Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
10.45

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

Natisni članek

FIFA SP 2018 Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 10.45

5 let, 10 mesecev

Ocvirki z družbenih omrežij na SP 2018 (11. dan)

Angleže hitro poneslo, Arsenal zardeva od sramu #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji je zanimivo tako na igrišču kot ob njem. Navijači se zabavajo. Angleški navijači so evforični kot že dolgo ne, senegalske razganja od plesnih ritmov, panamskim pa se je utrgalo po zgodovinskem zadetku, s katerim so znižali zaostanek na 1:6. To pa še zdaleč ni vse ...

Spremljajte rubriko ⇒ Ocvirki z družabnih omrežij

Se nogomet res vrača domov?

Ste že kdaj izkusili pivsko prho? To se je zgodilo v nedeljo na Otoku v enem izmed pubov, ko je John Stones popeljal Anglijo v vodstvo. Pivo je poletelo na vse strani, navijači so noreli od navdušenja in skakali v čast trem levom.

"Nogomet se vrača domov," je znana angleška krilatica, ki je postala uspešnica leta 1966, ko so trije levi osvojili edini naslov svetovnih prvakov. Na domačih tleh. Po dveh zmagah Anglije in skupni razliki v zadetkih 8:2 so pričakovanja navijačev močno poskočila ...

O tem, kako bi lahko Anglija letos osvojila celo svetovni naslov, so se na socialnih omrežjih "pošalili" celo s selektorjem Garethom Southgatom. S prav tistim, ki je leta 1996, ko je Anglija edinkrat gostila evropsko prvenstvo, zapravil odločilno 11-metrovko v polfinalu proti poznejšim prvakom, Nemčiji. Kaj je selektor zapisal v svojo beležnico? Da se nogomet vrača domov!

Ni kaj, v teh dneh je angleškim navijačem zelo lepo. Tako so proslavili prvi gol v mreži Paname, ko so spremljali dvoboj v Sankt Peterburgu.

Kolumbijski pričeski in pol

Se še spominjate legendarnih kolumbijskih velemojstrov, ki nista izstopala le po nogometnem znanju, ampak tudi nenavadnih pričeskah? To sta nepozabni vratar Rene Higuita in dirigent zvezne vrste Carlos Valderama. Še vedno ostajata zvesta sloviti podobi. Tako sta spremljala dvoboj s Poljsko v Kazanu, zaploskala reprezentantom in si navdušeno padla v objem.

V Kolumbiji, ki po zmagi nad Poljsko (3:0) nori od sreče, sta še vedno zelo priljubljena. Ne verjamete? Poglejte, kako se je našemila skupina navijačev.

Ko Iranke ni več v Iranu

Iranska navijačica se na tekmah svetovnega prvenstva, kjer bo v torek stiskala pesti za čudež proti Portugalski in napredovanje med 16 najboljših, predstavlja v nekoliko drugačni podobi od tiste v domovini. Če ne verjamete, preverite njeno fotografijo na identifikacijski vstopnici za tekme svetovnega prvenstva. Ko Iranke ni v Iranu ...

Senegalci radi plešejo

Senegal je na dobri poti, da reši čast črne celine in se prebije v osmino finala. Po dveh tekmah je še neporažen, v žepu pa ima velike štiri točke v skupini H. Tako so simpatični navijači iz Afrike proslavili nov uspeh, remi proti Japonski (2:2), na postaji podzemne železnice v Jekaterinburgu.

Ples je v krvi Senegalcev. Ne le pri navijačih, ampak tudi nogometaših. To dokazuje tudi prizor z njihovega treninga. 

Prvega ne pozabiš nikoli

Panama letos doživlja neizmerno čast. Na svetovnem prvenstvu v nogometu nastopa prvič. Kako evforično to doživljajo njeni prebivalci, sta pokazala televizijska komentatorja, ki v studiu ob krstnem predvajanju državne himne na svetovnem prvenstvu - Panama se je pomerila z Belgijo (0:3) - nista zadrževala čustev. 

Na drugi tekmi SP 2019 je Panama doživela visok poraz proti Angliji (1:6), a je dvoboj vseeno zapuščala z zadovoljnimi in ponosnimi obrazi, saj je dosegla prvi gol. Pisala je zgodovino. Kakšno je bilo veselje, ko je v polno zadel Felipe Baloy (pri zaostanku z 0:6), preverite v videoposnetku. Norišnica!

Angleži so si privoščili enega izmed dveh novincev na SP 2018 (drugi je Islandija). Ponazorili so, kakšna je bila nemoč Paname v prvem polčasu.

Kane prejel darilo

Prvi junak srečanja je bil trikratni strelec Harry Kane. S petimi goli je prvi golgeter SP 2018, po dvoboju s Panamo pa je za spomin dobil uradno žogo. Zvezdnik Tottenhama se je z njo fotografiral v družbi soigralcev, ko so se vračali v reprezentančno bazo iz Nižnega Novgoroda.

Arsenal zardeva od sramu

Kane je prvi zvezdnik Tottenhama, njegov največji tekmec na Otoku, mestni sosed Arsenal, pa si je v času svetovnega prvenstva dovolil neverjetno nerodnost. Ko je izbiral naslovnico za klubski magazin, je glavo novega trenerja Unaija Emeryja postavil tako visoko, da je v imenu kluba zakrila črke R, S in E. Tako je ostala v vidnem polju le beseda Anal, kar je bilo dovolj, da se je na navijače topničarjev usul plaz zbadljivk. Kako jo bo odnesel grafični oblikovalec naslovnice?

Messi je praznoval skupaj s kuharico

V nedeljo je praznoval rojstni dan eden najboljših, za mnoge kar najboljši nogometaš na svetu. Lionel Messi je dopolnil 31 let. Na SP 2018 v Rusiji ne blesti, v torek pa ga čaka odločilna tekma z Nigerijo, na kateri bo skušal pomagati gavčem do napredovanja v drugi krog. Messi ni bil edini, ki je praznoval rojstni dan. Svojo torto je prejela tudi kuharica Antonia. Vse najboljše!

Ne spreglejte