Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
12. 9. 2015,
12.17

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gregor Sorčan ND Gorica NK Maribor NK Maribor Krunoslav Jurčić Borut Mavrič

Sobota, 12. 9. 2015, 12.17

4 leta

Najstnik, ki bo pomagal pokvariti debi Hrvata

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gorica v tej sezoni navdušuje predvsem z napadom, v katerem blestita Blessing Eleke in Amel Džuzdanović, a tudi njen vratar, mladi Gregor Sorčan, ni od muh.

Pred današnjim večernim prvenstvenim derbijem, ko bo v Novi Gorici gostoval Maribor, ki se bo z novim trenerjem Krunoslavom Jurčićem – Hrvat bo debitiral na klopi Hrvatov – poskušal vrniti na zmagovalna pota, navijači do tega kroga vodilne Gorice upe polagajo predvsem na napad. A če želijo Novogoričani zmagati in se vrniti na vrh, bo morala svojo nalogo opraviti tudi obramba. V njej pa v tej sezoni eno od glavnih vlog igra vratar Gregor Sorčan.

"Mogoče je reprezentančni premor prišel ob nepravem času," je sprva povedal komaj 19-letni vratar, ki je tudi sam imel reprezentančne obveznosti, je član mlade izbrane vrste. "Pred premorom smo bili v naletu, dosegli smo sedem zaporednih zmag, zdaj je sledila prekinitev. Slabo je tudi to, da je Maribor menjal trenerja, ta bo zagotovo prinesel nekaj novega. Škoda, da je tako, a kljub temu bomo tudi tokrat merili na zmago," sporoča vratar, ki je član Gorice od januarja letos. Mesto med vratnicama je zagrabil ob koncu prejšnje sezone in ga ni več spustil iz rok.

Zakaj ne bi zmagali osmič zapored?

"Pričakujem, da nas bo s tribun spodbujalo tudi veliko gledalcev na čelu z našo navijaško skupino Terror Boys. Upam, da si bo tekmo ogledalo dva tisoč gledalcev, med katerimi bo seveda tudi nekaj gostov, a bodo prevladovali naši navijači. V takšnem vzdušju si želim dobre tekme in tega, da bi se po njej veselili nove zmage. Zakaj ne bi zmagali še osmič zapored?" se je vprašal mladenič, ki ga je širša slovenska nogometna javnost začela spoznavati šele v tej sezoni, pa čeprav je v prvi ligi debitiral v majici kranjskega Triglava že avgusta 2013, ko je bil star komaj 19 let.

"Pred začetkom sezone nisem vedel, kje bom igral. Želel sem si, da bi šel nekam, kjer bi branil. Pri Gorici so znani, da delajo dobro z vratarji, s trenerjem vratarjev Borutom Mavričem odlično sodelujem, pod njegovim vodstvom sem zelo napredoval, zaradi česar sem mu zelo hvaležen, in odločil sem se, da nadaljujem tukaj," je povedal nogometaš, ki je bil pred tem član italijanskega prvoligaša Chieva.

Odločitev, ki jo je sprejel poleti, je bila pravilna

Pred dvema letoma se je preselil v Verono in tam igral za mladinsko ekipo, s katero je presenetljivo osvojil naslov državnega prvaka, bil potem v drugi polovici prejšnje sezone posojen v Gorico, poleti pa njene vrste okrepil dokončno in podpisal dveletno pogodbo.

"Ponudili so mi, da bi bil tretji vratar članskega moštva, imel sem tudi nekaj drugih ponudb iz tujine, a sam sem si želel, da bi branil, tudi zato sem se odločil za Gorico. Izkazalo se je, da sem ravnal prav. Na začetku sezone sem sicer imel nekaj težav s poškodbo rame, a zdaj je vse v najlepšem redu. Tudi s formo sem zadovoljen. Mislim, da sem se izkazal," je dejal vratar, ki prihaja s Spodnjega Brnika in je nogometno pot začel v majhnem klubu Velesovo.

V glavi ima le Gorico

Izkušnje iz tujine ne obžaluje, a v mislih ima sedanjost. "V glavi imam le Gorico in to, kako biti z njo čim boljši. Zdaj nam gre res dobro in ob tem uživamo. Verjamem in želim si, da bo tako tudi po derbiju z Mariborom," je pogovor z velikim nasmehom na obrazu končal še en dokaz za to, da imamo v Sloveniji odlične nogometne vratarje. Samir Handanović in Jan Oblak sta seveda z naskokom najboljša in spadata v evropski vrh, a za njima prihajajo številni novi. Najstnik na vratih Gorice je zagotovo eden izmed njih. To bo poskušal dokazati tudi na večernem derbiju v Novi Gorici, ki se bo začel ob 17.45.

Ne spreglejte