični akciji celotnega napada, ki si je izmenjal številne hitre podaje, je nogometaš Chelseaja izkoristil podajo Gosensa, ki se je nato v 60. minuti še sam vpisal med strelce, potem ko mu je žogo na glavo natančno serviral Kimmich.

Po visokem vodstvu so domači malo popustili, kar so tekmeci izkoristili. V 67. minuti sta Ronaldo in Jota izmenjali vlogi, ki sta ju imela pri prvem golu, Liverpoolov napadalec je izid znižal.

Portugalci bi z malo sreče lahko prišli še bližje, Renato Sanches je 15 minut pred koncem zadel vratnico, do konca pa je imela še eno priložnost tudi Nemčija, Leon Goretzka je streljal čez gol.

Portugalska : Nemčija 2:4 (1:2)

Allianz Arena, gledalcev 14.000, sodniki: Taylor, Beswick, Nunn (vsi Anglija).

Strelca: 1:0 Ronaldo (15.), 1:1 Dias (35., avtogol), 1:2 Guerreiro (39., avtogol), 1:3 Havertz (59.), 1:4 Gosens (60.), 2:4 Jota (67.).

Portugalska: Rui Patricio, Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro, Carvalho (od 58. R. Silva), Danilo, B. Silva (od 46. Sanches), Fernandes (od 64. Moutinho), Jota (od 83. A. Silva).

Nemčija: Neuer, Ginter, Hummels (od 62. Can), Rüdiger, Gündogan (od 73. Süle), Kroos, Kimmich, Gosens (od 62. Halstenberg), Havertz (od 73. Goretzka), Müller, Gnabry (od 88. Sane).

Rumena kartona: Havertz, Ginter.

Rdeč karton: /

Ne spreglejte