Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
19. 7. 2015,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija Marijan Pušnik

Nedelja, 19. 7. 2015, 8.26

8 let

"Naj to postane klub Ljubljančanov," si želi trener Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko je prišel pred novinarje, je bil Marijan Pušnik nasmejan. Razumljivo, na klopi Olimpije je debitiral s prepričljivo zmago.

"Najprej bi fantom rad čestital za zmago in tri točke. To je bilo danes najpomembnejše. Tekma je bila lepa predvsem za gledalce, za trenerje ne toliko, saj smo videli veliko napak in pomanjkljivosti. Utopično bi bilo pričakovati, da bomo po petih tednih, kolikor je skupaj novo moštvo, igrali sijajen nogomet. Videli ste, da agresije in želje ni manjkalo. Bilo je tudi nekaj napak, predvsem pri vodstvu z 2:0 smo delovali kot začetniki, a vseeno. Na koncu smo zasluženo zmagali. Lahko smo veseli, kako smo začeli s sezono, a ta tekma je zdaj že za nami. Pred nami je Zavrč," je po zmagi pred domačimi navijači nad Gorico s 4:1 ob začetku nove sezone povedal Marijan Pušnik.

Ta je na klop Olimpije sedel pred dobrim mesecem dni. Klub z novim predsednikom Milanom Mandarićem, športnim direktorjem Rankom Stojićem, prenovljenim strokovnim štabom in številnimi novinci, nekateri na prvi tekmi še niso prišli v poštev, seveda potrebuje še nekaj časa, da bo pokazal pravi obraz. To je vnovič ponovil tudi koroški trener na klopi edinega prvoligaša iz Ljubljane.

"Ko bodo prišli še trije, štirje igralci, ko bo delo vseh v strokovnem štabu prišlo do izraza, bomo pravi. Priključili se nam bodo nekateri igralci, na katere zdaj ne moremo računati, pripeljali bomo še kakšno okrepitev. Naš obraz bo takrat drugačen. Ko se bo to zgodilo, bom imel sladke skrbi s sestavljanjem moštva," je povedal trener, ki je tokrat na klop posadil tudi nekatere mladince. Eden izmed njih, 17-letni Jakob Novak, je dočakal tudi priložnost za debi v prvi ligi.

Ima kapetanski trak, a ni kapetan

Povsem drugačna zgodba je z Andražem Šporarjem, ki je le štiri leta starejši, a je že uveljavljen. Ne samo to, je eden od ključnih članov Olimpije, ta ima z njim v prihodnosti tudi pomembne načrte. Mladi, 21-letni napadalec je tokrat tudi zadel, a bolj kot to je v oči bodlo, da je nosil kapetanski trak. Zakaj?

"To ni nič nepričakovanega. Kapetani na igrišču so Aleksander Šeliga, Darijan Matić in Rok Kronaveter, Šporar pa je, poleg tega, da je zelo dober in nadvse nadarjen igralec, tudi tržni produkt, ki ga želimo čez leto ali dve prodati za nekaj milijonov. Naj ljudje vedo, kdo je kapetan in kdo se bo trudil. Predvsem pa sem mu rekel, da ta trak, ki ga je dobil, pomeni, da se bo od zdaj moral vračati v obrambo. Danes si kapetanskega traka glede obrambnih nalog ni zaslužil, medtem ko je bil v napadu dober," je Korošec nekaj besed namenil nogometašu, ki je pred začetkom sezone želel oditi v tujino, potem pa se je sprijaznil, da bo še nekaj časa ostal v Ljubljani.

Bil je tisti, ki je dal piko na i

Trener Olimpije je govoril tudi o Roku Kronavetru. Mariborčanu, ki je v majici Olimpije debitiral z dvema goloma in bil po njegovem mnenju najboljši posameznik tekme. "Mislim, da se vsi strinjamo, da je bil on tisti, ki je dal piko na i naši zmagi. Veliko je tekel, zdržal vso tekmo, dal dva gola in pokazal veliko," je Pušnik pohvalil 28-letnega vezista.

Vsa čast vsakemu navijaču, ki je to storil

Še veliko bolj se je razgovoril, ko je beseda nanesla na gledalce. Čeprav je marsikdo pričakoval, da jih bo več, je tudi slabih dva tisoč gledalcev, kolikor se jih je zbralo v Stožicah, navdušilo novega trenerja Olimpije.

"Že pred tekmo sem dejal, da bom hvaležen vsakemu gledalcu, ki bo prekinil konec tedna in prišel v soboto na tekmo v takšni vročini. Vsa čast vsakemu, ki je to storil. Mislim, da je bilo navijanje z dveh delov tribun, na katerih so bili gledalci, spodbudno. Lepo je, da so se vrnili Green Dragons. Še bolj sem vesel, da so nas podprli tudi preostali navijači. Upam, da bosta enkrat polni tudi tretja in četrta tribuna," je govoril Pušnik in nadaljeval.

"Še enkrat ponavljam, da Olimpija ni Mandarićeva, Stojićeva, moja ali od kogarkoli drugega. Olimpija naj postane klub mesta Ljubljane, ljudi, ki so v njej in živijo za nogomet. Da bodo prihajali veterani, da bodo mladi ostajali v klubu. Da bodo ljudje spet videli luč na koncu tunela, če se lahko tako izrazim. V zadnjih nekaj letih ni bilo tako. Prišlo je 1.700 gledalcev, kar je veliko. Zadovoljen sem za prvič. Upam pa, da jih bo že septembra, ko naj bi bila Olimpija prava, še štirikrat ali petkrat več," je sklenil trener, ki je v Sloveniji vodil še Maribor, Celje, Dravograd in velenjski Rudar, v tujini pa je delal na Japonskem in v Iranu.

Ne spreglejte