Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2016,
16.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Celtic Glasgow navijači UEFA

Torek, 23. 8. 2016, 16.32

6 let, 6 mesecev

Navijači Celtica zbirajo sredstva za palestinske dobrodelne ustanove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Dve palestinski dobrodelni ustanovi sta nepričakovano prišli do 45.000 funtov oziroma 52.000 evrov, ki so jih zbrali podporniki škotskega nogometnega velikana Celtica. Navijači Celtica na ta način skušajo vplivati na kazen, ki jim grozi zaradi mahanja s palestinskimi zastavami prejšnji teden na tekmi kvalifikacij za ligo prvakov.

Prejšnji teden sta se v Glasgowu pomerila Celtic in izraelski Hapoel Beersheba, škotski navijači pa so takrat mahali s palestinskimi zastavami. Celticu zdaj grozi Evropska nogometna zveza, ki ga bo najverjetneje kaznovala s 15.000 funti. Uefa namreč prepoveduje kakršnokoli predstavljanje političnih, ideoloških ali religioznih simbolov na tekmah pod svojim okriljem, klube pa za kršitve tudi kaznuje.

Ena od glavnih in najpomembnejših skupin navijačeva Celtica Zelena brigada je glavna pobudnica zbiranja sredstev. Zbran denar je namenjen dvema dobrodelnima združenjema, Medical Aid Palestine, ki skrbi za medicinsko oskrbo, in Lajee Centre, kulturnemu in športnemu projektu za otroke v begunskem kampu v Betlehemu.

Zelena brigada si želi, da bi Lajee Centre sredstva namenil nakupu nogometnih dresov in opreme ter ustanovil ekipo, ki bi tekmovala v betlehemski ligi mladih.

Pristaši velikana škotskega nogometaša so palestinske zastave vihteli na tekmi proti izraelskemu Hapoelu Beershebi. | Foto: Pristaši velikana škotskega nogometaša so palestinske zastave vihteli na tekmi proti izraelskemu Hapoelu Beershebi.

Začelo se je z vihtenjem palestinskih zastav

"Na tekmi lige prvakov z Hapoelom Beershebo 17. avgusta so Zelena brigada in drugi navijači na Celtic Parku vihteli palestinske zastave. Dejanje solidarnosti je Celticu prineslo spoštovanje po celem svetu. Pritegnilo je tudi disciplinski postopek s strani Uefe, ki trdi, da je palestinska zastava protizakonita. V odgovor na to sramoto in politično strankarstvo Uefe smo trdno odločeni, da se upremo in zaženemo kampanjo," sporočajo in pozivajo iz Zelene brigade.

Celtic je sicer tik pred uvrstitvijo v ligo prvakov, saj je prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij doma dobil s 5:2.

Ne spreglejte