Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 8. 2013,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dare Vršič NK Olimpija NK Olimpija Austria Dunaj Dinamo Zagreb

Četrtek, 22. 8. 2013, 11.11

8 let

Narobe svet: Vršič želi stran, Austria hiti v ligo prvakov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Soigralci Dareta Vršiča so šokirali Dinamo in si na stežaj odprli vrata lige prvakov, njemu pa ni do veselja. Trenira z amaterji in si prizadeva, da bi ga Austria posodila nekam, kjer bi redno igral.

Ko se je lani iz Ljubljane preselil na Dunaj, je Olimpijo zapuščal kot najboljši strelec 1. SNL, mesto je imel zagotovljeno tudi v članski izbrani vrsti. Ko pa je oblekel vijoličasti dres, je potek kariere ponudil drugačen, manj prijeten videz. Ni bilo zadetkov, po menjavi igralnih mest in različnih pogledih z zdaj že nekdanjim trenerjem pa mu je načrte prekrižala še poškodba desnega kolena. Z njo se je spopadel že večkrat, zato je bil toliko bolj vesel, da jo je pred nekaj tedni odpravil in končno zaigral. A le na prijateljskih tekmah, ki ne odtehtajo njegovih ambicij.

Medtem ko so njegovi soigralci na sredini tekmi kvalifikacij lige prvakov priredili enega največjih presenečenj in na kolena spravili Dinamo, je ostal na Dunaju, proč od prve ekipe in odsoten z mislimi. Najbolj ga bode dejstvo, da bo težko vskočil med prvokategornike Austrie, saj se zmagovitega konja ne menja, zadnji uspehi avstrijskega prvaka pa nakazujejo prav to. Srečo želi poiskati drugje: "Treniram z amaterji, prve ekipe nisem srečal že od nedelje. Iščem rešitev. V tem trenutku je najpomembneje, da ostanem miren in tega ne doživljam stresno. Imam triletno pogodbo z dunajskim klubom, s katerim skušam poiskati najboljšo rešitev. Da bi spet redno igral. Pogrešam adrenalin z velikih tekem. Zdajšnje stanje ni idealno," se iz avstrijske prestolnice javlja Dare Vršič. Da bi uresničil cilj, ima na voljo le še dober teden dni. Do konca avgusta bo jasno, ali bo na Dunaj prispela kakšna ponudba, ki bi zadovoljila tako okus "nekdanjega" slovenskega reprezentanta kot strokovno vodstvo avstrijskih vijolic.

Tudi trener je prikimal, da je bolje, da odide

Vršič je odpravil poškodbo kolena, zdaj je zdrav, a se še ne počuti dovolj pripravljenega, saj mu manjka velikih tekem. "Vem, da Austrio čaka še dolga evropska sezona, a ne mislim čakati in se boriti, da bi igral tekmo ali dve. V tem ne vidim smisla. Potrebujem boljšo rešitev, novi klub, kjer bi za nekaj časa igral kot posojen igralec. O tem sem se pogovoril tudi s trenerjem Bjelico, ki mi je dejal, da je, če želim redno igrati, boljše da grem na posojo. Nočem, da se ponovi prejšnja sezona. In soigralci so bolje pripravljeni od mene, tako da bom težko vskočil," ocenjuje stanje. Lige prvakov ne doživlja kot tako velikega motiva, da bi še malce potrpel, skušal stisnil zobe in ujeti začetno enajsterico do jeseni, ko bo Austrio čakal zgoščen evropski spored. Raje bo skušal srečo poiskati drugje, kjer bi ga čakala priložnost od prve minute.

Za vsako ceno noče drugam

Poletne priprave je začel nekaj tednov pozneje. Zaradi bolečin v kolenu ni mogel pokazati tistega, kar zna najboljše, nato so se začele kopičiti skrbi zaradi nedoločenega klubskega statusa in iskanja novih rešitev. Bi se morda lahko kot posojeni nogometaš vrnil v Olimpijo, ki bi ga zagotovo sprejela z odprtimi rokami? Vršič se je ob tem le nasmehnil … "Razmišljam o vseh možnostih, a o njih ne bi rad konkretneje govoril, dokler ne bo kaj dogovorjeno. Časa imam do konca avgusta. Bomo videli, kaj bo. Če ne bo prave ponudbe, bom pač ostal na Dunaju. Za vsako ceno pa tudi ne morem iti drugam. Če kluba še naprej ne bo motilo, da me plačuje … Z življenjem na Dunaju sem sicer zelo zadovoljen, tudi družina se je dobro privadila," meni slovenski legionar, ki je na Dunaju dobro leto, vmes pa se ni naigral. Odkar se je vrnil po poškodbi, je odigral dve prijateljski tekmi z nižjeligaši. Resda ne z največjo minutažo, a se je trud obrestoval vsaj s tem, da se je po dolgem času vpisal med strelce. A to ga ne zadovoljuje.

Senzacije v Zagrebu ni spremljal na štadionu Maksimir, ampak soigralcem zaploskal iz domačega naslonjača na Dunaju. "Sem bolj stran od dogajanja, nekateri smo ostali na Dunaju, tako da še ne čutim posebne evforije. Je pa to velika senzacija. Vsi smo mislili, da je Dinamo favorit, na tekmi pa se je izkazalo, da to sploh ni res. Imamo lepo prednost, a dvoboj še zdaleč ni odločen. Čaka nas še težka tekma na Dunaju in če nam bo uspelo še tukaj, bo to ogromen skok za Austrio," ostaja previden 28-letni Slovenec. Austria bi, če bi zaigrala med evropsko elito, tekmece gostila na velikem Praterju, hrvaškega prvaka pa bo v torek sprejela na manjšem štadionu Franz Hörr, ki zaradi težav s pomanjkanjem parkirišč ne kandidira za izvedbo največjih tekem. Vstopnice za tekmo z Dinamom so že pošle.

Tudi v avstrijskem prvenstvu še ni kandidiral za nastop. "Kevin Kampl igra čudovito, odlično, graškega Sturma pa nisem toliko spremljal. Bolj me zanima slovensko prvenstvo. Rad pogledam tekme na televiziji, najbolj me zanima Olimpija. Zelo mi je žal, da je izpadla z Žilino. Očitno le ni bila dovolj kakovostna, saj sem pričakoval, da bo 3:1 zadoščalo za napredovanje," ga je razžalostil izpad zeleno-belih z njegovim nekdanjim klubom, s katerim je pred šestimi leti postal prvak na Slovaškem. Zaradi Žiline je pred tedni prejel marsikateri klic od Ljubljančanov, ki ne bi imeli nič proti, če bi se Vršič vrnil na Stožice. Tam, kjer je redno igral in dosegal veliko zadetkov. Zdaj na Dunaju trenira z amaterji in razmišlja o selitvi. Pa čeprav loči Austrio le še 90 minut od uresničitve evropskih sanj. Narobe svet in ponoven zasuk v karieri rojenega strelca iz Apač, ki so jo zaznamovale številne težave. Od težjih poškodb do sodnih sporov z romunskimi delodajalci. Se bo kmalu obrnilo na bolje?

Ne spreglejte