Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 4. 2014,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Mlakar Fiorentina Josip Iličić NK Domžale

Četrtek, 3. 4. 2014, 19.02

8 let

Najstniški nogometni rekorder o prestopu v Fiorentino in nasvetih Josipa Iličića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med nadarjenimi slovenskimi nogometaši, ki so do zdaj odšli v tuje klube, bi lahko bil Jan Mlakar naslednji rekorder po višini odškodnine. Kljub vsemu pa mladenič iz Domžal ohranja trezno glavo.

V italijanskem nogometu se bo poskušal v prihodnje dokazovati tudi Jan Mlakar. Nogometaš Domžal je spregovoril, zakaj se je odločil sprejeti ponudbo Fiorentine in o čem je govoril z Josipom Iličićem.

Iz domžalskega nogometnega bazena je na površje skočil še en velik talent slovenskega nogometa. Fiorentina si je 15-letnika zelo želela v svojih vrstah in bila za to pripravljena vložiti precej sredstev. Kakšna je odškodnina javnosti, ni bilo razkrito, vendar pa naj bi Fiorentina poskrbela za do zdaj rekordni prestop kakšnega mladega nogometaša iz Slovenije. Z vsemi dodatki lahko Fiorentina plača približno milijonov evrov. V Firence se bo Jan preselil čez eno leto, do takrat pa bo nastopal v dresu mlajših selekcij Nogometnega kluba Domžale.

Najbolj se veseli treningov in tekem

"Skavti Fiorentine so me opazili in me spremljali na nekaj tekmah. Potem so se pogovarjali še z mojim agentom. Z drugimi klubi nisem imel posebnih stikov, veliko klubov me je želelo na preizkušnjo. Fiorentino sem izbral, ker vem, da dobro delajo z mladimi. Njihov je cilj je napredek igralca. Ob tem sem tudi blizu doma," je razlog za podpis s Fiorentino razkril Mlakar.

Na povabilo kluba je že odšel na ogled, zadovoljstva nad videnim pa ni skrival. "V Firencah sem bil le na obisku. Vtisi so dobri. Videl sem, da je za njih pomembno počutje igralca. Komaj čakam, da grem tja. Najbolj se seveda veselim treningov in tekem," je dejal napadalec, ki se s tem, da spada med najbolj obetavne nogometaše, ne obremenjuje. "Na dosedanji del kariere gledam pozitivno. S tem, da spadam med najbolj obetavne, se ne obremenjujem. Jaz samo treniram in dajem vse od sebe."

Iličić mu je dal veliko nasvetov

Po slovenski koloniji pri Palermu bo Josip Iličić v klubu v Firencah spet dobil družbo rojaka. Pa čeprav bo Mlakar sprva član mladinske ekipe. "Pogovarjal sem se z Iličićem, ki mi je dal veliko dobrih nasvetov. Med njimi je glavna stvar, da moram na vsakem treningu garati in dati vse od sebe, če želim uspeti v nogometu," odgovarja Jan.

Po odhodu k Fiorentini ga čaka še precej nogometnih stvari, s katerimi se bo moral ukvarjati, tega se zaveda. "Pri vseh elementih bi želel napredovati, saj vem, da imam še precej rezerv. Želim imeti čim boljšo kariero brez poškodb. Mislim, da mi lahko uspe," je dejal nogometaš, ki so ga izbrali za najkoristnejšega na Nike Premier Cupu v Ljubljani, kjer so Domžale zaostale le za zagrebškim Dinamom, v Manchestru na zelo močnem mednarodnem turnirju pa so bile tretje.

Jan Mlakar bo torej poskušal kot že nekateri drugi mladeniči karierni preskok narediti pri italijanskem klubu. Reneju Krhinu, Dejanu Lazareviću, Luki Krajncu in še nekaterim je to že uspelo.

Ne spreglejte