Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Juventus Inter AC Milan

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

7 let, 12 mesecev

Napoli osmešil mariborskega tekmeca, Siena do točk proti Bologni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 5. krogu italijanske serie A je vodilni Juventus remiziral brez zadetka pri Fiorentini. Inter s Samirjem Handanovićem je vknjižil zmago z 2:0 proti Chievu, Napoli pa je nadigral Lazio.

Juventus je na vročem gostovanju v Firencah zadržal mrežo nedotaknjeno in s tem niz neporaženosti v serie A podaljšal kar na 44 tekem. ''Stara dama'' ostaja na prvem mestu, se ji je pa na vrhu pridružil tudi Napoli, ki je na krilih trikratnega strelca Edisona Cavanija nadigral Lazio (4. oktobra se bo v ligi Europa udaril z Mariborom) in se izenačil z Juventusom.

Čeprav so italijanski mediji napovedovali, da bodo dvoboj med Chievom in Interjem od prve minute začeli trije slovenski reprezentanti, sta ga začela le dva. Boštjan Cesar pri gostiteljih in Samir Handanović pri gostih. Zmage se je na koncu veselil slednji, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, medtem ko je obramba gostiteljev klonila dvakrat. Bojana Jokića ni bilo niti na klopi Chieva.

Palermo je prvo zmago v tej sezoni iskal pri skromni Pescari, a namesto nje vknjižil še četrti poraz. Josip Iličić je tekmo začel v prvi postavi, a bil v 81. minuti zamenjan. Jasmin Kurtić priložnosti ni dočakal.

Prvo zmago pred domačim občinstvom pa je dočakal Milan. Našel je prvo žrtev, moštvo Cagliari, in ga ugnal z 2:0. Roma in Sampdoria sta se razšli z 1:1, Francesco Totti pa je dosegel že 216. zadetek v serie A. Rimski kapetan je tretji na večni lestvici, za Josejem Altafinijem (217) pa zaostaja le še zadetek.

Najboljši strelci:

5 - Cavani (Napoli) 4 - Jovetić (Fiorentina) 3 - Cassano (Inter), Pazzini (Milan), Hernanes (Lazio), Maxi Lopez (Sampdoria), Klose (Lazio), El Shaarawy (Milan), Gilardino (Bologna) ...


Pari prihodnjega kroga (od 29. do 30. septembra):

Parma - Milan, Juventus - Roma, Udinese - Genoa, Atalanta - Torino, Bologna - Catania, Cagliari - Pescara, Lazio - Siena, Palermo - Chievo, Sampdoria - Napoli, Inter - Fiorentina;

Ne spreglejte