Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 6. 2012,
6.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 23. 6. 2012, 6.51

8 let

Nemci le še okrepili samozavest, želijo biti še boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemški reprezentanti niso skrivali zadovoljstva po zmagi nad Grki in uvrstitvi v polfinale Eura, kljub temu pa se zavedajo, da še vedno imajo rezerve.

Nemci so bili veliko boljši v prvem polčasu, a so grško mrežo načeli šele nekaj minut pred premorom, ko je z razdalje zadel kapetan. "Mučili smo se, kar ne bi smeli. Že v uvodu tekme smo imeli precej priložnosti proti zelo obrambni postavitvi Grkov. Če takrat ne zadeneš, potem se zna zaplesti. Vendarle smo povedli, a zaradi naše prepočasne igre so izenačili. Tem napakam se moramo izogniti v polfinalu in lahko smo srečni, da smo dosegli štiri zadetke," je povedal Philipp Lahm.

Joachim Löw se je odločil, da bo po treh zmagah v skupinskem delu zamenjal napad, kar se mu je obrestovalo. Namesto Maria Gomeza (dosegel je že tri zadetke), Lukasa Podolskega in Thomasa Müllerja so začeli Miroslav Klose, Marco Reus in Andre Schürrrle. "To je velika stvar, da se je ekipa četrtič zapored uvrstila v polfinale. Mislim, da smo lahko vsi ponosni na njo. Po treh zmagah sem se odločil malce spremeniti postavo, saj sem na ta način vnesel nekaj svežine v ekipo," so bile besede nemškega selektorja, ki tokrat ni imel ničesar očitati Damirju Skomini, ki je dobro sodil tekmo. "Vesel sem, ker smo zmagali in ob tem sem dosegel tudi zadetek. Ne bi rad govoril proti komur bi raje igral, saj sem preprosto vesel zaradi te zmage in uvrstitve v polfinale," pa je dejal Marco Reus.

Nemčija bo v polfinalu igrala z zmagovalcem obračuna Anglija in Italija. "Zelo smo veseli zaradi zmage, po polčasu pa smo si precej otežili nalogo. Kljub temu smo po izenačenju držali visok tempo in si zaslužili zmago. Res smo igrali dobro. Tudi naslednja polfinalna tekma proti Angliji ali Italiji bo zahtevna, vendar če bomo pokazali ves svoj potencial, potem nas bo težko premagati," je dejal Sami Khedira.

Ne spreglejte