Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 6. 2012,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 22. 6. 2012, 9.16

8 let

Čehom zmanjkalo energije, Rosicky potrebuje čas

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Euru ni več "slovanskih" predstavnikov. Po Poljski, Rusiji, Ukrajini in Hrvaški je v četrtfinalu izpadla še Češka. Michal Bilek je pohvalil Portugalsko, Tomaš Rosicky razmišlja o pokoju.

Čehi so na Nacionalnem štadionu v Varšavi računali na bučno podporo občinstva, ki pa jim ni pomagala do preboja med štiri najboljše. Portugalci so bili podjetnejši, si priigrali več priložnosti, pritisk pa je obrodil sadove v 79. minuti, ko je prvega polfinalista na letošnjem evropskem prvenstvu določil zadetek Cristiana Ronalda. ''Po tekmi smo bili zelo razočarani, saj smo želeli nadaljevati zgodbo na evropskem prvenstvu in iti vse do naslova. Zdaj, ko je že minilo nekaj časa od zaključnega piska, sem vedno bolj prepričan, da smo igrali dobro. Igralo smo proti zelo nevarnemu tekmecu, ki si je priigral veliko priložnosti. Borili smo se kot levi. V prvem polčasu smo še zdržali nalete tekmeca, v drugem pa nam je zmanjkalo energije,'' je pojasnjeval Michal Bilek, ki je s češko reprezentanco na evropskem prvenstvu vendarle presegel pričakovanja. Sploh po tako klavrnem začetku, ko je njegove izbrance v Vroclavu ''povozila'' ruska lokomotiva (1:4). ''Če bi mi kdo pred poltretjim letom, ko sem prevzel reprezentanco, povedal, da bom zaigral v četrtfinalu Eura, mu ne bi verjel. Sploh po vsem tem, kar smo prestali v kvalifikacijah. Z Eura odhajam zadovoljen, saj imamo dobro ekipo z močnim značajem. Če ga ne bi imeli, po uvodnem porazu z Rusi zagotovo ne bi prišli tako daleč,'' navkljub izpadu ni skrival zadovoljstva češki selektor, ki je po tekmi športno čestital Portugalcem. ''Dokazali so, da so boljši od nas. Sploh v drugem polčasu. Imajo odlične igralce, ki igrajo v velikih klubih. Vedeli smo, da so na višji ravni od naših,'' je pojasnjeval besede, s katerimi je Portugalce za favorite uvodnega četrtfinala oklical že pred tekmo.

Rosicky razmišlja o reprezentančni upokojitvi

Češka je ostala brez polfinala na Euru, lahko pa v kratkem ostane tudi brez dolgoletnega kapetana. Zaradi poškodbe ahilove tetive je preskočil dvoboj s Portugalsko, po poljski izkušnji pa razmišlja o tem, da ne bi več nikoli oblekel reprezentančnega dresa. ''Nisem več najmlajši. Zdaj bom potreboval nekaj časa, da se odločim,'' je dejal nogometaš Arsenala, ki je državni dres v dvanajstih letih oblekel 87-krat. Po njegovem mnenju se je Portugalska zasluženo uvrstila med štiri najboljše. ''V polfinalu ji želim veliko sreče,'' je še sporočil Ronaldu, Naniju in druščini, ki se bodo za nastop v velikem finalu potegovali z zmagovalcem dvoboja med Španijo in Francijo.

Ne spreglejte