Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 1. 2016,
9.52

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Stephan El Shaarawy Roma Gervinho

Sreda, 27. 1. 2016, 9.52

4 leta, 2 meseca

Nekdanji čudežni deček italijanskega nogometa si rešuje kariero

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Italijanski nogometni klubski velikan Roma je osvežil napad. V Rim je kot posojen napadalec Milana prišel občasni italijanski reprezentant Stephan El Shaarawy, Romo pa je zapustil Afričan Gervinho.

Sinovi volkulje so na Olimpijski štadion v Rimu pripeljali nogometaša, ki so mu že kot najstniku predvidevali veliko kariero. Stephan El Shaarawy je kot golobradi mladenič blestel v napadu Milana in si že pri 19 letih prislužil vpoklic v člansko izbrano vrsto, v zadnjih sezonah pa ni bil več tako prepričljiv. Na San Siru je po številnih zdravstvenih težavah izgubil mesto v udarni enajsterici. V želji, da bi si povrnil tekmovalno formo, ga je AC Milan v jesenskem delu posodil Monacu, kjer pa se ni naigral. Bogati klub, ki nastopa v francoskem prvenstvu, z njim ni želel podaljšati sodelovanja. El Shaarawy je kneževino zapustil brez doseženega zadetka.

El Shaarawyju, ki se ga je zaradi egiptovskih korenin v nogometnemu svetu hitro oprijel vzdevek Faraon, se je ponujala možnost, da bi se vrnil v Milano. Odpiralo se mu je prazno mesto v konici napada, saj se je Luiz Adriano spogledoval s prestopom na Kitajsko. Ker pa Brazilec ni odpotoval v Azijo in je dogovor s Kitajci padel v vodo, 23-letnemu Italijanu ni preostalo nič drugega, kot da ponovno pripravi kovčke in se odpravi drugam. Vrata mu je odprla Roma, ki jo kmalu čaka tudi izziv v osmini finala lige prvakov. Petouvrščeni klub v serie A si prizadeva, da bi se približal vrhu. Pod vodstvom novega trenerja Luciana Spallettija, ki je prihod El Shaarawyja pozdravil z nasmeškom, načrtuje vrnitev med najboljše,. Roma je za prihod nekdanjega zvezdnika Milana plačala 1,4 milijona evrov. Poleti lahko odkupi njegovo pogodbo, a bo morala seči v žep globlje. Milan zahteva najmanj 13 milijonov evrov.

''Roma predstavlja zame nov začetek. V Rim sem prišel z namenom, da dvignem kariero na višjo raven. Pridružil sem se ji, ker želim pokazati, kaj zmorem na igrišču,'' je po podpisu pogodbe povedal klubski televiziji RomaTV.

V Rim je prišel tudi zaradi tega, ker želi z reprezentanco zaigrati na evropskem prvenstvu v Franciji. Če bo redno igral za klub in dosegal veliko zadetkov, bi se lahko vrnil med Azzurre. Za reprezentanco je odigral 17 tekem, na seznam strelcev pa se je vpisal dvakrat.

Gervinho bo iskal srečo na Kitajskem

Roma je dobila Faraona, izgubila pa je 28-letnega afriškega zvezdnika Gervinha. Reprezentant Slonokoščene obale, ki je bil v svoji domovini dvakrat izbran za nogometaša leta, odhaja na Kitajsko. V jesenskem delu je v dresu Rome dosegel šest zadetkov, po novem pa bo branil barve kitajskega prvoligaša Hebei China Fortune.

Vrednost prestopa ni znana, večina italijanskih in angleških medijev pa predpostavlja, da se bo zaslužek Rome sukal okrog 18 milijonov evrov.

Gervinho je nekdanji napadalec Beverena, Le Mansa, Lilla, Arsenala in Rome, kjer je igral v zadnjih treh sezonah.

Ne spreglejte