Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
14.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

FIFA SP 2018

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 14.00

5 let, 10 mesecev

Še vedno brez rezultata 0:0

Na SP 2018 padel rekord, o katerem se bo z veseljem razpredalo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Anglija Tunizija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rezultat 0:0 velja za najmanj priljubljenega v svetu nogometa, zato je veselje ljubiteljev najpomembnejše postranske stvari na svetu še toliko večje, saj je svetovno prvenstvo v Rusiji postreglo z dobrodošlo novostjo. Padel je rekord, saj na SP še nikoli ni bilo odigrano tako veliko tekem (32), ne da bi se vsaj ena razpletla brez zadetkov.

Svetovno prvenstvo v Rusiji je šele na polovici, saj je bilo odigranih 32 od 64 obračunov, pa se je že vpisalo v zgodovino. V nogometnih leksikonih bo v prihodnje naveden podatek, da je Rusija gostila največje tekmovanje, na katerem se je najdlje čakalo na prvi rezultat 0:0.

Sportal Lahko Iran šokira Cristiana Ronalda?

Najverjetneje ga bo enkrat že dočakalo, glede na dogajanje na preteklih SP so možnosti zelo velike, morda pa se zgodi čudež in se bo mreža tresla prav na vseh tekmah, ki nas do 15. julija še čakajo na ruskih štadionih. To bi bilo ogromno darilo nogometnim navdušencem, ki sovražijo dvoboje, na katerih ostaneta mreži nedotaknjeni vse do zadnjega sodnikovega piska.

Aleksander Čeferin
Sportal Evropa profesorica za vse na SP 2018

Na SP 2014 je bilo drugače

Mario Götze je edini zadetek v finalu SP 2014 dosegel v podaljšku. Redni del se je končal z 0:0. | Foto: Reuters Mario Götze je edini zadetek v finalu SP 2014 dosegel v podaljšku. Redni del se je končal z 0:0. Foto: Reuters Letos je v Rusiji dvakrat močno zadišalo po nepriljubljenem rezultatu, a sta Iran in Urugvaj proti Maroku oziroma Egiptu zadela v izdihljajih tekem in se veselila tesne, a toliko slajše zmage z 1:0.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji so se v uvodnih dveh krogih skupinskega dela brez zadetkov končale tri tekme, do konca tekmovanja pa kar sedem. Pravzaprav kar enajst, če upoštevamo vse tekme, na katerih se je redni del končal brez zadetkov. Tako je bilo trikrat v osmini finala (Nemčija proti Alžiriji, Belgija proti ZDA in Argentina proti Švici), nato pa še v velikem finalu, ko je bil zmagovalec odločen v podaljšku (Nemčija proti Argentini).

Sportal Angleže hitro poneslo, Arsenal zardeva od sramu #video

Na SP 2018 je bilo v uvodni polovici tekem doseženo 85 zadetkov, z naskokom največ jih je padlo v skupini G (20), kjer sta jih zgolj Belgija in Anglija dosegli že 16.

Okrogli jubilej od prvega nepriljubljenega rezultata na SP

Nazadnje so gledalci tako dolgo pogrešali rezultat 0:0 leta 1954, ko je svetovno prvenstvo gostila Švica. Odigranih je bilo 26 tekem, prav na vseh je sodnik vsaj enkrat pokazal na sredino.

Anglež Harry Kane je s petimi zadetki po dveh krogih skupinskega dela najboljši strelec SP 2018. | Foto: Reuters Anglež Harry Kane je s petimi zadetki po dveh krogih skupinskega dela najboljši strelec SP 2018. Foto: Reuters

Prva tekma, ki se je v zgodovini svetovnih prvenstev končala brez zadetkov, je bila odigrana leta 1958 na Švedskem. Takrat sta se z nepriljubljenim rezultatom, ki je vsaki ekipi prinesel točko, razšli bodoča prvakinja Brazilija in Anglija. Če lahko sklepamo po vroči strelski formi Harryja Kana in prebujajočih se zvezdnikov Brazilije, kaj podobnega 60 let pozneje v Rusiji ne bo mogoče.

Toni Kroos
Sportal Fifa odprla disciplinski postopek proti Nemcem
Argentina
Sportal Argentinska kriza: Mascherano zanika besede lažnivca. Kdo bo določil ekipo za tekmo D?
Poljska Kolumbija
Sportal Poljaki mahajo v slovo, Angleži pokazali mišice
banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji
Ne spreglejte