Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
30. 4. 2014,
19.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Luis Suarez

Sreda, 30. 4. 2014, 19.06

8 let

Nad Ronaldom bo v Braziliji bedelo kar šest osebnih varnostnikov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Do začetka največjega športnega spektakla v letošnjem letu nas loči le še dober mesec dni. Na svetovnem nogometnem prvenstvu bo sodelovalo 32 držav. Kakšne so zahteve udeležencev?

Kar 736 nogometašev z vsega sveta se bo od 12. junija do 13. julija bojevalo za lovoriko, o kateri sanja vsak. Za naslov svetovnega prvaka. Vse udeleženke – med njimi tokrat, drugače kot na spektaklu pred štirimi leti, ni Slovenije – že vedo, kje bodo nastanjene. Razporejene bodo od juga do severa, od zahoda do vzhoda države.

Boj za najbolj ekskluzivne in udobne lokacije se je začel takoj po žrebu skupin. V nekaterih reprezentancah so z nastanitvijo, ki so si jo zagotovili, zelo zadovoljni, v nekaterih nekoliko manj. Vse so pred tiste, ki jih bodo gostili, postavile številne zahteve. Marsikatere širši javnosti verjetno niso znane, nekatere so. O najbolj zanimivih med njimi lahko berete na naši strani.

Alžirija: Ni presenečenje, da so Alžirci, ti bodo nastanjeni v Sorocabi v São Paulu, zahtevali Koran (sveto knjigo islama) v vsaki sobi, v kateri bodo njihovi nogometaši oziroma tehnično osebje te severnoafriške reprezentance.

Čile: Južnoameričani so od hotelskega osebja v Belo Horizonteju, kjer bodo med prvenstvom, za sobe, v katerih bodo nogometaši, zahtevali nove postelje in televizijske sprejemnike najvišje kakovosti.

Iran: Nič preveč posebnega si ni zaželel Portugalec Carlos Queiroz, ki vodi Iran. Tehnično osebje Corinthiansa, kluba iz Tatuapeja, kjer bodo nastanjeni Iranci, je prosil za pomoč v času treningov svoje reprezentance.

Ekvador: Poleg posebne sobe za videoigrice, ki so jo zahtevali od osebja hotela v Aberystwythu, so Ekvadorci naročili tudi dnevni odmerek banan za nogometaše. Vsak dan želijo škatlo banan ekvadorskega izvora.

Kolumbija: Ekipa bo nastanjena v Cotii, mestu v zvezni državi São Paulo. Od tamkajšnjega kluba so zahtevali 15 mladih nogometašev, ki bodo vsak dan na voljo za pomoč pri treningih.

Urugvaj: Zelo zanimivo zahtevo so pred osebje objekta v Sete Lagoasu, kjer bodo nastanjeni, postavili v reprezentanci, v kateri glavni vlogi pripadata Luisu Suarezu in Edinsonu Cavaniju. Izrecno zahtevajo, da klimatske naprave v sobah, v katerih bodo bivali, ne bodo preglasne. Očitno so s tem v preteklosti že imeli težave.

Francija: Nič manj nenavaden ni pogoj, ki so ga osebju v hotelu v Ribeirãu Pretu v São Paulu postavili Francozi. V kopalnicah in straniščih pričakujejo tekoče milo, ne trdega.

Honduras: V reprezentanci Hondurasa so osebju v hotelu v Porto Felizu naročili, naj uredijo, da bodo televizijski sprejemniki v njihovih sobah predvajali vsaj šest kanalov v španščini.

Japonska: Očitno se bodo Japonci po treningih in tekmah veliko posvečali sproščanju in počitku. V prav vsaki sobi hotela v Ituju, kjer bodo bivali, namreč pričakujejo masažne kadi.

Avstralija: Nogometašem najuspešnejše oceanske nogometne reprezentance med prvenstvom zagotovo ne bo primanjkovalo kofeina. Naročili so dva velika avtomata s kavo na štiri sobe. Še nekaj zahtev so imeli. Hotel, v katerem bodo, bo moral biti zaprt za preostale goste, vsak dan bodo imeli na voljo tudi časopise z vsega sveta.

Švica: Nogometaši, ki so v kvalifikacijah izločili Slovenijo, bodo imeli v Porto Seguru na voljo širokopasovni internet in številne švicarske televizijske programe. Hkrati so Švicarji zahtevali postavitev posebnega prostora, v katerem se bodo nogometaši med prvenstvom pogovarjali z novinarji.

Portugalska: Medtem ko so preostali zahtevali predvsem materialne stvari, so šli v reprezentanci, katere član je uradno najboljši nogometaš na svetu, korak dlje. Nastanjeni bodo v Campinasu v São Paulu, tam jim bo moralo biti vseskozi na uslugo šest varnostnikov. Štirje od njih bodo skrbeli samo za Cristiana Ronalda.

Kostarika: Kostaričani od hotela v Santosu, kjer bodo med prvenstvom, pričakujejo ureditev posebne sobe, namenjene za počitek in sprostitev po treningih in tekmah. V njej bodo morali biti udobni kavči, televizije, videoigrice …

Ne spreglejte