Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 11. 2014,
12.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Dejan Lazarević James Rodriguez Kolumbija Stožice Chievo

Sreda, 19. 11. 2014, 12.39

8 let

Ne samo da je hiter kot blisk, nanj se lepijo tudi dresi največjih asov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V torek je v Stožicah gostoval James Rodriguez, eden najbolj priljubljenih nogometašev na svetu. Želen dres kolumbijskega zvezdnika je po tekmi prejel Dejan Lazarević. Kako je prepričal Kolumbijca?

Slovenski reprezentant, ki na zelenicah opozarja nase z neverjetno hitrim korakom in pospeškom, s katerim meša štrene tekmecev, se je v sredo v Italijo odpravil z nasmehom. V jeklenem konjičku je še vedno premleval prizore iz 90-minutnega filma, ki se je v torek v živo odvrtel na štadionu Stožice. "Vesel sem, ker sem prvič začel reprezentančno tekmo od prve minute. To je povsem drugačen občutek, ko nastopiš od samega začetka. Vesel sem tudi, da smo prikazali dobro igro in se nismo ustrašili Kolumbijcev," je bil Dejan Lazarević ponosen na izvedbo pomlajene in oslabljene slovenske reprezentance, ki se je, kakor veleva Fifina jakostna lestvica, namerila na tretjo najboljšo reprezentanco na svetu in na koncu izgubila z 0:1.

Izkoristil je priložnost med polčasoma

Pri gostih iz Južne Amerike, ki so v Ljubljani računali na glasno podporo okrog tisoč kolumbijskih navijačev, je bil največjega aplavza deležen James Rodriguez. To je bilo tudi pričakovati. Najboljši strelec svetovnega prvenstva in vedno bolj pomemben člen zvezdniške zvezne vrste madridskega Reala je v 73 minutah pokazal, da je nogometni virtuoz iz pravega testa. Sodeloval je tudi pri edinem zadetku in s premeteno podajo presenetil nepozorno in zelo naivno postavljeno slovensko obrambo. Po tekmi je iz slačilnice z veselim izrazom na licu ter njegovim dresom v rokah pred objektiv stopil Domžalčan. Igralec Chieva, ki že dalj časa spada med najbolj obetavne slovenske nogometaše, strokovnjake pa iz tedna v teden navdušuje s svojo prodornostjo in hitrostjo, je bil torej tisti srečnež, ki si je izmenjal dres s 23-letnim kolumbijskim kapetanom.

"Izkoristil sem priložnost. Srečala sva se prav med polčasom. Predlagal sem mu, če bi si izmenjala dresa in je prijazno odvrnil, da ni težav. Po koncu tekme sva si ga zamenjala," je pojasnil eden izmed številnih Slovencev, ki si služijo kruh v italijanskem prvenstvu. Od tam pozna tudi Kurtićevega in Iličićevega soigralca pri Fiorentini, Juana Cuadrada, s katerim je sproščeno pokramljal pred dvobojem.

Lazarević je po prespani noči in slovensko-kolumbijskem spektaklu priznal, da je v Stožicah užival. "To je bila težka tekma, a proti takim igralcem je vedno najlepše igrati. Niso kar tako na tretjem mestu svetovne lestvice. Tehnično so izvrstno podkovani, a se jih nismo ustrašili. Nismo nabijali žoge, ampak si ustvarili veliko akcij in pokazali kar nekaj pozitivnih stvari. Škoda le za prejeti zadetek, ko nismo bili dovolj pozorni," je zavzdihnil 24-letni krilni nogometaš, ki je v dresu Chieva kdaj pa kdaj zaigral celo v konici napada. Zelo se je razveselil polnih tribun. "To nam veliko pomeni. Najlepše je, ko pridejo gledalci z namenom, da navijajo zate in te ponesejo. Že dolgo časa ni bilo v Stožicah tako dobrega ozračja. Tudi Kolumbijcev je bilo ogromno. V Italiji jih živi kar veliko, pogosto jih srečujem, verjetno jih je prišlo kar dosti od tam," je bil navdušen nad navijaškim ozračjem.

Reprezentančne akcije je zanj za letos konec, zdaj sledi vrnitev v mesto ljubezni, kjer ga čakata rojaka Boštjan Cesar in Valter Birsa. Leteči oslički se v italijanskem prvenstvu nahajajo na neugodnem 18. mestu, v nedeljo pa se bodo predstavili v neposredni bližini Slovenije, saj bodo gostovali v Vidmu.

Ne spreglejte