Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2024,
22.40

Osveženo pred

4 dni, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Natisni članek

Nice PSG Miha Zajc Luka Elsner tuja nogometna prvenstva tuja nogometna prvenstva francosko prvenstvo Ligue 1 Toulouse

Nedelja, 22. 9. 2024, 22.40

4 dni, 2 uri

Francosko prvenstvo, 5. krog

Elsnerjevi poskrbeli, da PSG ni več stoodstoten, poraz Zajca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Luka Elsner Luis Enrique | Luka Elsner proti ekipi Luisa Enriqueja. | Foto Guliverimage

Luka Elsner proti ekipi Luisa Enriqueja.

Foto: Guliverimage

Po odhodu Kyliana Mbappeja iz francoske lige zdaj z največ zanimanja spremljamo Reims in Toulouse. Prvega vodi Luka Elsner, za drugega igra Miha Zajc. Elsnerjevo moštvo je v soboto zvečer vodilnemu in neporaženemu PSG zagrenilo življenje. Parižanom so vzeli točko, končni izid je bil 1:1. Zajc je s Toulousom z 2:0 klonil pri Brestu.

Luka Elsner
Sportal Podvig Luke Elsnerja v Nantesu, Miha Zajc debitiral v Franciji

Keito Nakamura je v deveti minuti v vodstvo popeljal Reims. | Foto: Guliverimage Keito Nakamura je v deveti minuti v vodstvo popeljal Reims. Foto: Guliverimage Stade de Reims slovenskega trenerja Luke Elsnerja je imel po štirih krogih dve zmagi, remi in poraz (sedem točk), v petem je v soboto gostil veliki PSG. Ta je bil s stoodstotnim izkupičkom 12 točk vodilna ekipa lige. Parižani so zabili že 16 golov in dobili le tri. Reims je bil pri razmerju šest danih in šest prejetih golov.

A je Keito Nakamura že v deveti minuti v vodstvo popeljal Reims. Podal mu je Junya Ito, lepa kombinacija Japoncev. Kljub veliki terenski premoči Parižanov so domači še celo uro držali minimalno prednost, nakar je v 68. minuti vendarle prišlo do izenačenja (1:1). Zadel je Ousmane Dembele. To je bil tudi končni izid, tudi v Franciji tako ni več stoodstotne ekipe.

Miha Zajc je po slovesu od Fenerbahčeja, kjer Jose Mourinho ni računal nanj, novo sredino našel v Franciji. Za Toulouse je prve minute odigral minuli konec tedna, ko so dosegli prvo zmago, z 2:0 so premagali Le Havre. Tokrat pa je bilo pri Brestu ravno obratno. Domači so z zadetkoma Mame Baldeja v prvem polčasu in Romaina Faivreja v izdihljajih tekme slavili s prej omenjenim rezultatom, Zakaria Aboukhlal pa je v prvem delu za goste zapravil tudi najstrožjo kazen. Zajc je v igro vstopil v 63. minuti.

V zadnjih dneh smo bili sicer priča kar nekaj tekmam z velikim številom golom dvema tudi v francoski ligue 1. Nica je v prvi tekmi petega kroga v petek zvečer St. Etienne premagala s kar 8:0. Edini, ki je dal več kot en gol (dva), je bil Youssoufa Moukoko. V soboto pa sta se Lille in Strasbourg razšla s 3:3. Monaco se je z nedeljsko zmago s 3:1 proti Le Havreju na vrhu točkovno izenačil s Parižani.

Francosko prvenstvo, 5. krog:

Petek, 20. september

Sobota, 21. september

Nedelja, 22. september

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 – Greenwood (Marseille)
4 – Barcola (PSG), Dembele (PSG)
3 – Babicka (Toulouse), Tomaz de Lima (Marseille), Emegha (Strasbourg), Guessand (Nice), Andrey Santos (Strasbourg), Nanasi (Strasbourg), Zhegrova (Lille)

Manxchester City Inter Milan Jack Grealish Marcus Thuram
Sportal Kljub Haalandu derbi brez golov, v Glasgowu pa kar šest
Ne spreglejte