Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 11. 2017,
16.20

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Dejan Lovren UEFA liga prvakov angleško prvenstvo Liverpool NK Maribor NK Maribor Jürgen Klopp Tottenham

Sreda, 1. 11. 2017, 16.20

12 mesecev

Dejan Lovren

Navijači Liverpoola podprli Hrvata, ki je prejel smrtno grožnjo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Dejan Lovren | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hrvaški nogometni reprezentant Dejan Lovren zaradi napak, ki so bile krive za prejete zadetke Liverpoola na nekaterih pomembnih tekmah, že dalj časa posluša kritike navijačev. Ko pa mu je eden izmed njih prek socialnega omrežja sporočil, da bo ubil njegovo družino, so se privrženci Liverpoola zamislili in javno stopili na stran hrvaškega branilca.

Nekdanji branilec zagrebškega Dinama in Lyona, ki je imel težko otroštvo, saj je moral zaradi vojnih grozot zapustiti Bosno in Hercegovino (rodil se je pred 28 leti v Zenici), je v zadnjih tednih tarča glasnih kritik. Navijači Liverpoola že dalj časa opozarjajo na njegove napake v zadnji vrsti rdečih, po katerih tekmecem ni težko zatresti mreže.

Lovren je zgrožen: Ogabno!

Dejan Lovren pogosto pripelje na zelenico hčerko Eleno. | Foto: Reuters Dejan Lovren pogosto pripelje na zelenico hčerko Eleno. Foto: Reuters Najhujših kritik je bil deležen na zadnjem gostovanju Liverpoola v angleškem prvenstvu, ko je na Wembleyju pri Tottenhamu izgubil z 1:4. Dejan Lovren je bil neposredni krivec za uvodna zadetka, trener Jürgen Klopp pa ga je poslal iz igre še pred koncem prvega polčasa.

Lovren, ki je pred dvema tednoma pomagal rdečim do rekordno visoke zmage v Ljudskem vrtu, se je tako znašel v nemilosti navijačev. Kritike so deževale, ko pa je pod eno izmed objav branilca Liverpoola na Instragramu zlonamerni anonimnež zapisal, da mu bo ubil družino, so se navijači rdečih zganili.

Lovren se je odzval na grožnjo, jo prenesel javnosti in dejal: "Groza, kakšni ljudje so med nami. Ne moti me, če ljudje grdo govorijo o meni. To pove več o njih kot o meni, ne morem pa se delati ravnodušnega, če grozijo moji družini. Takšnih zadev ne morem sprejeti. Ogabno," je dejal branilec, ki se je o tej boleči temi dan pred tekmo z Mariborom pogovoril s trenerjem Kloppom.



Lovren je bil zgrožen nad smrtno grožnjo, ki je dala misliti navijačem Liverpoola. | Foto: Reuters Lovren je bil zgrožen nad smrtno grožnjo, ki je dala misliti navijačem Liverpoola. Foto: Reuters

Navijači podprli Hrvata

S trenerjem Jürgenom Kloppom se je pogovoril v torek. | Foto: Reuters S trenerjem Jürgenom Kloppom se je pogovoril v torek. Foto: Reuters Navijači so stopili v bran Lovrenu. Podporo so izrazili s številnimi zapisi na socialnih omrežjih, na njih pa celo prosili preostale ljubitelje Liverpoola, naj hrvaškega branilca izberejo za najboljšega igralca rdečih v oktobru. Del navijačev se je odzval, tako da je Hrvat zbral devet odstotkov glasov, kar ga na skupni lestvici uvršča na tretje mesto.

Glavni favorit za omenjeno nagrado, ki jo podeljujejo navijači, je Egipčan Mohammed Salah. Zbral je 55 odstotkov glasov.

Njegovo razkošno znanje je bilo mogoče preveriti tudi pred dvema tednoma, ko je blestel na Štajerskem in pomagal Liverpoolu do zmage s 7:0. Afričan ima priložnost, da omenjeno priznanje prejme že tretjič zapored, saj je bil najboljši igralec Kloppove zasedbe že avgusta in septembra.

Hrvat zaradi poškodbe mečne mišice med ogrevanjem na prvenstveni dvoboj s Huddersfield Townom (3:0) ne bo kandidiral za današnjo tekmo. Obrambno vrsto bodo najverjetneje od prve minute sestavljali Španec Alberto Moreno, Estonec Ragnar Klavan, Kamerunec Joel Matip in Anglež Trent Alexander-Arnold.

Ne spreglejte