Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 12. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Maroko Iker Casillas Carlo Ancelotti

Sreda, 17. 12. 2014, 10.33

8 let

Najboljši nogometaš na svetu ga varčuje za soboto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Madridski Real je v polfinalu klubskega svetovnega prvenstva pomendral Cruz Azul s 4:0, prvi strelec Cristiano Ronaldo pa je tokrat navduševal kot podajalec. V polno ni zadel šele sedmič v tej sezoni.

Evropski prvak je v Maroku z lahkoto odpihnil mehiškega tekmeca. Cruz Azul se je najbolj bal zadetkov Cristiana Ronalda, na koncu pa so jih dosegli štirje njegovi soigralci in dokazali, da beli baletniki že lep čas niso zgolj orkester, ki je življenjsko odvisen od solističnih vložkov 29-letnega portugalskega asa. Ronaldo se je tokrat izkazal kot odličen podajalec, sodeloval je v akcijah za dva zadetka, na vrata Mehičanov pa je sprožil še atraktiven strel, v nogometnih krogih poimenovan ''rabona'' (udarec z desno nogo, čeprav se žoga znajde na levi strani za levo stojno nogo). Njegov trener Carlo Ancelotti se je v pogovoru za španski športni časnik Marca pošalil, da zadetke varčuje za sobotni finale.

''Ronaldo je odigral zelo dobro tekmo in prispeval podaji. Vedno je zelo učinkovit, tudi takrat, ko ga ni na seznamu strelcev. Gotovo je varčeval zadetke za finale,'' je dejal Italijan, ki je zelo ponosen na svoje izbrance, saj so dobili že 21. zaporedno tekmo. ''Ta ekipa si zasluži, da bi fantastično leto okronala z naslovom svetovnega prvaka,'' je navdušen nad predstavami, ki jih kažejo že dobršen del sezone.

Junaka Casillasa pomiril šele tretji zadetek

Za Real so v polno zadeli Sergio Ramos, Karim Benzema, Gareth Bale in Isco. V vsakem polčasu sta padla dva zadetka, Ronaldu pa se je šele sedmič v tej sezoni pripetilo, da dvoboja ni končal v vlogi strelca. Na zadnjih treh tekmah pred prihodom v Maroko je dosegel kar šest golov, na dvoboju v Marakešu pa so njegovi strelski topovi mirovali.

Na uvodnem polfinalnem dvoboju se je izkazal tudi kapetan Iker Casillas, saj je pri vodstvu 2:0 ubranil strel z bele točke. Izvajal ga je kapetan Cruz Azula Gerardo Torrado. ''To je tekmo dokončno odločilo v našo korist,'' je po gladki zmagi razmišljal Italijan, izkušeni vratar pa je priznal, da je končni rezultat varljiv, saj je Cruz Azul v začetnem, a tudi končnem delu prvega polčasa dobro namučil španskega velikana.

''Pomiril nas je šele zadetek za vodstvo s 3:0. Če bi izkoristili kazenski strel, bi vodili le še z 2:1,'' je pojasnil španski rekorder po številu reprezentančnih nastopov, ki se mu v soboto obeta lepa priložnost, da z Realom proslavi že 22. zaporedno zmago in osvoji novo klubsko lovoriko.

Mehičani se lahko veliko naučijo

Real je na svetovnem klubskem tekmovanju že nastopal, a ne na način, ki ga poznamo v zadnjih letih. Če bo postal svetovni prvak, bo leto 2014 oplemenitil s štirimi osvojenimi lovorikami. Po ligi prvakov, španskem pokalu in evropskem superpokalu lahko osvoji še klubsko SP.

''Real je zasluženo zmagal. Bil je veliko boljši, rezultat 4:0 pa dobro opisuje dogajanje in razmerje moči na igrišču. To je bila veličastna izkušnja, saj smo se pomerili z izjemno močnim tekmecem, od katerega se lahko veliko naučimo,'' je prvemu finalistu v Maroku polaskal trener Cruza Azula Luis Fernando Tena.

Zvečer se bosta v drugem polfinalu pomerila južnoameriški prvak San Lorenzo in novozelandski klub Auckland City, ki je v četrtfinalu presenetil najboljšo afriško ekipo.

Ne spreglejte