Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
3. 7. 2015,
1.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Domžale Luka Elsner Gaber Dobrovoljc Nejc Vidmar

Petek, 3. 7. 2015, 1.01

8 let

Ne slovenskega, v Domžalah smo videli balkanski sindrom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Domžalčani so v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo pred domačimi navijači izgubili proti Čukaričkemu z 0:1, a predvsem igra v drugem polčasu vliva upanje za tekmo v Beogradu.

"Da le ne bomo podlegli slovenskemu sindromu," si je pred tekmo zaželel trener Domžal Luka Elsner in s tem mislil na sindrom majhnosti, ki pogosto pokoplje slovenske športnike. Toda po videnem na domžalski zelenici je bil tokrat na delu drug sindrom. Tisti, ki je značilen za Balkance. S tem seveda tudi tokratne goste dvakratnih slovenskih prvakov.

V Domžalah smo videli dva različna polčasa, skregana z logiko. V prvem, ko sta bili ekipi številčno enakovredni, so imeli izrazito premoč gostje. Domžale so razočarale in odigrale res slabo. Priložnost Benjamina Morela po enajstih minutah igre – francoski vezist ni znal izkoristiti darila gostujoče obrambe – je bila vse, kar je domačim nogometašem uspelo. V drugem, ko so imeli številčno premoč, so gostje – verjetno zato, ker so mislili, da je vsega konec – povsem popustili in Domžalam odprli pot do preobrata. Žal je ti niso prehodili.

Popolna prevlada gostov v prvem polčasu

Čukarički je imel v prvih 45 minutah veliko več priložnosti. Prvo že po petih minutah igre, ko je po napaki Kenana Horića do strela prišel najnevarnejši napadalec gostov Andrija Pavlović, a se je izkazal vratar Nejc Vidmar, ki je bil tudi tokrat, kot ničkolikokrat do zdaj, junak Domžal. Priložnost je imel v 24. minuti še Bojan Ostojić, a je njegov strel z glavo zletel mimo vrat, še bližje golu so bili gostje dobrih deset minut pozneje.

Takrat so imeli na voljo prosti strel približno 25 metrov od domžalskih vrat. K žogi je stopil Igor Matić, streljal zelo dobro, a se je z izjemno obrambo spet izkazal Vidmar, tokrat v odsotnosti Nejca Skubica kapetan Domžal.

Odločitev je padla pred odhodom na polčas

V 43. minuti se je zgodil odločilni trenutek na tekmi. Horić, tokrat tragični junak Domžal, je zakrivil enajstmetrovko po prekršku nad Pavlovićem. Odgovornost je prevzel Matić in bil natančnejši kot nekoliko pred tem pri prostem strelu. Vidmar je bil nemočen in gostje so na odmor odšli s prednostjo z 1:0.

Ob polčasu je domači trener dodobra premešal enajsterico in opravil kar dve menjavi. Takrat si ni upal niti pomisliti, da bo moral že nekaj trenutkov za tem opraviti še tretjo, zadnjo. Zgodilo se je prav to. Že v prvi minuti drugega polčasa je namreč Gaber Dobrovoljc zakrivil novo enajstmetrovko, sebi pa prislužil neposreden rdeči karton in predčasno pot v garderobo.

Obramba Nejca Vidmarja (skoraj) prinesla preobrat

Zdelo se je, da je tekma odločena in potnik v drugi krog znan, a takrat je na sceno spet stopil Vidmar. Tokrat je ubranil najstrožjo kazen Matiću, Domžalam vlil prepotrebno samozavest in tekma se je obrnila v povsem drugo smer. Takoj za tem je Elsner opravil še zadnjo menjavo in začela se je odlična igra Domžal.

Že v 54. minuti je Rudi Požeg Vancaš krenil sam proti nasprotnikovim vratom, a namesto da bi streljal, neuspešno iskal soigralca. Priložnost je splavala po vodi. V 64. minuti je imel priložnost rezervist Matej Podlogar, a le za las zamudil. Dve minuti za tem je bilo spet vroče, tokrat je bil nenatančen branilec Uroš Korun.

Tudi strel branilca Darka Zeca v 70. minuti je bil nenatančen, v 78. minuti je bilo še bolj vroče. Po akciji Dejana Trajkovskega z desne strani sta bila drug drugemu najprej v napoto Lucas Horvat in Podlogar, v nadaljevanju akcije je Požeg Vancaš streljal mimo vratnice. Trener Domžal Elsner je po novi zapravljeni priložnosti ob igrišču iz obupa kar padel na kolena. Do konca tekme so imeli domači še eno priložnost, a je niso izkoristili.

V Beogradu utegne biti zanimivo

Po 96 minutah od prvega žvižga v svojo piščalko je zelo dober sodnik iz Belgije Bart Vertenten označil konec in gostje so se lahko veselili zelo pomembne zmage, medtem ko je Domžalam in njenim navijačem veliko upanja vlilo tisto, kar so igralci prikazali v drugem polčasu. Ni dvoma, ta dvoboj še ni odločen. Kaj se bo zgodilo prihodnji teden v Beogradu? Utegne biti zelo, zelo zanimivo.

Ne spreglejte